Fostul șofer al lui Ginel, candidatul PSD la Primăria Borlești în locul lui Puică

3
3054

Lui Vasile Puică, actualul primar al comunei Borlești, instanța i-a respins candidatura la alegerile locale, el figurând pe lista Agenției Naționale de Integritate (ANI) cu o interdicție de 3 ani ce se va aplica de la încetarea mandatului. Interdicția ANI a venit pe fondul pierderii procesului în urma căruia a fost declarat în conflict de interese administrativ. În urmă cu 7 ani, Puică a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local Borlești privind schimbarea din funcție a viceprimarului și alegerea sa în funcția de viceprimar. Având interes direct, Puică ar fi trebuit să se abțină și să nu voteze hotărârea, însă nu a făcut-o.

Tocmai din această cauză el nu mai poate candida pentru un mandat de primar, așa cum au pățit și alți primari incompatibili.

Însă, la Borlești, PSD-ul a găsit repede un înlocuitor care să candideze la primărie. Este vorba de Bogdan George Mutu, pentru care Puică a început deja campanie, plimbându-l prin satele Borleștiului pentru a-l prezenta sătenilor. Este mai mult decât evident că dacă Mutu va ieși primar, Puică va fi cel care va conduce, în continuare, primăria. Probabil, în calitate de administrator public sau de consilier al primarului. Că Puică și PSD-ul nu a vrut în ruptul capului să piardă controlul asupra primăriei și, implicit, asupra lucrărilor de milioane de lei, o demonstrează și persoana care a fost aleasă să candideze în locul lui.

Bogdan George Mutu este un tânăr de-al locului care, în perioada 2016 – 2018, a fost șoferul personal al lui Gheorghe Vlasie, zis și Ginel, cumătrul lui Ionel Arsene, inculpatul pentru fapte de corupție din județul Neamț. Înainte de a fi șoferul personal al lui Ginel, Mutu a lucrat ca șofer de camion la Aqua Parc SRL, firma lui Ginel. După 2018, spun sursele noastre, Mutu a fost transferat la birourile Aqua Parc SRL, unde a și rămas.

În ultimii 3 ani, firma Aqua Parc a executat lucrări (asfaltări de străzi, reparații poduri etc) pentru comuna Borlești în valoare de peste 13,7 milioane de lei.

Recent, firma Stef Edil CDP, controlată de Ginel prin interpuși, a prins un contract în valoare de peste 2,4 milioane de lei cu Primăria Borlești. Este vorba despre construirea de locuințe sociale în comună, contract semnat în data de 5 august.

Prezența, ieri, a lui Arsene, dar și a lui Gheorghe Vlasie la lansarea candidatului Mutu la Primăria Borlești confirmă interesul celor doi pentru această localitate. Politic și financiar. În ultimii ani, comuna Borlești a beneficiat de fonduri substanțiale, cele mai multe venind de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL.

Daniel MURARU

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Liviu 24 august, 2020 at 13:52 Răspunde

    Ce grupare in prima fotografie!!! Toti manageri de top, economisti din nastere, priceputi la valuta. Iar jaful din bugetul comunei Borlesti va continua fara nicio piedica. Toate lucrarile din mandatul Puica (sper sa-i vina si celelalt mandat) sunt de o calitate indoielnica si supraevaluate. Isi baga soferul iar “intelectualul” Puica va fi administratorul comunei. Treziti-va, oameni buni!

  2. constantin 24 august, 2020 at 13:56 Răspunde

    Mare batalie pe ciolan la Borlesti.Daca pentru lansarea unui sofer participa Arsenie si argateii lui puica si vlase, in situatia in care candida un profesor renumit musai venea si ciolacu.Campanie pentru un om de doua parale.Politic imi pun intrebarea?;cine este ginel cine este puica.Despre mutu … in politica este mut.Toate acestea sunt in favoarea candidatilor pnl fiindca lupta cu un adversar slab.Firesc este ca pnl sa castige alegerile, sa faca audit financiar si expertiza tehnica pe lucrarile facute iar gasca sa suporte financiar lipsurile constatate.Nu cred ca alegatorii de la Borlesti sunt asa de naivi sa aleaga pe mutu primar.Asa ramane puica fara obiectul muncii.

  3. Edy 25 august, 2020 at 14:00 Răspunde

    S-a intalnit acest grup de “binevoitori ” ai comunei Borlesti care incearca sa mai dea o lovitura pentru inca un mandat de 4 ani prin candidarea acestui baiat inocent Mutu care saracul este si va fii doar o marioneta condusa de taticii lui din acest grup de succes la furturi din bani piblici si lucrari supraevaluate, poduri care duc nicaieri si lucrari facute de mantuiala.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.