Verișoara lui Arsene a rămas în Consiliul Județean, dar a pierdut sinecura de la Drupo SA

7
1250

La Consiliul Județean Neamț, acolo unde, după cum spune inculpatul Ionel Arsene, se face numai administrație și nu politică, se mai întâmplă să fie angajată și câte o rudă. De-a șefului ăl mare, normal. Ramona Andreea Băboi (foto) a fost angajată de Arsene la cabinetul acestuia, undeva la finalul anului trecut, după ce Gheorghe Stanciu, fost ofițer SIPI, și-a dat demisia. Tânăra, de loc din Grumăzești, localitatea de baștină a lui Arsene, este ruda apropiată a celui din urmă, iar din noiembrie este consilier personal cu fracțiune de normă la Consiliul Județean Neamț, adică instituție a nemțenilor, nu a lui Arsene. Pentru cei care nu știu, Ramona Andreea Băboi este fiica fratelui tatălui lui Arsene, ceea ce înseamnă că cei doi sunt verișori buni. Cu siguranță, această calitate de rudenie nu a contat atunci când Arsene a angajat-o pe funcția de consilier personal. De ce? Pentru că, nu-i așa, la Consiliul Județean Neamț, unde nu se face nici măcar politica de familie/gașcă, angajările se fac numai pe meritocrație (sic!). În aproape cele două luni de activitate, în noiembrie și decembrie 2018, Ramona Andreea Băboi a câștigat peste 8.000 de lei, sumă, se pare, insuficientă, pentru că în primăvara acestui an, așa cum a dezvăluit atacul.ro, a fost numită si în Consiliul de Administrație la Drupo SA, firmă a Consiliului Județean Neamț. Bineînțeles, și sinecura a fost obținută doar pe merit.

Numai că tânăra nu a stat prea mult în CA-ul Drupo SA, renunțând la această calitate acum două săptămâni. Pe 18 august, reprezentanții Asociației Demnitate Pro Integritate atrăgeau atenția cu privire la prezența unui consilier personal al președintelui Arsene într-o firmă a CJ-ului. În data de 30 august, într-o adresă a Consiliului Județean Neamț, semnată de Ionel Arsene și Veronica Vasiliu, director executiv la Direcția Management, se menționa că în ședința din 14 august a CA de la Drupo SA, Ramona Andreea Băboi a adus la cunoștința președintelui CA-ului că renunță la calitatea de membru în CA. Ulterior, pe 21 august, AGA a luat act de încetarea calității de membru în CA a Andreei Ramona Băboi.

În ceea ce privește calitatea de consilier personal al președintelui, verișoara lui Arsene, Andreea Băboi, are ca și atribuții următoarele:

-Asigură consiliere de specialitate în domeniul ”juridic”, potrivit competențelor ce revin Președintelui Consiliului Județean Neamț, la nivelul instituțiilor publice de cultură, a unităților de asistență socială și învățământ special, din zona Tg Neamț;

– Informează Președintele Consiliului Județean Neamț cu privire la problematica din domeniul de competență;

– Sprijină relaționarea Președintelui Consiliului Județean Neamț cu reprezentanții autorităților și/sau instituțiilor publice locale, cu precădere din zona Tg Neamț;

– Îndeplineşte orice alte atribuţii şi sarcini stabilite de către Președintele Consiliului Județean Neamț, conform competenţelor şi prevederilor legale în vigoare.”

În declarația de avere, completată și depusă în iunie 2019, Băboi menționează ca singure venituri, pentru anul 2018, pe cele de la Consiliul Județean Neamț, în valoare de 8.739 lei, plus alocația copiilor.

Asta înseamnă că Andreea Băboi nu a lucrat anul trecut până în momentul în care verișorul Ionel a angajat-o la CJ, ca și consilier personal. Ce o fi recomandat-o pe tânăra Andreea, în afară de calitatea de rudă a lui Arsene, să ocupe o atât funcție importantă? Greu de spus, însă inculpatul din fruntea CJ-ului ar putea, din respect pentru cetățenii acestui județ, să explice.  

Soțul Andreei Băboi nu apare cu niciun venit. Familia are un credit, contractat în 2015, cu scadență în 2021, în valoare de 275.250 lei. Soții Băboi au un autoturism Mercedes, fabricat in 2006, o casă în comuna Grumăzești, construită în 2015. Andreea Băboi mai deține în proprietate, în procent de 100%, două terenuri arabile, de 13.900 și 19.800 mp, în Grumăzești.

Surse demne de încredere din Consiliul Județean ne-au declarat, sub semnul anonimatului, că pentru domnișoara Băboi se pregătește o funcție pe măsura gradului de rudenie.   

(Sursa foto: Facebook/ Băboi Ramona Andreea)

Daniel MURARU

Citeste si:

Numai „profesioniști” în ale drumurilor, în Consiliul de Administrație de la Drupo

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

7 comments

  1. Doina state 2 septembrie, 2019 at 14:58 Răspunde

    S-au înmulțit sosetele.macar daca ar fi curate, dar pute cu draci pe holurile CJ a balega de vacă, ciorapi scoși din cizme si chijleag

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.