”Arsene continuă să conducă județul într-un stil dictatorial. Ajunge!”

4
308

Arsene recunoaște că a făcut o investiție neperformantă, inoperabilă la Lețcani”. O spune liderul Pro România Neamț, Liviu Harbuz, care adaugă faptul că președintele Consiliului Județean Neamț a și recunoscut, prin documentele pe care le-a transmis consilierilor județeni, că spitalul modular de la Lețcani nu va fi folosit niciodată la întreaga capacitate.

Liderul Pro România Neamț declară că, în fapt, din cele 103 paturi, câte există în unitatea mobilă de la Lețcani, doar 43 pot fi folosite. În acest context, spune Liviu Harbuz, Ionel Arsene a venit cu propunerea ca o parte din paturi să fie cedate Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Spitalul modular de la Lețcani nu va fi niciodată folosit la întreaga capacitate. O recunoaște chiar Ionel Arsene în documentele pe care le-a transmis consilierilor județeni pentru ședința de azi. Și dacă tot a cheltuit 16 milioane de lei din banii nemțenilor pe un spital modular în care pot fi utilizate doar 48 de paturi din 103, propunerea președintelui a fost ca o parte din paturi să fie cedate de tot la SJU Piatra Neamț. Adică, Ionel Arsene a renunțat la ideea ca Spitalul de la Lețcani să funcționeze în totalitate, vreodată. O recunoaștere evidentă a unei investiții oportune, dar prost realizate, potrivit lui Liviu Harbuz.

Liderul Pro România Neamț adaugă că Ionel Arsene spune adevărul incomplet în ceea ce privește transferul echipamentelor medicale de la Iași la Neamț.

Ionel Arsene declară, în ipocrizia lui, că în ședința de azi consilierii județeni au votat împotriva transferului de echipamente medicale de la Lețcani în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, spunând, ca de obicei, un adevăr incomplet. De fapt, consilierii județeni au fost de acord cu transferul echipamentelor medicale de la Lețcani pentru 6 luni, cu posibilitatea de prelungire din 6 în 6 luni, existând riscul major ca pe aceste echipamente să se pună sechestru de către procuratură, în cazul în care se va declanșa o anchetă penală la Spitalul Modular de la Lețcani, așa cum deja a anunțat presa din Iași. De aceea, consilierii au impus ca după acest interval să poată reevalua în plen starea investiției de la Lețcani, dar și modul în care CJ Neamț va rezolva problema secției ATI în care 10 oameni au murit în incendiul de pe 14 noiembrie.

Prioritatea noastră este operaționalizarea secției ATI de la Piatra Neamț mai ales în contextul în care Fundația Altex, condusă de pietreanul Dan Ostahie și Fundația Dăruiește Viața, au anunțat deja importante donații de echipamente în acest sens. Ionel Arsene ar trebui să fie preocupat de pregătirea spațiului în care echipamentele să poată fi utilizate și nu de devalizarea patrimoniului unui spital inaugurat electoral în urmă cu nici două luni.

Disperat de faptul că deciziile din trecut se întorc împotriva lui, Ionel Arsene încearcă, într-o retorică electorală, <<să dreagă busuiocul>>”, mai spune liderul Pro România Neamț.

Liviu Harbuz lansează și promisiunea că, în curând, va aduce în prim plan și „alte <<fapte de arme>> care au dus la risipa banului public din baroniada Arsene.

Arsene continuă să conducă județul într-un stil dictatorial, îmbrăcând haina de <<baron>> care îl caracterizează. Ajunge!”.

N.R.

4 comments

 1. Stefan 27 noiembrie, 2020 at 11:14 Răspunde

  Si totusi, chiar daca va fi o ancheta DNA, de ce s-ar pune “sechestru” pe echipamente?!Asta nu este o crima?!Daca echipamentele sunt in regula, ele trebuie lasate sa functioneze!Pentru o eventuala ancheta sunt suficiente documentele si o expertiza tehnica care se poate face si cu echipamentele in functiune!M-am saturat de toto securistoizii astia – DNA, politie, SRI, “magistrati”, “onorate instante”, s.a.m.d.Ne sfideaza pe noi toti cu salarii si pensii nesimtite si actioneaza doar selectiv, la comanda politica sau a propriilor grupuri de interese!Sincer , imi pare rau ca nu am emigrat pana acum, dar poate nu e tarziu…

 2. Maria Sfetcu 27 noiembrie, 2020 at 11:14 Răspunde

  Cât de habotnici putem fi! Ne lăudăm (la nivel politic, desigur!) cu acțiunile unor O.N.G. -uri privind înlăturarea pagubelor produse de incendiul de la A.T.I.. Nu am văzut decât niște mincinoși (adică Politicieni) limbuți care își dau demisia din parlament cu 24 ore înaintea expirării mandatului!
  Nu am văzut hotărâre și determinare la ei, cei de la centru sau din teritoriu (sintagmă des folosită) că donează ei bani sau că strâng la partid bani și ajută (stăteam ca proasta la barieră și vedeam ce salariu are madama de la U.S.R. care îl șterge la dos pe mincinosul de Barna!). Brusc îmi vine “să regurcitez micul dejun.
  Nea preș al nostru, numai cu japca. Stăteam deunăzi de vorbă cu un cunoscut despre dijma percepută pentru un loc eligibil la parlament , și numai, în cuantum de vreo 200.000 euroi. Păi cum să nu facă averi pe care nu le pot justifica. Și uite cum ajung niște foste neveste să aibă averi incomensurabile. A.N.A.F.-ul (sau fiscul în alte țări mai civilizate) te saltă pentru 1 $ nejustificat. La noi, canci!
  Băi nea politicienilor, nu mai fiți ticăloși, luați exemplu de la tarile europene și de la afaceriștii autohtoni și mai faceți și voi bine poporului român că destul ați făcut mișto de el. Iar dacă vă tremură mâna când vine timpul să băgați mâna în buzunarul vostru gândiți-vă cum ne simțim noi când ne furați!
  Nae preș, unde e spitalul ăla promis când făceai vizita cu Livache și Sevil? Au trecut 4ani! Chinezii au construit un spital Covid într-o săptămână! P.S.D. în 7 ani (întrerupere 1 an după Colectiv) nu a fost în stare nici măcar un studiu de fezabilitate să (fure) întocmească! Vroia Livache parteneriat public privat să facă, ca să fure în voia cea mare fiindcă la construirea cu fonduri europene îl umfla O.L.A.F.-ul în secunda doi!
  O zi frumoasă tuturor

 3. AD4I 27 noiembrie, 2020 at 15:38 Răspunde

  Cu papagali politici gen PEPENE care nu urmaresc ce se consemneaza in PV de sedinta,va face “strungarul oilor” de va uitati unii la altii ca “gaina-n lemne” !?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.