În pandemie, vânzările de imobile au explodat

0
310

Piața imobiliară locală și-a revenit spectaculos după ridicarea restricțiilor impuse de starea de urgență. În plină pandemie de Covid-19, vânzările de imobile merg mai bine chiar și față de anul trecut, când economia înregistra creșteri considerabile, cel puțin din punct de vedere scriptic. Nemțenii sunt mult mai interesați de achiziții imobiliare în contextul în care se prefigurează cea mai gravă criză economică din ultimii 150 de ani, iar specialiștii recomandă chibzuință în cheltuirea banilor.

Luna trecută a fost cea mai bună din ultima perioadă pentru vânzătorii de imobile din Neamț. Potrivit datelor Agenției Națioane de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în iunie, în județ au fost înregistrate 594 de tranzacții imobiliare, în creștere cu 23 de vânzări față de iunie 2019 și mai mult cu 253 de operațiuni comparativ cu luna mai a acestui an. Cea mai mare creștere, comparativ cu iunie 2019, a fost înregistrată la vânzările de terenuri fără construcții (în plus cu 27 de vânzări) și la clădiri (mai mult cu 10 tranzacții).

Comparativ cu luna mai, în iunie, cel mai bine au mers vânzările de terenuri cu și fără construcții (în plus cu 73, respectiv 96 de operațiuni).

Luna trecută, au fost vândute 128 de terenuri agricole, 7 suprafețe neagricole, 166 de terenuri cu construcții, 202 terenuri fără construcții și 91 de clădiri.

(Sursa foto: www.houseloanblog.net)

N.R.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.