Iluminarea corectă a bucătăriei: Soluții eficiente pentru un decor impresionant

0
477

        Bucataria este pentru multi “inima” casei dar si o veritabila scena culinara avand in vedere ca in cadrul acesteia pregatim in mod regulat o multime de retete, care mai de care mai delicioase. Astfel, nu gresim absolut deloc daca spunem ca bucataria este un spatiu multifunctional, pentru ca nu de putine ori aceasta se transforma si intr-un cadru ideal pentru savurarea unei cafele sau a unor discutii interminabile cu apropiatii. In procesul de amenajare al bucatariei, se intampla adesea ca iluminatul sa fie tratat cu superficialitate, ceea ce poate transforma aceasta incapere intr-un spatiu anost, lipsit de orice fel de personalitate. Un spatiu precum bucataria insa nu poate fi lasat la voia sortii, de aceea pentru a obtine un decor impresionant si practic, este esential sa acordam atentie tuturor alegerilor pe care le avem de facaut pentru bucatarie.

            Alegerea celor mai potrivite solutii de iluminat pentru bucatarie este departe de a fi un lucru usor, in special in prezent cand avem atat de multe optiuni la dispozitie. Intr-o bucatarie pot exista mai multe tipuri de lumini, insa din pacate in aceasta incapere nu ne vom mai putea ajuta de lampile de podea sau de cele auxiliare pentru masa, pentru ca ar putea reprezenta alegeri nepotrivite pentru acest spatiu. Haide asadar sa descoperim impreuna cateva secrete ale unui iluminat deosebit in cadrul bucatariei.

            Iluminatul ambiental si cel de lucru trebuie sa coexiste

            Bucataria este un spatiu destul de bine delimitat pe zone, astfel ca un iluminat corect presupune utilizarea luminii in diferite intensitati. Iluminatul ambiental joaca un rol deosebit de important in ceea ce priveste buacatria, pentru ca aceasta reprezinta sursa principala de iluminat in acest spatiu. In general, pentru acest tip de iluminat in cadrul bucatariei sunt utilizate corpuri de iluminat deosebite, precum sunt lustrele, plafonierele si alte corpuri suspendate. In acelasi cadru insa, nu trebuie sa uitam si de lumina de lucru, care in bucatarie joaca un rol primordial in spatiile destinate diferitelor activitati, iluminat care in general este asigurat de spoturi sau de becurile cu care mobilierul, hota sau alte elemente din bucatrie sunt in general prevazute.

            Corpul ce asigura lumina ambientala trebuie sa se regaseasca in mijlocul incaperii

            O lumina ambientala aleasa in mod corect este cea care se disperseaza in mod egal in intreaga incapere, fara insa a deveni deranjanta pentru ochi. Corpul de iluminat ce asigura acest lucru fie trebuie sa se regaseasca in mijlocul incaperii, fie deasupra mesei unde se serveste mancarea. In acest fel, intreaga incapere va beneficia de suficienta lumina, astfel incat sa se poata crea o ambianta cat mai placuta si mai relaxanta.

            Corpul de iluminat ales trebuie sa se integreze perfect in stilul bucatariei

            Bucatariile moderne merg foarte mult pe ideea de simplitate, detaliu ce se regaseste atat in produsele de mobilier, cat si in corpurile de iluminat. Din acest motiv, o lusta de bucatarie moderna va fi in general lipsita de orice fel de decoratiuni. Intr-o bucatarie amenajata intr-un stil mai clasic insa, se preteaza sa utilizam corpuri de iluminat ce vin cu elemente din lemn nefinisat sau fier forjat, materiale ce dau prin natura lor impresia unui spatiu mai rustic.

Articol publicitar

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.