GALERIE FOTO. Ce amendă a aplicat OPC, după ce șeful Gărzii de Mediu a trecut prin podeaua putredă a pontonului de la Bicaz. Cum au fost făcute reparațiile

2
1753

Incidentul ce a avut loc în urmă cu 9 zile la restaurantul plutitor „Lebăda” de pe Lacul Bicaz, când șeful Gărzii de Mediu Neamț, Iftime Petrariu, s-a rănit la picior, după ce o scândură a podelei a cedat, nu a rămas fără urmări. O echipă a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului a verificat starea podelei de la restaurant și a constatat că pune în pericol siguranța turiștilor. Drept urmare, comisarii i-au sancționat pe cei care administrează restaurantul cu 10.000 de lei și, bineînțeles, le-au impus să repare podeaua.

Autoritățile au spus una, iar administratorii restaurantului alta au făcut. Ieri, zone din podeaua pontonului se prezentau la fel de periculoase pentru turiști, deoarece nu au fost schimbate decât câteva scânduri. Au rămas porțiuni în care podeaua este serios afectată, în special la îmbinări. Situația este valabilă inclusiv pe pontonul Căpităniei portului, un loc de unde pleacă în mici voiajuri ambarcațiunile pline cu turiști.  Și aici, în anumite locuri, podeaua stă să cedeze sub greutatea turiștilor.

Acest lucru ar trebui să-l constatate comisarii OPC, mai ales că au cerut să fie făcute reparații.

Săptămâna trecută, Iftime Petrariu, șeful Gărzii de Mediu Neamț, a fost la un pas de a-și fractura piciorul, după ce a trecut prin podeaua putredă a pontonului de la Bicaz. Aflat în control la restaurantul plutitor „Lebăda”, împreună cu doi comisari, Petrariu a trecut cu piciorul prin podeaua pontonului, după ce o scândură a cedat.

Șeful Gărzii de Mediu a confirmat incidentul.

„Miercurea trecută (n.n. 11 august), însoțit de doi comisari, am fost la hotelul plutitor, de pe ponton din Portul Bicaz. Am constatat că tot ce e plutitor acolo este din scânduri foarte subțiri, iar 90% sunt putrede. Una dintre scânduri s-a rupt și m-am dus cu piciorul până la ghenunchi în gaura aia. M-am lovit destul de rău, iar piciorul mi s-a umflat și învinețit. Din păcate, unii nu investesc nimic, iar riscul pentru cetățeni este foarte mare. Am anunțat Protecția Consumatorilor, Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru că nu se poate ca lucrurile să rămână astfel. Este foarte periculos pentru cei care merg acolo, pentru că scândurile din care este făcut plutitorul sunt foarte înguste și foarte subțiri. Poate au 2 centimetri gorsime, însă unele nici atât și sunt și putrede”, a declarat Iftime Petrariu.

N.R.

 

 

2 comments

  1. Cosmin 23 august, 2021 at 13:09 Răspunde

    Domnii comisari or fi fost sa mai manance (moka) si gurile lor ceva. Iata ca vorba aia veche, “pomana ingrasa”, e adevarata. Scandurica a cedat. Si e plin judetul de putregaiuiri de la amenzile nedate la timp.
    Pofta mare la domii sefi!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.