Cum poate influența numele de domeniu succesul unei afaceri online?

0
631

        A avea o afacere online reprezinta o decizie destul de importanta in conditiile in care acest lucru presupune investitii constante, dar si luarea unui numar mare de decizii cu privire la diferite aspecte care tin de un proiect online. O parte importanta din identitatea unei afaceri online este reprezentata in mod sigur de numele de domeniu, pentru ca in fond, in functie de acest aspect regasim un site pe Internet. Alegerea unui nume de domeniu nu este un lucru simplu, daca tinem cont de faptul ca in mediul online exista deja cateva miliarde de site-uri, fiecare avand domenii unice. Dincolo de acest lucru, un nume de domeniu nu poate fi ales la intamplare, ci este recomandat sa se tina cont cu strictete de cateva aspecte esentiale care il vor transforma intr-un nume de domeniu ideal.

            Pentru a obtine un nume de domeniu pentru afacerea ta online (site), este necesar sa te adresezi unei companii care ofera servicii de inregistrare domenii, companii care astazi se regasesc intr-un numar destul de mare. Este totusi recomandat sa te asiguri ca alegi cele mai bune servicii de inregistrare domenii de la companii cu experienta. Iata insa cateva moduri in care un simplu nume de domeniu poate avea un impact asura succesului unui proiect online.

            Un nume de domeniu lung, este greu de scris si reamintit

            Un nume de domeniu mult prea lung poate ca te va diferentia mult mai usor de alte nume existente deja, insa atunci cand acesta este compus din mai multe cuvinte sau contine diferite combinatii de cifre, lucrurile     devin mult mai dificile pentru utilizatori. Mai precis, un nume de domeniu lung, ce contine diferite combinatii de cifre si cuvinte sunt in general greu de scris si memorat, astfel ca anumiti utilizatori pot chiar evita pe viitor un astfel de site.

            Numele de domeniu este o parte din identitatea afacerii tale online

            Un nume de domeniu ar trebui intotdeauna privit ca o parte componenta esentiala a unei afaceri online, ci nu doar ca o simpla adresa web. Daca numele ales este unul serios, este foarte probabil ca utilizatorii sa se simta mult mai in siguranta atunci cand cumpara de pe site-ul tau. Astfel, este recomandat sa te asiguri ca optezi pentru un nume reprezentativ pentru afacerea ta, un nume care poate deveni un brand in toata regula in timp. Oamenii isi vor aduce mereu aminte de modul in care au fost tratati si vor asocia mereu acest lucru intr-un fel sau altul cu afacerea ta, in functie de experienta pe care au avut-o.

            Numele de domeniu este cel care face posibila existenta unei afaceri pe Internet

            Dincolo de motivele expuse mai sus, inregistrarea unui nume de domeniu reprezinta o parte importanta din ceea ce presupune existenta unei afaceri pe Internet. Mai precis, fara un nume de domeniu, un site nu poate exista in mediul online, de aceea acest pas este unul dintre primii pe care un viitor administrator web ii face in vederea lansarii unei afaceri pe Internet. Fara existenta acestuia, un site nu poate exista sub nicio forma.

Articol publicitar

           

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.