Încă o amendă uriașă pentru Heidelbergcement

1
1355

Societatea HEIDELBERGCEMENT România SA, proprietara fabricii de ciment de la Tașca, a primit o nouă amendă pentru poluarea cu amoniac a răului Bicaz. Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret-Bacău a aplicat firmei o amendă de 160.000 de lei.

Vă aducem la cunoștință faptul că, în urma verificărilor și a constatărilor efectuate de reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț în datele de 4.05.2021 și 5.05.2021, cu privire la producerea unei poluări a cursului de apă Bicaz în data de 03.05.2021, Administrația Bazinală de Apă Siret a sancționat contravențional S.C HEIDELBERGCEMENT ROMÂNIA S.A – Fabrica Tașca în baza Legii Apelor numărul 107/1996 cu modificările și completările ulterioare. Cuantumul total al amenzii este în valoare de 160 000 lei, faptele sancționate fiind prevăzute de art. 87, respectiv:

pct. 15 – folosirea, transportul, mânuirea și depozitarea de reziduuri sau de substanțe chimice, fără asigurarea condițiilor de evitare a poluării, directa sau indirecta, a apelor de suprafață sau subterane,
pct. 26 – neanunțarea unităților de gospodărire a apelor cu privire la producerea unei poluări accidentale, de către utilizatorii care au produs-o și
pct. 27 – neluarea de măsuri operative, de către utilizatorul de apă care a produs poluarea accidentală, pentru înlăturarea cauzelor și efectelor acesteia”, se arată în comunicatul celor de la ABA Siret.

D.M.

Citește și:

Amenzi de 200.000 de lei și dosar penal pentru poluarea cu amoniac a râului Bicaz

 

1 comment

  1. Caraiman 6 mai, 2021 at 19:34 Răspunde

    Este o problemă reală, un accident, cel mai probabil, fiecare încearcă să se scoată relativ curat, daca nu chiar lacrimă. Nici usturoi n-au mâncat, de unde rezultă că soarta e cam vinovată. În altă ordine de idei, despre dezastre ecologice provocate de balastiere, indiferent cine le deține, am citit doar aici și într-un ziar național, parcă. Nu s- a scandalizat nici un ziarist că balastierele lui Gigel și compania, că sunt câțiva, distrug fauna piscicolă. Nici unul!!!!!!!! Nu am auzit sa țină prefectul conferințe în cazul acelui furt de nipis de la Mărgineni, parcă! Nu l-am auzit pe Osoianu de la Poliție să justifice lipsa polițiștilor în momentul furtului. Tot aici e scris. Bibirig, matale ce faci?
    Nu am auzit Garda de Mediu și Apele Române scandalizate de dezastrul ecologic de pe cursurile apelor din județ. Nu! Pline ochi de mizerii!!?? Astea nu atrag cititorii?????? Ori nu avem ziariști in județul ăsta decât cu numele????????? Cel mai sigur rămâne ultima variantă. Hai, scrieți, aveți dezastre ecologice la tot pasul. Doar când aveți interese??????

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.