Beneficiile unui spital de geriatrie

0
325

Multe persoane în vârstă sunt vulnerabile, au multiple probleme de sănătate și necesită îngrijiri și sprijin extins pentru o calitate ridicată a vieţii.

 

 

 

 

 

 

La un moment dat, o persoană dragă, mai în vârstă, poate avea nevoie de îngrijiri speciale. Un senior se poate recupera după o boală sau o vătămare sau poate dezvolta demență care îl împiedică să trăiască independent. Alegerea unui centru de îngrijire bătrâni oferă multe opțiuni pentru aceste cazuri.

Centrele de îngrijire bătrâni din zilele noastre au mai multe de oferit decât puteți crede. Aceste centre sunt specializate în geriatrie, astfel că oferă nu doar detectarea dar şi tratarea bolilor provocate de îmbătrânire. Astfel, geriatria alină simptomele provocate de afecţiuni organice, sistemice, mentale, funcționale și sociale ce îi afectează pe majoritatea oamenilor bătrâni.

Un centru de îngrijire bătrâni promovează îmbătrânirea sănătoasă, oferind persoanelor în vârstă acces la multiple resurse disponibile pentru a-i ajuta să rămână activi și independenți. Un centru de geriatrie oferă mai multe beneficii, mai jos regăsiţi doar câteva dintre acestea:

Un centru de îngrijire bătrâni menţine persoanele în vârstă sănătoase

Tratamentele de cele mai multe ori sunt pe termen îndelungat și presupun o observație permanentă a bolnavului care poate suferi fluctuații în ceea ce privește starea de sănătate. Un spital de geriatrie oferă modalități de a îmbunătăți sănătatea persoanelor în vârstă, precum exerciții, fizioterapie, recuperare medicală, kinetoterapie, verificări ale tensiunii arteriale şi mese hrănitoare.

Pe măsură ce vârstnicii îmbătrânesc, nevoile lor de sănătate se schimbă și evoluează. Un diagnostic al bolii Parkinson sau al bolii cardiace se poate prezenta în mod diferit la persoanele în vârstă, în comparație cu adulții sau persoane mai tinere. În plus, pe măsură ce o persoană îmbătrâneşte, planurile de tratament care au fost folosite pentru a gestiona aceste boli încep să se schimbe și ele. Din fericire, specialiştii în geriatrie pot recunoaște rapid evoluția acestor boli și nevoia de a le trata diferit.

Un centru de îngrijire bătrâni păstrează persoanele în vârstă angajate în comunitate

Vârstnicii pot participa la multe programe prin intermediul centrului de îngrijire. Un spital de geriatrie dispune de saloane unde bătrânii pot rămâne internaţi o perioadă lungă de timp, oferindu-le o atmosferă plăcută și liniștită.

Un centru de îngrijire bătrâni oferă independența pacientului

Un spital de geriatrie ajută la asigurarea unei independențe a pacienților vârstnici, ceea ce duce la o îmbunătăţire a calităţii vieţii persoanei vârstnice.

Ce tipuri de servicii oferă un centru de îngrijire bătrâni?

Serviciile de geriatrie pot varia între diferite facilități, în funcție de nevoile pacienţilor. Pe lângă personal medical instruit pentru îngrijirea vârstnicilor, există centre de geriatrie care au terapeuți ocupaționali, kinetoterapeuți, fizioterapeuţi, care fac vizite regulate şi se ocupă de fiecare pacient în parte.

Într-un spital de geriatrie, persoanele vârstnice pot fi ajutate la o multitudine de sarcini, inclusiv pentru a se îmbrăca, a se spăla, a se deplasa. Geriatria oferă soluții pentru problemele de sănătate ale celor mai vârstnici pacienți, dar coexistă cu celelalte ramuri ale medicinei, oferind mai mult un ajutor paleativ, unii considerând-o medicina de familie a oamenilor bătrâni.

Articol sponsorizat

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.