Primăriile Piatra-Neamț și Roman nu se uită la bani. Au cheltuit într-o lună cât altele într-un an

1
349

 

Primăriile celor mai mari orașe din județ, Piatra-Neamț și Roman, au dat frâu liber cheltuielilor, luna trecută. Primăria Piatra-Neamț a aruncat cu banii în reclamă și publicitate, a oferit tichete de vacanță angajaților, și-a majorat considerabil cheltuielile cu carburanții și lubrifianții, iar Primăria Roman are toate șansele să înregistreze noi recorduri la consumul de carburanți. Cei care conduc unitățile administrativ teritoriale nu au niciun motiv să se plângă de lipsa banilor, pentru că, după cum se vede, sunt din belșug. Ambele primării au înregistrat anumite cheltuieli care le depășesc cu mult pe cele ale Consiliului Județean Neamț, mari și acestea.

Sumă aberant de mare cheltuită pe reclamă la Primăria Piatra-Neamț

Iulie a fost luna abundenței, o lună în care funcționarii din instituții nu s-au uitat la bani, pur și simplu i-au cheltuit. Altfel nu se pot explica cheltuielile spectaculoase înregistrate în luna lui „Cuptor”. Vorbim doar despre cheltuielile Primăriei Piatra-Neamț, fără celelalte servicii pe care le susține, precum poliția locală, salubritatea etc.

Primăria Piatra-Neamț este campioană absolută la cheltuielile cu reclama și publicitatea. Nicio instituție nu a reușit să egaleze considerabila sumă cheltuită de instituție cu aceste servicii, de 30.830 de lei, numai într-o lună, în iulie.

În 7 luni, de la începutul anului, Primăria Piatra-Neamț a cheltuit 176.389 de lei cu reclama și publicitatea, banii ajungând în buzunarele publicațiilor agreate, adică ale celor care au avut grijă să-i „cânte” de bine pe granzii primăriei. În iulie, primăria a mai cheltuit 143.650 de lei pentru a-și trimite salariații în concedii în țară. Doar luna trecută, salariile angajaților Primăriei Piatra-Neamț s-au cifrat la 1,24 milioane de lei, indemnizațiile plătite unor persoane din afara unității, la 44.472 de lei, iar indemnizațiile de hrană, la 61.110 lei. Tot atunci, Primăria Piatra-Neamț a cheltuit pe carburanți și lubrifianți suma de 3.750 de lei, fix cât a cheltuit în primul semestru al acestui an. O nouă cheltuială a apărut pe lista primăriei, dar nu în iulie, ci începând cu luna martie, la începutul crizei medicale, care a ajuns la 20.395 de lei, bani dați pe dezinfectanți. 

Primăria Roman ar avea nevoie de o cisternă în curte

Primăria Roman este și ea campioană, dar la cheltuielile cu combustibilul, suma cheltuită pe benzină, motorină și lubrifianți fiind de-a dreptul revoltătoare. În iulie, Primăria Roman figurează cu cheltuieli de 87.750 de lei pentru carburanți și lubrifianți, iar de la începutul anului, suma totală cheltuită a ajuns la 147.561 de lei. Atenție!, doar primăria, celelalte servicii din subordine având cheltuielile lor.

Angajații primăriei nu au primit, luna trecută, vouchere de vacanță, așa cum s-a întâmplat la Piatra-Neamț. Salariile lor s-au cifrat, în iulie, la 810.000 de lei, indemnizațiile unor persoane din afara unității au fost de 29.120 de lei, iar indemnizațiile de hrană ale salariaților care lucrează efectiv în primărie au fost de 47.652 de lei. Reclama și publicitatea au însumat doar 1.599 de lei, în iulie, iar la finele celor 7 luni au ajuns la 43.400 de lei. Cheltuielile cu protocolul și reprezentarea au fost de 775 de lei, în iulie, iar de la începutul anului – 12.516 lei.

CJ și tichete de vacanță oferite în plină stare de urgență

Consiliul Județean Neamț a cheltuit, luna trecută, 9.238 de lei cu reclama și publicitatea (68.862 de lei în 7 luni), 300 de lei cu protocolul și reprezentarea (1.500 de lei în 7 luni) și 10.915 lei cu carburanții și lubrifianții (78.693 de lei în cele 7 luni trecute din an). Salariile angajaților din CJ au costat bugetul județului, în iulie, 1,57 milioane de lei, indemnizațiile unor persoane din afara unității, alți 61.153 de lei, indemnizațiile de hrană au crescut cheltuiala totală cu 54.715 lei, iar voucherele de vacanță, oferite în starea de urgență angajaților, au însumat 247.840 de lei.

(Sursa foto: theransomnote.com)

N.R.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 comment

  1. ADY 11 august, 2020 at 13:47 Răspunde

    PRIMARI INCULPATI, INCOMPATIBILI SI (***) CARE CULMEA TUPEULUI MAI VOR UN MANDAT!!!!! DAR MANDATE CU EXECUTARE NU DORITI, FIINDCA LE MERITATI DIN PLIN. IN REST, PROSTIME CU DUIUMUL CARE AR VOTA ACESTI (***) INCA VREO 5 MANDATE DE PRIMARI!!!!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.