În 5 luni, contractele de muncă suspendate au costat aproape 80 de milioane de lei

1
142

Peste 20.000 de salariați din Neamț au fost nevoiți, în perioada stării de urgență, să își părăsească locurile de muncă, din cauza măsurilor restrictive impuse în cele două luni, 16 martie – 15 mai. (Citiți mai multe despre acest subiect AICI)

Statul a intervenit cu compensații financiare în cazul persoanelor care au fost trimise în șomaj tehnic. Sume uriașe au fost achitate pentru a asigura traiul nemțenilor serios afectați de restricțiile introduse pe fondul pandemiei de Covid-19. Pentru că nu au avut în grija cui să-și lase copiii, și părinții au primit bani de la stat. Plățile au continuat inclusiv în starea de alertă.

Așadar, în Neamț, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) a achitat, începând cu luna aprilie și până la finele lunii august, suma de 59.642.277 de lei, ce a reprezentat  indemnizații acordate pe perioada suspendării temporare a contractelor individuale de muncă din inițiativa angajatorilor. În august, suma plătită a fost de 944.575 de lei.

În cele cinci luni, indemnizațiile acordate părinților pentru supravegherea copiilor în perioada închiderii temporare a unităților de învățământ au însumat 1.056.432 de lei, iar în august s-au cifrat la 167.428 de lei.

Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) a plătit, în perioada aprilie – august, indemnizații altor profesioniști, precum și persoanelor care au încheiat convenții individuale de muncă, ce au întrerupt activitatea ca urmare a efectelor Covid-19, în valoare de 17.445.728 de lei. Luna trecută, suma s-a cifrat la 675.618 lei.

Aceeași instituție a transferat, în cele cinci luni, 98.881 de lei structurilor sportive publice drept indemnizații aferente suspendării temporare a contractelor de activitate sportivă. În august, suma trasferată a fost de 23.675 de lei.

AJPIS a plătit și structurilor sportive private indemnizații aferente suspendării temporare a contractelor de activitate sportivă, respectiv a convențiilor individuale de muncă, suma ajungând, în cinci luni, la 763.321 de lei. Luna trecută, suma plătită în contul acestor structuri sportive a fost de 30.838 de lei.

(Sursa foto: economictimes.indiatimes.com)

N.R.

1 comment

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.