Curtea de Apel Bacău a decis: Victor Sandu, fostul director al “Apelor Române”, arestat pentru corupție

0
1301

 

Victor Sandu (foto), fostul director al Administrației Naționale Apele Române până în urmă cu câteva luni, a fost arestat preventiv, astăzi, pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia a fost luată de magistrații Curții de Apel Bacău. Aceeași măsura a fost dispusă și împotriva omului de afaceri bistrițean Sorin Ciufudean, patron al firmei Industrial Ardeal Construct SRL din județul Bistrița-Năsăud. Sandu este acuzat că a luat mită un milion de euro de la omul de afaceri pentru a aloca fonduri pentru lucrări executate de firma celui din urmă. Tribunalul Bacău a respins, săptămâna trecută, solicitarea procurorilor DNA de arestare preventivă a celor doi. Decizia a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Bacău, iar Sandu și Ciufudean au fost arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

“Desfiinţează hotărârea. Solutia pe scurt: În baza art. 425/1 alin 7 pct.2 lit.a Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA- Serviciul Teritoriul Bacău, împotriva încheierii nr. 81/Î penale din data de 4.08.2020 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bacău, în dosarul nr. 1756/110/2020. Desfiinţează în totalitate încheierea atacată, reţine cauza spre rejudecare şi, în fond: Admite propunerea Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA- Serviciul Teritoriul Bacău având ca obiect arestarea preventivă a inculpaţilor Sandu Victor şi Ciufudean Sorin Emanoil. În baza art. 202, alin. 1, 3 şi 4, lit. e C. proc. pen., art. 223 al.2 C. proc. pen. şi art. 226 C. proc. pen., dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: – Sandu Victor, —, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art. 289, alin. 1 C. pen. raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, – Ciufudean Sorin Emanoil, —, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prevăzută de art. 290, alin.1 C. pen. raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, pentru o perioadă de câte 30 de zile, începând cu momentul punerii în executare efectivă a mandatelor de arestare preventivă. În baza art. 275, alin. 3 C. proc. pen., toate cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în cameră în consiliu azi, 11.08.2020.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 78/2020 11.08.2020”, se arată în decizia judecătorilor Curții de Apel Bacău.

Daniel MURARU

Citește și:

Ancheta DNA de la „Apele Române” se apropie periculos de afacerile lui Ginel. Cine l-a mituit cu 1 milion de euro pe fostul șef de la ANAR

 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.