Cozmanciuc, Marcoci și Ciufudean, buni de judecată. Probele excluse în primăvară vor fi folosite la proces
Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis, astăzi, contestația procurorilor DNA împotriva unei decizii din luna mai, tot a Curții Supreme, prin care, la cererea inculpaților, mai multe probe administrate în dosarul deputatului Mugurel Cozmanciuc au fost eliminate. Procurorii au reușit să repare toate greșelile indicate de instanță, iar astăzi magistrații le-au acceptat contestația. Acest lucru înseamnă că, în cel mai scurt timp, va demara procesul de corupție în care sunt judecați deputatul Mugurel Cozmanciuc, Vlad Marcoci și omul de afaceri Sorin Ciufudean.
„Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii nr. 304 din data de 25 mai 2021 şi a încheierii din 21 aprilie 2021 pronunţate de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr.531/1/2021/a1. Desființează, în parte, încheierea din 21 aprilie 2021 şi, rejudecând: Respinge cererile şi excepțiile cu privire la nulitatea probelor, formulate de inculpaţii Cozmanciuc Corneliu Mugurel şi Ciufudean Sorin Emanoil. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii menţionate, care nu contravin prezentei hotărâri. Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Cozmanciuc Corneliu Mugurel şi Ciufudean Sorin Emanoil împotriva încheierii nr. 304 din data de 25 mai 2021 pronunţate de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr.531/1/2021/a1. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestației formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie rămân în sarcina statului. Obligă contestatorii inculpaţi Cozmanciuc Corneliu Mugurel şi Ciufudean Sorin Emanoil la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat Marcoci Vlad, în cuantum de 627 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă”, se arată în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.
În primăvară, inculpații au reușit să obțină o soluție favorabilă, când judecătorul de cameră preliminară a dispus anularea unor probe din dosar. Astfel, au fost excluse, ca nelegale, următoarele probe:
„1. adresa emisă către Banca Română pentru Dezvoltare Groupe Societe Generale S.A. din data de 09 noiembrie 2020, ce se regăseşte la filele 59-60 din vol. VI d.u.p.;
- răspunsul emis de Banca Română pentru Dezvoltare Groupe Societe Generale S.A. nr.33615/EV/19.11.2020, ca urmare a adresei nr.4/P/2020, ce se regăseşte la filele 61-102 din vol. VI d.u.p. Dispune excluderea fizică din materialul probator a probelor constatate ca fiind nelegale, în sensul celor statuate prin Decizia nr. 22/2018 a Curţii Constituţionale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.177/26.02.2018”.
Tot atunci, judecătorul a dispus trimiterea cauzei la DNA pentru restabilirea legalității actelor de urmărire penală și îndreptării unor erori materiale.
Mugurel Cozmanciuc, Vlad Marcoci și Sorin Ciufudean au fost trimiși în judecată de procurorii DNA, în februarie acest an, acuzațiile aduse fiind cele de trafic de influență, cumpărare de influență și instigare la cumpărare de influență.
„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
În perioada 4 – 27 noiembrie 2019, inculpatul Cozmanciuc Corneliu-Mugurel ar fi pretins de la inculpatul Marcoci Vlad suma de 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcția de director general al Administrației Naționale „Apele Române” (A.N.A.R.) o persoană apropiată de omul de afaceri. Banii urmau să fie remiși în două tranșe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri.
Numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în data de 21 ianuarie 2020, în funcția de director general al A.N.A.R. a fost numită o altă persoană”, se arată în comunicatul DNA.
Foto: Vlad Marcoci și Mugurel Cozmanciuc
D.MURARU
⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.
Da de prefect George Lazar nimic , ca e pe interceptări audio video la (***) , văd ca DIICOT neamt îl protejează , dar au ajuns casetele la București , Tapu știe de ce ca doar fiisu e in ascensiune.
Admin.: Daca aveti acele „interceptari audio video” sau orice alta informatie concreta, ni le puteti trimite pe adresa de e-mail a redactiei (atacul2015@gmail.com).