Piatra-Neamț, stațiunea turistică de interes național în care miroase a fecale

9
3662

Orașul Piatra-Neamț este mai murdar ca niciodată. Străzile și trotuarele provoacă dezgust, iar găurile din trotuare, pavelele sparte, drumurile cu gropi întregesc imaginea de „stațiune turistică de interes național” mizeră.  

Peste toate acestea se aștern mirosurile pestilențiale provenite din pârâul Cuejdi. Pe Bulevardul Dacia miroase puternic a fecale. Dejecțiile pietrenilor ajung în canalizarea pluvială și de acolo sunt deversate în pârâul Cuejdi. De aici, mizeriile ajung în râul Bistrița.

Situația este cunoscută de unii din Primăria Piatra-Neamț, dar și mai bine de către cei de la compania ApaServ, ce administrează canalizarea care colectează apele uzate. Apa uzată menajeră din gospodăriile nemțenilor ar trebui să ajungă în această canalizare, iar de aici în stația de epurare, nu în canalizarea pluvială a orașului.

Situația este cunoscută și tolerată inclusiv de Garda de Mediu, dar și de „Apele Române”, instituții care se prefac că nu văd dezastrul de pe Cuejdi. Sediul Sistemului de Gospodărire a Apelor se află pe malul Cuejdului, la nici 150 de metri de una dintre conductele prin care sunt deversate dejecțiile în pârâu. Probabil că angajații de aici stau rău cu mirosul.

Sursele noastre din interiorul Apa Serv SA afirmă că în companie se știe că parte din apele uzate menajere este „transferată” ilegal în canalizarea pluvială a orașului. Asta înseamnă că ApaServ încasează bani de la pietreni pentru apa pe care nu o epurează și care ajunge în pârâul Cuejdi. Ar exista, în acest sens, intervenții ilegale la rețelele de canalizare, prin care apa uzată menajeră ar fi direcționată în canalizarea pluvială. Una dintre aceste intervenții ar fi în zona intersecției străzilor Mihai Viteazul cu Mihai Stamatin, în zona OMV.

Recent, pietrenii au ales un nou primar, în persoana lui Carabelea care, în afara promisiunilor electorale, nu s-a remarcat cu nimic până acum. Bine, în afara unor analize, cu prietenii, privind oportunitatea unor afaceri cu banii municipalității și propunerea de premiere a unor șefi de firme subordonate Consiliului Local. Să-i premieze, că merită! În special pe cei de la Salubritas!

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

9 comments

  1. FLORIN 23 decembrie, 2020 at 15:42 Răspunde

    Nimeni nu si-a facut iluzii cu Carabelea sa fim seriosi.Omu nu are idei,nu se pricepe,nu are viziune si cel mai rau este captiv gastii PDL care delapideaza acest oras de 20 de ani.
    Deci nu are nici BILUTE.
    Omu nu a fost votat pentru competenta sau ca ne puneam vreo speranta ca va face ceva in acest oras.NU.DELOC.ZERO.
    Doar am vrut sa scapam de catastrofa de Chitic.
    De la poza cu Panaite turnatorul traseist cu 2 degete ridicate ne-am dat seama,daca cineva mai avea vreun dubiu, ca,saracu Carabelea este o marioneta care nu are nici o putere la Primarie.
    Este un paravan pentru hotii din PDL care vor sifona banii de la UE cu proiectele de 2 bani pe care tot le trambiteaza,proiecte de o stupiditate si inutilitate absoluta cu gradini la 10 km de oras si becuri LED.In afara de acele piste de biciclete,restul proiectelor sunt o bataie de joc la adresa banilor de la UE.
    ADR NORD -EST ar trebui data in judecata pentru aprobarea acestor proiecte stupide si inutile facute doar sa se fure repede niste bani,proiecte care nu aduc nici o crestere de calitate in viata cetatenilor acestui oras.
    Carabelea,vezi ca la service-ul lui IVANOV de pe Orhei lucreaza in continuare angajatii de la Publiserv.Nu s-au oprit deloc incepand cu Chitic si continuand cu tine.
    Contam pe tine sa-l premiezi pe IVANOV si PANAITE de sarbatori.Nu le strica niste bani.
    Good Job Carabelea!

  2. ioan.@ 24 decembrie, 2020 at 10:33 Răspunde

    Nu vrem sa dam exclusiv vina pe vremurile trecute! sa fim bine intelesi! Inainte de 1989, odata cu extinderea orasului Piatra Neamt s-au dezvoltat retelele de apa, retelele de canalizare si statia de epurare a Municipilui Piatra Neamt! Ce este drept tarziu s-a inteles faptul ca odata cu dezvoltarea orasului trebuie gandita, proiectata si realizata concomitent, dezvoltarea Statiei de Epurare Locala a Municipiului Piatra Neamt!
    A aparut si s -a dezvoltat odata cu realizarea acestor obiective, o practica , ilegala, cu consecinte grave, care a dus la poluarea excesiva cursului de apa, rau BISTRITA , precum si a Acumularilor Amonte si Aval de orasul Piatra Neamt, practica este urmatoarea:
    a. bransarea ilegala a retelelor interioare de apa menajere de la blocurile nou construite la retelele de ape pluviale ale acestora si de aici la cele pluviale ale Municipilui Piatra Neamt, iar de aici apele uzate se evacuau de ani de zile in raul Bistrita si Acumulari;
    b. astfel de bransari ilegale facute inainte de anul 1989 dar si dupa anul 1989 au condus treptat la poluarea excesiva a raului Bistrita si a Acumularilor si la aparitia Fenomenului BACTERIA CLOSTRIDIUM PERFINGES , care a luat amploare si a carui scandal a izbucnit anii anterior ; S-a deschis un “ DOSAR PENAL IN REM” care zace din incompetenta organelor judiciare si a celor de cercetare de la M.A.I. I.P.J. NEAMT intr-un dulap al IPJ NEAMT!!!
    Organele competente au incercat chiar prin cei care raspund de cursurile de ape din Bazinul Hidrografic SIRET, respectiv, Administratia Bazinala de Apa SIRET si Sistemul de Gospodarire a Apelor NEAMT sa acopere situatia foarte grava , ilegala , dar datorita agravarii fenomenului , au inceput sa faca analize la terti si controale mixte cu APM, Garda de Mediu- Comisariatul Judetean Neamt, DSP Neamt , I.S.U. Neamt, S.G.A. Neamt si reprezentantii ai Prefecturii Neamt si Primariei Piatra Neamt, depistandu-se evacuari de ape uzate menajere care contineau fecale, urina in cursurile de apa zonale Municipiului Piatra Neamt.
    Dupa “ finalizarea” actiunii s-a pus batista pe tambal, s-a prezentat un material si atat!!!
    Monitorizarea nu s-a mai facut decat sporadic, neinsistand asupra fenomenuilui grav de evacuare in continuare a apelor uzate menajere de la blocurile Municipilui Piatra Neamt in raul Cuiejdi, Bistrita, Borzoghianu etc; Din contra cand au aparut probleme grave de poluare a lacului de Acumulare Izvorul Muntelui in comuna CEAHLAU, JUDETUL NEAMT, insusi Ministrul Mediului COSTELUS ALEXE, omul lui FENECHIU zis bulau, a ascuns Sesizarile in cauza privind poluarea cu desseuri al acumularii de la un depozit de deseuri necontrolat.
    Poluarea este in continuare foarte grava mentinand riscul aspura Captarii de Suprafata, rau Bistrita, a CJ APA SERV SA Piatra Neamt . Sa nu uitam ca zeci de ani in acumularea VADURI s-au evacuat ape uzate menajere insuficient epurate de la Spitalul BISERICANI a carre statii de epurare nu epura apele uzate evacuate de la Spitalul BISERICANI !!

    • John, 24 decembrie, 2020 at 19:28 Răspunde

      Ai dreptate @Ioan, doar totul se trage de la politrucii care au condus acest oras în ultimii 30 de ani , au știut sa se incojoare doar de pupincuristi, agramați , oameni care nu au avut nici o calitate alta decât „da șeful ai dreptate” , așa a ajuns orașul sa aibă rețeaua de canalizare varza, apa pluvială ajunge la stația de epurare iar apa menajera ajunge în pârâul Cuejdiu sau raul Bistrita, cel Maiu vizibil pentru cei ce trăiesc în oraș e Cuejdiu dar cand precipitațiile sunt abundente cei de la stația de epurare nu au nici o alta posibilitate decât de dea drumul la tot (apa de ploaie și apa menajera) care ajunge la ei în Bistrița.
      Nu stiu și mai ales nu cred ca cei care sunt acum la butoane au/vor avea o alta abordate. Vor fi în continuare inconjurati de „yes man” fără nici o coloana vertebrală , un exemplu clar este tovarășul proaspăt numit secretar de stat care a sărit din barca în barca toată viață lui după ce la început a for turnător

  3. Virgil 27 decembrie, 2020 at 08:28 Răspunde

    Nu cred ca noul primar, Carabelea, e deranjat de mirosul urat din urbe. Si nu o sa-l discriminez spunand ca originile sale sunt de vina (daca verificati arborele genealogic al primarului veti constata ca originile sunt in zona conationalilor, numele sau – Carabelea – fiind relevant). Asta nu reprezinta o scuza sau o jignire. Trebuie sa faca treaba indiferent de origini. Iar celalalt, Lepadus, a avut un singur talent, sa-i spuna lui Harbuz cat e de frumos si destept.

    • Dana 27 decembrie, 2020 at 21:27 Răspunde

      Singura solutie de a supravietui unor astfel de patroni ai institutiilor publice, este aceea de a-i lingusi la extrem. Problema este de alegere personala. Trebuie lingusit obligatoriu acela care are sanse sa ajunga patron sef de institutie publica si care odata emanat, sa nu uite cine i-a asfaltat drumul spre succes. Degeaba i s-a spus lui Harbuz, prin crasmele de la Piata Darmanesti, cat este de frumos si mai cu seama, destept. Primarul Carabelea, daca ar locui in zona puturoasa, cu siguranta ar lua masuri de remediere. Dar asa, nu manifesta nici un sentiment de empatie fata de locuitorii din zona afectata. De ce i-ar pasa de oamenii de acolo, poate nici nu l-au votat…Piatra Neamt, nici nu se simte ca ar avea primar. Vai de noi, ce soarta mai avem.

  4. Nick 29 decembrie, 2020 at 15:47 Răspunde

    Nu uitați de toate vilele construite Peste Vale și în toate comunele din județ, pe malul apelor! TOATE deversează gropile septice în albia râurilor, în special când plouă. Cică nu sr vede! Dar se simte!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.