Tehnici simple prin care să păstrezi aspectul nou al bijuteriilor tale

0
581

Fără doar și poate, bijuteriile sunt cele mai bune prietene ale femeilor. Ele sunt cele care ne completează orice ținută și cele care exprimă, fără cuvinte, personalitatea și stilul nostru. 70% dintre femeile din România dețin cel puțin  2 – 3 bijuterii. Acestea sunt obiecte de valoare care pot fi alături de dumneavoastră toată viața, dacă știți cum să aveți grijă de ele și cum să le păstrați. Asemeni oricărui alt obiect, și bijuteriile se murdareasc si ajung lipsite de viață și stralucire, însă trebuie să țineți cont de câteva reguli simple astfel încât să nu fiți nevoiți să mergeți anual la bijutier pentru curățarea acestora. Astfel, bijuteriile vor rezista și vor arăta bine zeci de ani.

În materialul care urmează, vă sugerăm câteva variante simple de a îngriji și a depozita bijuteriile din aur și argint.

Bijuteriile din aur

În comparație cu bijuteriile de argint sau de inox, aurul nu se pătează, însă, cu timpul, pot deveni fade și mate din cauza depunerilor de reziduuri. Pentru o spălare uzuală a bijuteriilor (o dată la 2-3 luni), este nevoie de puțină apă călduță, de săpun lichid, o periuță de dinți și o bucată de piele foarte moale. Însă, dacă acest proces nu este suficient, există și alte variante care pot oferi un rezultat excelent:

Curățarea aurului cu:

  • Amoniac: acesta este foarte eficient în curățarea bijuteriilor de aur, însă exista posibilitatea ca acesta să înnegrească aurul dacă nu este utilizat corect. În acest sens, vă sugerăm crearea unei soluții cu amonic și șase părți apă, iar mai apoi să scufundați bijuteriile în această soluție, dar nu mai mult de un minut.
  • Oțet: acesta este foarte bun pentru strălucire și pentru un luciu desăvârșit. Modalitatea de curățare este una destul de simplă. Lasați bijuteriile 20 – 30 de minute într-un bol cu oțet. Cu ajutorul unei periuțe, încercați să curățați întreaga suprafață a bijuteriei, iar mai apoi uscați și ștergeți totul cu o cârpă din piele moale.
  • Bicarbonat: acesta este foarte bun doar în cazul în care bijuteriile dumneavoastrî s-au înnegrit. Ele își pot recăpăta culoarea cu ajutorul unui amestec de bicarbonat, sare de bucătărie și apă caldă. Acesta nu afectează în nici un fel aurul, dar nu este recomandată utilizarea lui foarte des.

Bijuteriile de argint

Deși sunt mult mai accesibile ca preț comparativ cu bijuteriile de aur și se găsesc într-o gamă mult mai diversificată, bijuteriile de argint vin la pachet cu câteva puncte slabe. De exemplu, oxidarea este unul din punctele slabe ale acestui aliaj, însă această problemă se poate remedia în cateva momente. Bijuteriile de argint se oxidează de la soluțiile cu care intra în contact, de la ph-ul pielii, chiar și de la cuprul din compozitia aliajului (argintul fiind un aliaj mult prea moale pentru a fi prelucrat singur). Spre deosebire de bijuteriile de aur, acestea nu se curăță cu soluții pe care putem să le improvizăm acasă, ci există soluții profesionale de curățare a argintului. Sau dacă bijuteriile nu sunt oxitate astfel încât să ne deranjeze vizual, putem să le curățăm ușor cu o cârpă moale din bumbac.

Bijuteriile, în general, ar  trebui să aibă un loc bine definit în dulapul sau în comoda dumneavoastră. În acest sens, sugerăm cutiile de bijuterii sau produsele special create pentru păstrarea acestora.

Articol publicitar

               

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Comments are closed.