Sfaturi pentru alegerea potrivită a mesei de dining

0
614

Masa de dining este un must pentru cine relaxante în familie, zile onomastice, de sărbători sau alte evenimente menite a strânge toată familia împreună. Masa potrivită este cea care se încadrează în cerințele stilului de design al casei, cu o formă adecvată, care se potrivește spațiului și construită din materiale de calitate, rezistente în timp.

 

 

Alege locul destinat mesei în funcție de dimensiunile zonei de dining

Înainte de achiziția oricărei tip de mese, trebuie mai întâi să alegi zona unde o vei amplasa, dacă o vei pune în bucătărie, living sau sufragerie. Odată aleasă zona, stabilește dimensiunile și forma mesei în funcție de dimensiunile locului destinat pentru masă. 

În funcție de locul amplasării și dimensiunile sale, optează pentru mese dining care să creeze senzația vizuală de aerisire a spațiului, și nu de înghesuire a zonei.  

Ține cont de nevoile și preferințele personale

Există mai multe tipuri de mese: rotunde, ovale, dreptunghiulare, pătrate, cu patru picioare sau un picior masiv pe mijloc, extensibile sau mese pliabile, cele pliabile fiind ideale în lipsa unui spațiu destinat zonei de luat masa. În funcție de nevoile zilnice, de numărul de persoane ce vor lua masa împreună, de preferințele stilului de design, optează pentru o masă care să îndeplinească toate cerințele. Deși destinată dining-ului, masa poate fi folosită și ca suport de lucru, atunci când nu mai ai spațiu de lucru aferent blatului de bucătărie. 

Optează pentru o masă în forma potrivită, din materiale de calitate

Se întâmplă deseori ca alegerea unui material potrivit pentru masă să nu fie tocmai ușoară. Deși ai găsit masa ideală, probabil materialul din care este confecționată nu este pe gusturile tale. 

Dacă vrei să te bucuri de o masă pe termen lung, optează pentru lemn masiv. Deși au prețuri mai ridicate, vei reuși să păstrezi masa în condiții excelente mulți ani. O masă din lemn se poate zgâria sau decolora, însă reparația ei este extrem de ușoară și ieftină, putând fii realizată de oricine beneficiază de puțină răbdare și îndemânare. Alege o masă dreptunghiulară din lemn masiv, perfectă pentru orice sufragerie și cine relaxante în familie. 

O variantă alternativă o reprezintă o masă din furnir. Acesta imită lemnul la perfecție, dar are costuri mai reduse. Poate fi alegerea ideală atunci când ai un buget restrâns, dar vrei să te bucuri de o masă cu tente de lemn masiv. Alege mese extensibile din furnir pentru a te bucura de mai mult spațiu pentru luat masa atunci când organizezi mese festive. 

O masă rotundă, cu blat din marmură sau cuarț, poate fi o investiție de durată pe termen lung, dacă este îngrijită corespunzător. Grație frumuseții aparte și durabilității ei, va deveni piesa centrală din living sau sufragerie. 

Pentru un aspect vizual unic și o armonie mai romantică, poți alege o masă ovală, cu blat din sticlă mat sau colorat. O astfel de masă oferă senzația de spațiu, fiind preferate în locuințele moderne. 

Articol sponsorizat

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.