Manevre suspecte la Direcția Silvică. Instituția a rămas fără director general. Pentru cine se fac cărțile

3
3192

Direcția Silvică Neamț a rămas fără director general, pentru că șefii de la RNP – Romsilva nu i-au mai prelungit delegația pe funcție lui Valentin Tămăslăcaru. Nu este singura schimbare în conducerea Silvicului nemțean. Tămăslăcaru a revenit pe postul de director tehnic, care era ocupată de Doru Gherghel, fost șef al Direcției Silvice Neamț înainte de Tămăslăcaru. În urma acestei mutări, Gherghel a părăsit fotoliul de director tehnic și a fost numit șef al Ocolului Silvic Vaduri, pe care îl cunoaște destul de bine, pentru că l-a condus și în anii anteriori. Singurii care a rămas pe funcție sunt directorul comerical Ovidius Mărcuțianu și direcorul economic Radu Mătrescu.

Marea întrebare este cine va ocupa funcția de director general al Direcției Silvice Neamț, pentru că au trecut mai bine de 10 zile de când Tămăslăcaru nu mai este șef peste silvicultorii nemțeni. Firesc ar fi fost ca Regia Națională a Pădurilor – Romsilva să organizeze concurs pentru ocuparea postului de director general și să elimine, astfel, varianta interimatului. Însă, cu siguranță, va merge în continuare pe varianta interimatului, atât de dorită de politicienii care îi pot controla lejer pe cei care ajung, prin numire, să coordoneze activitatea unei instituții atât de importante.

În ceea ce îl privește pe înlocuitorul lui Tămăslăcaru, lucrurile sunt mai mult decât complicate, iar faptul că au trecut câteva zile bune de când nu a fost făcută nicio numire, nu face decât să confirme zvonurile conform cărora noul șef al DS Neamț este greu de numit. În cărți se află Viorel Timișescu, actualul purtător de cuvânt al instituției. Săptămâna trecută, angajații Silvicului știau că Timișescu va fi numit director general interimar, dar o serie de discuții ce au avut loc la București au dus la anularea acestei decizii. Următoarea variantă analizată, care a fost la un pas de confirmare, l-a luat în calcul pe Nelu Oniga, șeful Ocolului Silvic Brateș și nepot al primarului de Bicaz Chei, Gheorghe Oniga. Nici acesta nu a mai fost numit director. Motivele sunt necunoscute, însă se vorbește că Oniga nu ar fi dat liniștea de la Ocolul Silvic Brateș pe nebunia de la sediul Direcției Silvice Neamț. Pe de altă parte, se vorbește și că numirea lui Oniga ar fi fost retrasă de cei de la  București din motive numai de șefii de la RNP știute.

Situația tulbure de la conducerea Direcției Silvice Neamț s-ar datora factorului politic, respectiv a schimbărilor din ultima vreme de la vârful PNL. Tămăslăcaru , considerat de mulți un apropiat al pesedistului Ionel Arsene, a fost numit director general al Direcției Silvice în perioada în care președinte la PNL Neamț era Mugurel Cozmanciuc.

Acum, Cozmanciuc nu mai este președinte din cauza problemelor pe care le are cu legea, el fiind judecat pentru fapte de corupție. Nu este exclus ca Tămăslăcaru să fi fost înlăturat de la șefia Silvicului local tocmai din această cauză, că a fost numit pe linia Cozmanciuc.

După cum se vede, conducerea RNP-ului, care s-a descotorosit de Tămăslăcaru, nu este în stare să-i găsească acestuia un înlocuitor. Probabil, acesta va fi găsit cel târziu săptămâna viitoare. Că va fi Timișescu, Oniga ori un alt silvicultor rămâne de văzut. Nu este exclus RNP-ul să meargă pe varianta Ovidius Mărcuțianu, actualul director comercial. Acesta a fost, până de curând, director adjunct al RNP Romsilva, iar în trecut a ocupat și funcția de director general interimar al Direcției Silvice Neamț.

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. constantin 13 august, 2021 at 13:32 Răspunde

    Miza este mare fiindca sunt sume mari de bani in joc.Important este sa stii sa tii gestiunea si sa participe cat mai multi la strangerea banilor.Nu mai vorbim de mafia care exista.Sunt cateva nume si orice rotire ii are in vedere.Cine are RomSILVA are bani de cheltuiala si pentru politica.Posturile de sef sunt mostenite si nimeni nu schimba linia.Sa inteleg ca dl.Munteanu nu a fost sef de ocol la Vaduri ci a tinut locul lui Gherghel.Acum ce i se spune pleaca din birou a venit seful.Marcuteanu a venit de la Bucuresti direct la fostul birou de la P.Neamt.Ciudata si suspecta politica de cadre la ROMSILVA.

  2. Stefan 13 august, 2021 at 14:33 Răspunde

    La Romsilva e un cuib de smecheri si spagari!E un sistem piramidal, care pleaca de la hotii de lemne si ajunge pana la sefii de la Bucuresti!

  3. Ion 14 august, 2021 at 09:51 Răspunde

    Oricare ar fi numit director acolo nu se va schimba nimic, va fi acelasi sistem mafiot, ar fi doar un schimb de locotenenti. Daca e sa cauti un vinovat pentru schimbarile climatice, defrisari masive la ras, atacul ursilor, braconaj, etc principalul vinovat e RNP care incurajeaza aceste lucruri

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.