Zilele lui „Piti” la Ministerul Mediului sunt numărate

7
2919

Pe Vasile Panaite nu-l va prinde sfârșitul verii în funcția de secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, pe care a fost numit în noiembrie anul trecut. Sursele atacul.ro afirmă că Piti urmează să fie demis în curând. Perceput ca fiind omul deputatului PNL Mugurel Cozmanciuc, judecat, în prezent, pentru fapte de corupție, dar și al lui Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, fostul primar al orașului Piatra-Neamț, „Piti”, cum îi spun prietenii, a fost numit în funcție de secretar de stat la Ministerul Mediului de Ludovic Orban, în perioada în care acesta era premier. Numirea a fost făcută la propunerea organizația PNL Neamț, funcția rămânând vacantă după ce Leonard Achiriloaei a renunțat la ea, fiind ales primar al orașului Roman.

Nominalizarea lui Piti pentru această funcție nu a fost văzută cu ochi buni, mai ales că acesta a intrat în PNL de abia în vara anului 2019. Fără vechime în partid și fără nicio experiență în domeniu, Piti a obținut funcția de secretar de stat fără emoții. Numai că numirea sa a coincis cu învestirea noului guvern și numirea udemeristului Tanczo Barna în fruntea Ministerului Mediului. Noul ministru a ales să nu ofere secretarilor de stat atribuții  importante, așa că, spun sursele noastre, cei din urmă nu prea au avut activitate. 

Cu siguranță, demiterea lui Piti nu are nicio legătură cu lipsa de experiență în domeniul mediului, pentru că asta nu l-a  împiedicat pe Orban să-l  pună secretar de stat. 

Rămâne de văzut cine va fi numit în locul lui Panaite.

D.M.

Citește și:

Orban l-a numit la Mediu: Piti, sursa „Edmond” a Securității, omul lui Pinalti, fost prieten cu Arsene, fost prefect PSD, actual penelist

 

7 comments

 1. constantin 19 iulie, 2021 at 13:50 Răspunde

  In situatia in care piti nu va mai fi secretar mediu cei de la primaria Pingarati o mai tin bibliotecara pe sotia lui.Este foarte greu sa faci naveta la Pingarati stiind ca nu prea ai cititori.Oare d-na Panait stie unde este biblioteca la Pingarati?

 2. FLORIN 19 iulie, 2021 at 14:01 Răspunde

  Nu sunt de acord.
  Plimbatul vacilor pe camp si prin padure la Dragomiresti in timp ce completa rapoartele de turnator la Securitate poate fi trecuta in CV-ul ”profesional” ca si experienta in domeniu.

  Daca aici la MEDIU nu a fost destul de ”competent” poate il trimit cei din PNL la ministerul Economiei unde chiar ca e MEGA competent.A facut el bani din RIGOLE pe COZLA prin care nu va trece apa nici daca vine POTOPUL.Sau drumul pietruit spre Gospodina,care este praf si pulbere dupa 4 ani de ”exploatare”,cel precedent facut acum 100 de ani s-a prezentat impecabil pana a ajuns pe ”mana”lui Pinalti si a lui Panaite,bineinteles,dupa ce a castigat ”licitatia”pe bune.

  Sau poate avea o cariera in SRI la VEDERE avand in vedere ”calitatile” de turnator din adolescenta.

  Nu va faceti probleme ca nu MOARE de FOAME.Se descurca bine in statul securisto mafioto turnator Romanica sub a carei ”protectie”este.

 3. Maria Sfetcu 19 iulie, 2021 at 20:34 Răspunde

  Piti nu a fost primar la Piatra Neamț, ci la Dragomirești!
  Și a fost prefect de Neamț!
  O seară frumoasă tuturor

  Admin.: Am spus despre Pinalti ca a fost primar de Piatra-Neamt, nu despre Panaite.

 4. V.Vasile 20 iulie, 2021 at 08:11 Răspunde

  In primul rand , nu avea ce sa caute la minister doar daca o cauta pe femeia de serviciu, acest oportunist notoriu , cameleon cu caracter de 2 bani , un fel de andrusca dar cu mai mult gel pe creasta. Cine doreste sa-i verifice IQ-ul sa-i dea un test , dictare si pariez ca nu ajunge la a 2 a fraza cu pixul intreg….Cat despre cine l-a numit , la propunerea lui….e lesne de inteles ca pe Orban il deruta mahmureala.

 5. Stefan 20 iulie, 2021 at 08:46 Răspunde

  Florine , l-ai ghicit pe individ!Era turnator inca din liceu, inainte de 1990, sub pseudonimul Edmond!IDupa “lovilutie”, mare parte din fostii turnatori au fost preluati de “noile” organe..Unii si-au continuat activitatea de delatiune, altii au facut firme paravan ale securistilor, iar alta categorie s-a apucat de politica.Bineinteles, fiind trasi de sfori de noii securisti, precum marionetele.Nu e singurul turnator dovedit care a facut “performanta” in politica locala.Mai e un fost deputat din Roman, chiar daca printr-o decizie ciudata a fost absolvit de acuzatie de “politie politica”, desi isi turnase colegii de serviciu!Pai , daca nici asta nu e politie politica…Revenind la Piti, este exemplu clasic de oportunist care se “descurca” in orice situatie.Visul lui este sa ajunga primar la Piatra Neamt si, daca la Bucuresti nu s-ar fi hotarat alta candidatura, astazi eram procopsiti cu dl. primar Panaite.Nu e exclus sa ne trezim cu el in 2024, de aceea ma pregatesc sa plec definitiv din oras…

 6. Dreptate 27 iulie, 2021 at 15:45 Răspunde

  STEFANE!!!
  Eu ma bucur ca fac pasul asta!!!
  Plec definitiv din jegul asta de oras!!!
  Sa cotizeze, sa spaguiasca, sa noara de foame cine vrea!!!
  Eu m-am saturat!!!
  Succes!!!
  Pleaca cat te mai tin picioarele!!!

 7. Mihaela 30 iulie, 2021 at 12:13 Răspunde

  De ce sunteti rai cu el, domnilor comentatori?
  Omul se va intoarce la Piatra Neamt pentru o bine-meritata odihna dupa munca intensa la minister: relaxare impreuna cu gagica cu plete negre din blocul 40 🙂
  (Nu, nu e bibliotecara la Pangarati :))

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.