Prefectul a trimis autoritățile la Dobreni, la locul scurgerii dejecțiilor

3
1033

Semnalul de alarmă tras, azi dimineață, de atacul.ro cu privire la dejecțiile vărsate din stația nefuncțională de epurare direct în albia secată a pârâului Almășel (Dobreni) a atras atenția prefectului de Neamț, George Lazăr, care a solicitat intervenția imediată a autorităților. Printr-o adresă trimisă către instituțiile din domeniul mediului și apelor și Poliției, respectiv Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Neamț, Agenția pentru Protecția Mediului Neamț, Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț și Inspectoratului Județean de Poliție, prefectul Lazăr a solicitat efectuarea de urgență a unor acțiuni de control în acest caz. 

Însă, dezastrul ecologic de la Dobreni ar fi trebuit să atragă imediat atenția celor de la „Apele Române” care, spun ei, au mers în control în acel perimetru, zilele trecute, pentru a verifica dacă salariații lui Ginel exploatează ilegal balast, în urma dezvăluirilor atacul.ro. Doar mirosurile pestilențiale care acoperă întreaga zonă ar fi trebuit să le provoace curiozitatea, fără a mai pomeni și faptul că în albia secată a pârâului Almășel se văd clar scurgerile de dejecții. Mai mult, se pot lesne observa și urmele unui utilaj care, periodic, acoperă cu pâmânt bălțile formate de dejecțiile scurse direct de la stația de epurare.

Curiozitatea nu le-a fost stârnită de dezastrul de pe albia secată a pârâului Almășel, astfel că a fost nevoie de intervenția prefectului George Lazăr pentru a mobiliza autoritățile și în acest caz. 

N.R.

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. vera.@ 25 noiembrie, 2020 at 13:41 Răspunde

    Este foarte bine domnule Prefect , numai ca din neatentia celui care a a redactat adresa nr. 18247/ 25.11.2020 lipseste alt destinatar si acela este Administratia Bazinala de Apa SIRET Bacau, a carui director ” nevinovat” estre GAINA RAZVAN GRIGORE!!! in sensul ca nu are habar de Bazinul Hidrografic Siret, este oricum la inceput si de la CRAB Bacau la BHSiret este mult prea mult, trebuie sa cunosti , sa stii cu ce sa ocupa gospodarirea apelor !!!!!! Poate dupa data de 06.12.2020 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Jorj 26 noiembrie, 2020 at 10:51 Răspunde

    Daca tot merg institutiile in zona, poate verifica si depozitul de autobuze din curtea dnei primar care au infestat toata panza freatica fiind parcate direct pe terenul agricol si nu pe o platforma betonata asa cum prevede legea. In fantani apa are gust a motorina si antigel ,dar nu zice nimeni nimic de frica sa nu intre in atentia machiavelica a razbunatoarei primar.

  3. Daniela 28 noiembrie, 2020 at 23:12 Răspunde

    Asa este, Jorj. Pentru primarita de la Dobreni, legile sunt foi de brusture, numai bune de sters la spate. Politia este la degetul ei mic, cine sa o intrebe de sanatate? Tocmai de acolo vine protectia ei, dupa cum prea bine se stie. Toti sorb din mana ei. Cat despre razbunari machiavelice, este as in materie. Numai ca, cel putin intr-o situatie a dat gres. Falsul, uzul de fals, traficul de influenta si mai ales constituirea de grup infractional, nu vor trece neobservate si nepedepsite. Vor fi documentate pas cu pas, faptele si complicii. Cu inscrisuri, nu cu vorbe ilicite. Sant cunoscuti, doar trebuie indicati cu nume si prenume.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.