Primăria Piatra-Neamț aruncă banii pe reclame. Comuna Ion Creangă a întrecut Consiliul Județean

0
1145

Reclama și publicitatea au sărăcit bugetele locale ale multor localități. În top și-a câștigat locul Primăria Piatra-Neamț, instituție care este foarte generoasă când vine vorba despre imagine. A rămas singura unitate administrativ teritorială din județ care a cheltuit o sumă uriașă pentru servicii de reclamă și publicitate. Nici Consiliul Județean nu a reușit să atingă „performanțele” Primăriei Piatra-Neamț la acest capitol.

Luna trecută, municipalitatea pietreană a cheltuit 15.134 de lei pentru reclamă și publicitate, iar de la începutul anului, în perioada ianuarie – august, suma plătită pe astfel de servicii a fost de 191.523 de lei.

Consiliul Județean nu a cheltuit nici jumătate din suma pe care Primăria Piatra-Neamț a achitat-o pe reclamă și publicitate în cele opt luni ale anului, valoarea totală a acestor servicii fiind de 70.657 de lei. În august, instituția care administrează averea județului a cheltuit doar 1.795 de lei.

În august, Primăria Roman a plătit reclamă și publicitate în valoare de 678 de lei, iar valoarea serviciilor, în 8 luni, a fost de 44.078 de lei.

Primăriile orașelor Târgu-Neamț, Roznov și Bicaz nu au cheltuit niciun leu cu reclama și publicitatea în luna august. Însă, în perioada ianuarie – august, cele trei unități administrativ teritoriale au înregistrat și astfel de cheltuieli. Primăria Târgu-Neamț a plătit pentru servicii de reclamă și publicitate suma de 12.292 de lei, Primăria Roznov  – 2.795 de lei, iar Primăria Bicaz – 5.585 de lei.

Primăria comunei Ion Creangă a depășit Consiliul Județean la cheltuielile cu reclama și publicitatea înregistrate în luna august, plătind 2.380 de lei, iar de la începutul anului, suma achitată a fost de 8.499 de lei.

La Cordun, reclama și publicitatea au costat bugetul local 24.177 de lei, de la începutul anului, din care 1.440 de lei au fost cheltuiți în august.

Reclama și publicitatea a costat Primăria Borca, în perioada ianuarie – august, 11.391 de lei, Primăria Tașca – 9.806 lei, iar Primăria Gârcina – 6.399 de lei. Niciuna din cele trei instituții nu a avut, în august, cheltuieli cu astfel de servicii.

Alte primării, precum Săbăoani, Ceahlău sau Săvinești, nu au cheltuit nicun ban la acest capitol, în acest an.

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.