Schimbări la CJ. Fost pedelist de frunte, nou consilier personal al lui Arsene. Verișoara lui Ionel a rămas pe poziție

6
1174

Schema de personal a Cabinetului președintelui a suferit, recent, modificări: un consilier personal a plecat, iar un altul a venit. Cristian Galan, cel care îl consilia pe Arsene în domeniul turistic și îl ținea la curent pe acesta cu probleme din zona Roman, nu mai apare în schema de personal a cabinetului. În schimb, a apărut un alt nume cunoscut nemțenilor: Toader Mocanu, fost prefect în perioada de tristă amintire, când județul era controlat de PDL, fost senator PDL de Neamț, fost manager al Spitalului Județean Piatra-Neamț pentru câteva zile, în luna martie. Toader Mocanu îi asigură lui Arsene consiliere de specialitate în domeniul economic, sprijină activitatea de acordare a audiențelor și va face tot ce-i va cere președintele. Mocanu întregește, astfel, garnitura de consilieri, oameni de-ai lui Pinalti, pe care îi are Arsene. Acesta a fost consiliat în trecut de medicul Vasile Andrița, om de-al lui Gheorghe Ștefan, și încă mai este consiliat de Vasile Vișan, apropaiat de-al lui Pinalti, fost secratar al Municipiului Piatra-Neamț, inculpat în dosarul „Schimbului de terenuri” în care, în primă instanță, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție.

În afară de Vișan și Mocanu, Arsene mai are doi consilieri personali: Dan Vasile Constantin, președintele CA de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, și Ramona Andreea Arsene (foto). Cea din urmă este verișoara lui Ionel Arsene. Acesta a angajat-o pentru a-i asigura, printre altele, consiliere de specialitate în domeniul ”juridic”.

Ramona Andreea Arsene, fostă Băboi, a fost angajată de Arsene la cabinetul acestuia spre finalul anului 2018, după ce Gheorghe Stanciu, fost ofițer SIPI, și-a dat demisia. Tânăra, de loc din Grumăzești, localitatea de baștină a lui Arsene, a fost numită consilier personal al președintelui CJ în noiembrie 2018.

În prima declarație de avere, depusă în vara anului 2019, Andreea Arsene a menționat la venituri, pentru două luni de activitate la CJ Neamț, suma de 8.739 de lei. Este singurul venit pe care l-a avut verișoara lui Arsene.

Din punct de vedere financiar, primul an plin la Consiliul Județean Neamț pentru verișoara lui Arsene, la care puțini tineri de vârsta ei nu pot decât să viseze, a fost unul pe măsura gradului de rudenie cu „Jupânul”. 73.282 de lei – leafa de consilier, plus 1.450 de lei – vouchere de vacanță. Adică aproape 75.000 de lei sau puțin peste 6.000 de lei net/lună a câștigat Andreea Arsene că și-a consiliat verișorul.

Leafa mare i-a permis să accese și un credit de 100.000 de lei, care se adaugă la un altul de 275.250 lei, contractat în anul 2015.

La Consiliul Județean Neamț, unde se face numai administrație nu și politică, Arsene nu amestecă interesele personale cu cele ale cetățenilor. Faptul că și-a angajat verișoara într-o funcție de consilier personal, remunerată cu peste 6.000 de lei/lună, nu a fost decât o întâmplare.

Daniel MURARU

Citește și:

Verișoara lui Arsene a rămas în Consiliul Județean, dar a pierdut sinecura de la Drupo SA

6 comments

 1. Maria Sfetcu 18 noiembrie, 2020 at 11:13 Răspunde

  Pamflet!
  Stimate Domnule Muraru,
  Citesc profund în vocea dumneavoastră cum vă râcâie invidia. Tipic balcanic, romanesc! Nu vă puteți închipui ce apăsător poate fi să fii tânăr, priceput în foarte multe domenii și să ai ocazia să ai un loc de muncă călduț și bine renumerat. Să vă fie rușine, puneți mâna și munciți. La fel a făcut un confrate de-al dumneavoastră, R.I., de la Z. P-nt, care scrie imparțial și are contracte cu cine trebuie.
  Încă odată, SĂ VĂ FIE RUȘINE!!! Ha, ha, ha!
  Atâta timp cât ne vom complace în mocirla socială și morală actuală, spun că ne merităm soarta cu vârf și îndesat.
  O zi frumoasă tuturor

 2. constantin 18 noiembrie, 2020 at 14:29 Răspunde

  Arsenie isi intareste gasca fiindca simte pericolul.Nu -i cereti morala sau bun simt fiindca nu le are.Scoate in fata fel de fel de fatuci si le prezinta ca mari specialiste.De asemenea apeleaza la subingineri ratati si reparatori de ladite la depozitul de la Vanatori si ii face consilieri personali.La cata carte are seful este normal sa apeleze la consilieri pe masura.Acum orasul cu 8.000 locuitori a devenit o puternica baza de cadre dintre cele mai specializate.Maria Raicu are ghinion cu varsta si o tine la protocolul de la TG.Neamt.

 3. V.Vasile 19 noiembrie, 2020 at 08:52 Răspunde

  Pentru 7000 lei trebuie sa muncesti frate , da nu ca prostu , nu, trebuie sa aduci beneficii substantiale firmei . In cazul de fata, miroase puternic a menta, pt. ca o freaca nu gluma….
  In concluzie, are balta peste si judetul fraieri !
  P.S. Dna Maria a comentat corect, consiliera se pare ca a pus mana cu folos si ea si altele care au ajuns pe langa prim ministru, prin parlament, intr-un cuvant daca pui mana unde trebuie, beneficiarul are dare de mana….

 4. Stefan 19 noiembrie, 2020 at 09:41 Răspunde

  Poza prezentata e foarte frumoasa!In ea regasim nu doar actuali PSD-isti (Toader Mocanu), dar si mari lideri PNL, in frunte cu magnificul Gheorghe Flutur!Daca nu gresesc, daca s-ar muta putin cadrul spre dreapta, in fotografie ar aparea insusi Pinalti!!!Asta , ca sa stie oamenii cine le cere votul!Mai mult, in coltul dreapta sus, parca ar fi Grigoriu, seful de la Hidroelectrica, cercetat pentru spagi de milioane de euro!Asa este, d-le Muraru?Oricum, va felicit pentru reimprospatarea memoriei comunitatii, insa va rog sa marcati cu PE (de la publicitate electorala!) articolul de azi al d-lui Tapu Nazare.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.