Calitatea lucrărilor la podul de peste râul Moldova, de la intrarea în Roman, reclamată
Lucrările de asfaltare, efectuate în noaptea de miercuri spre joi, pe podul de peste râul Moldova, de la intrarea în orașul Roman dinspre Bacău, au atras critici numeroase din partea participanților la trafic. Conducătorii auto reclamă calitatea proastă a lucrării, mulți dintre ei acuzând că porțiunea recent asfaltată este plină de denivelări.
„Te-ai fi așteptat să fie o lucrare de calitate, nu plină de dâmburi. Reparația trebuia să fie făcută neapărat, numai că sunt zone unde se vede că nu s-a lucrat ca lumea, că sunt dâmburi și trebuie să încetinești”, ne-a declarat un romașcan.
Podul se află pe E85 și este în administrarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, instituție care a monitorizat această lucrare.
„Ca să nu fie blocat traficul s-a decis să se lucreze pe timp de noapte. Recepția încă nu a fost făcută, așa că, dacă sunt probleme, nu se aprobă plata lucrărilor până când nu sunt remediate”, ne-au declarat reprezentanții DRDP Iași.
În urmă cu ceva timp, pe podul de la Roman a ajuns și șeful Secției de Drumuri Naționale (SDN) Piatra-Neamț, pentru a verifica lucrarea în urma unor reclamații pe care le-a primit. Concluzia a fost că noul strat de asfalt este în regulă, iar probleme sunt doar în zona rosturilor.
„Sunt probleme de mult timp la acel pod cu rosturile. DRDP Iași a avut un contract cu o firmă italiană, contract care a picat. Am fost nevoiți să rezolvăm noi situația. Noua asfaltare arată bine, denivelări sunt acolo unde sunt rosturile, problemă care va fi rezolvată separat în cel mai scurt timp”, au precizat reprezentanții DRDP Iași.
Reparația a fost efectuată de societatea CTT Construcții Safe SRL Dobreni, fostă Construcții Gabap SRL Dobreni. Firma are încheiat un contract cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) de întreținere curentă a carosabilului pe timp de vară, asfaltarea podului de peste râul Moldova fiind inclusă în acest contract. Lucrarea a costat aproximativ 120.000 de lei, fără TVA.
D.M.
⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.
După un contract cu o firmă italiană, un contract cu o firmă de la Dobreni. De unde le scot, domle? In Roman există Danlin, Darcons care sigur faceau o treaba mai buna.
Contractul cu firma din Dobreni nu este intamplator. Firma din Dobreni a netezit drumul catre firma de la care a fost cumparata rabla de autobasculanta. Cea pe care a vandut-o primarita Cretu Vasilica impreuna cu pretenasul Popa Valer, in august 2017, catre Primaria Dobreni, cu 20000 Euro. Adica primarita a practicat nitel trafic de influenta, abuz in serviciu, fals si uz de fals cu inscrisuri publice, niscaiva spalare de bani. Deh, de unde bani de huzururi si pantofi sclipiciosi?