Un concurs pentru postul de șofer microbuz școlar a fost anulat. Acuzații de favorizare a unui candidat, soț al contabilei Primăriei Gherăești

0
3666

Concursul pentru ocuparea postului de conducător auto pe microbuzul școlar, organizat de Primăria Gherăești (foto), a fost anulat după ce unul dintre candidați a reclamat mai multe nereguli la proba scrisă. Drept urmare, interviul care fusese programat pentru astăzi a fost anulat, iar odată cu el și concursul. A fost decizia primarului Pavel Bereșoae. Acuzațiile îl vizează pe unul dintre cumnații săi, înscris la concursul pentru ocuparea funcției de șofer pe microbuzul școlar.

Contestația depusă de candidatul nemulțumit conține o serie de aspecte care ridică, într-adevăr, suspiciuni privind corectitudinea desfășurării probei scrise ce a avut loc în data de 14 septembrie. Concurenta Andreea Andrei a acuzat mai multe nereguli care l-ar fi favorizat pe contracandidatul său, nimeni altul decât soțul contabilei primăriei. Din comisia de concurs, spune Andreea Andrei, a făcut parte o subalternă a contabilei, iar secretar al comisiei a fost o cumnată a contracandidatului cu soția contabil în primărie.

„Proba scrisă a concursului nu s-a desfășurat la sediul instituției, după cum a fost menționat în documentele care atestau condițiile de desfășurare a concursului, ci în sala mică a Căminului Cultural. Din comisia de concurs a făcut parte doamna Costandiș Cristina (inspector principal), care este subordonata doamnei Cocuți Antoaneta (soția contracandidatului). Doamna Cocuți Genoveva – Roxana (inspector) a avut funcția de secretar al comsiei de examinare, deși nu ar fi trebuit să fie în sala de examen, având în vedere gradul de rudenie pe care îl care cu contracandidatul. Doamna Cocuți a fost cea care a desigilat plicul de examinare, după care s-a deplasat, din sală cu subiectele de examinare, la bibliotecă pentru a le multiplica, deși acestea ar fi trebuit să fie pregătite. Tot dumneaei a fost cea care s-a ocupat, la sfârșitul examenului, de sigilarea lucrărilor finale, de verificarea acestora și de semnarea procesului verbal de către candidați, deși toate acestea erau responsabilitatea comisiei de concurs. Doamna bibliotecară Bereșoaei Roxana-Crina, cea la care doamna Cocuți a mers să multiplice subiectele de examen, este cumătră cu doamna Cocuți Antoaneta, soția contracandidatului. Membrii comisiei de concurs, exceptându-l pe Lungu Jenică, au părăsit sala pentru o perioadă îndelungată. La sfârșitul examenului, doamna Cocuți Genoveva ne-a transmis că nu avea baremul de corectare pentru subiectele date. Consider că modul de organizare a acestui concurs a fost nelegal, având în vedere motivele prezentate, motiv pentru care cer anularea probei scrise și reorganizarea acestei”, se arată în contestația depusă de Andreea Andrei.

În data de 16 septembrie, contestația a fost respinsă, documentul fiind semnat de secretarul comisiei de soluționare a contestațiilor, Cocuți Genoveva-Roxana, adică cumnata contracandidatului Andreei Andrei.

O zi mai târziu, pe 17 septembrie, primarul Bereșoae a dispus reluarea procedurii de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea postului de șofer microbuz școlar.

Contactat de atacul.ro, primarul Bereșoae a confirmat decizia de anulare a concursului.

„Am dispus anularea concursului și reluare procedurilor, iar postul va fi scos din nou la concurs. Unul dintre candidați este, într-adevăr, cumnatul meu, însă eu nu am intervenit pentru a favoriza niciun fel nicio persoană. Sunt la al doilea mandat și nu am intervenit la niciun concurs care s-a desfășurat pentru ocuparea vreunui post scos la concurs la Primăria Gherăești, și asta pentru că, în decursul vieții mele, am fost la nenumărate examene, unde… și nu vreau să mai dezvolt. Am afirmat că niciodată în viața mea nu voi defavoriza un om care poate vine bine pregătit la un examen. Știu ce înseamnă să te duci pregătit la un examen și să iei locul II”, a declarat Bereșoae.

Primarul mai spune că nici nu poate să-i interzică cumnatului său să participe la concurs, pentru că ar încălca legea. În ceea ce o privește pe contabila primăriei, cumnată cu primarul, acesta a precizat că nu el a angajat-o, ci că lucra în primărie când a fost ales.

Decizia lui Bereșoae este corectă, mai ales că au existat câteva elemente care indică faptul că lucrurile nu s-au desfășurat legal. Dacă și din viitoarea comisie de concurs vor face parte rude de-ale contabilei primăriei, este clar că suspiciunile vor continua.

D.M.

Citește și:

Concurs cu dedicație la primărie. Pentru un post de șofer de microbuz școlar se cere armata satisfăcută sau certificat de pompier

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.