Chirii astronomice

1
749

Unii proprietari de locuințe, care vor să facă bani din închirieri, țin cu dinții de prețuri. În Neamț, un apartament poate fi închiriat cu între 150 și 600 de euro, în funcție de „luxul” oferit, după cum spun chiar proprietarii. Unele au „finisaje de lux”, iar altele sunt nou mobilate, ceea ce costă chiriașul câteva sute de euro în plus față de prețul pieței. Unii proprietari cer, la închirierea locuinței, și garanții care reprezintă chiar și de trei ori chiria lunară.

Spre exemplu, închirierea unui apartament cu 2 camere, nemobilat, situat în centrul orașului Piatra-Neamț, ajunge să coste 500 de euro pe lună, pentru că este considerat de „lux”. De „lux” este și un apartament cu 3 camere, situat în Precista, pentru închirierea căruia proprietarul vrea 400 de euro pe lună, un alt apartament în același cartier putând fi închiriat cu 350 de euro/lună. Pe Calea Romanului, un apartament cu 3 camere poate fi închiriat cu 550 de euro/lună.

Chirii uriașe întâlnim și la Roman, unde un apartament „ultralux” este scos spre închiriere cu 600 de euro/lună, o garsonieră în centrul orașului, cu 200 de euro/lună, iar un apartament cu 2 camere, situat în aceeași zonă, cu 350 de euro/lună.

N.R.

1 comment

  1. Mihai 12 octombrie, 2020 at 16:56 Răspunde

    Vrajeala. Chiria unui apartament in bloc nou, in Bucuresti, sos. Colentina, 3 camere 80 mp util, mobilată, e 550 euro. Mai încolo spuneti ca în Neamt media salariilor este printre cele mai mici. Atunci?! Astea sunt găselnițe ale proprietarilor si ale agențiilor imobiliare pentru a saltă chiriile cu 20-30 euro.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.