Semafoare și circulație dirijată pe podul de la Pângărați. Orele în care va fi permis accesul transportului greu

0
4722

Începând de mâine, 15 iulie, pe podul de la Pângărați de pe DN 15 se va circula după anumite reguli, astfel încât în anumite intervale orare să aibă acces și autovehiculele care asigură transportul greu (40 de tone). În prezent, pe podul de la Pângărați, care este serios degradat, se circulă cu restricție de tonaj (30 de tone). Podul este atât de șubred, spun experții, încât există riscul să se prăbușească dacă pe el s-ar întâlni două mașini de mare tonaj.

Presate de transportatori, autoritățile au căutat și au găsit soluții, astfel încât pe pod să poată circula și autovehiculele de tonaj greu (40 de tone).

Mâine dimineață vor fi montate indicatoare rutiere la ambele capete ale podului, prin care participanții la trafic vor fi înștiințați cu privire la modul în care se va desfășura traficul pe pod.

Astfel, în fiecare zi, de luni până vineri inclusiv, în intervalul orar 11 -13.30, va fi asigurat accesul autovehiculelor de 40 de tone. Acest lucru se va face în anumite condiții, în sensul că se va circula numai pe axul drumului, iar traficul va fi dirijat de doi angajați de la Drumurile Naționale.

Noaptea, începând cu ora 23 și până la ora 6.30, pe pod vor avea acces și autovehiculele de tonaj greu, iar circulația va fi semaforizată.

În afara intervalelor orare menționate, pe pod se va circula cu respectarea restricției de 30 de tone.

Autoritățile au stabilit un program separat pentru weekend, ținând cont de faptul că suntem în plin sezon estival, iar traficul rutier pe DN 15, spre Bicaz este foarte aglomerat.

Astfel, în zilele de sâmbătă, autovehiculele de mare tonaj (40 de tone) vor avea acces pe pod doar în intervalul orar 00 – 6.30 (semaforizat), iar în zilele de duminică, doar în intervalul 23 -24 (semaforizat). În afara acestor intervale orare, se va circula normal, cu restricția de 30 de tone.

Subiectul privind restricția de tonaj de pe podul de la Pângărați a stârnit discuții aprinse între autorități și agenții economici, ultimii solicitând ridicarea limitei de 40 de tone. Agenții economici s-au plâns că, de aproape trei ani, pierd bani din pricina limitării de tonaj de pe acest pod. Prezent la întâlnirea de săptămâna trecută, care a avut loc la sediul Prefecturii Neamț, administratorul drumului (DRDP Iași) a declarat că este de acord cu varianta ca autovehiculele de 40 de tone să poată circula doar pe axul drumului, adică pe mijlocul podului, așa că soluția identificată de autorități a fost aceea de permitere, în anumite intervale orare, a transportului de 40 de tone, activitate care se va face numai controlat și semaforizat.

D.M.

Citește și:

Variante „criminale” pentru eliminarea restricției de tonaj de pe podul de la Pângărați

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.