Veaceslav Burlac și ventilatoarele donate Spitalului Județean Neamț de Aqua Parc și Danlin XXL

7
979

A fost președinte al Raionului Criuleni din Republica Moldova și membru de seamă în Partidul Democrat din Moldova (PDM), condus de oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc, iar acum, din câte am înțeles, reprezintă firma Aqua Parc SRL Roznov, controlată de Gheorghe Vlasie, zis și Ginel, cumătrul lui Ionel Arsene, inculpatul pentru fapte de corupție din fruntea Consiliului Județean Neamț. Este vorba despre Veaceslav Burlac despre care am aflat, din media moldoveană, că a fost artizanul unui episod care nu face cinste deloc unui politician, indiferent de naționalitate.

 În urmă cu vreo trei ani, Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă, a fost agresată verbal de Veaceslav Burlac, președinte al Organizației Teritoriale Criuleni al PDM la acea dată, și de Ion Harghel, vicepreședintele Tineretului Democrat. Motivul: publicația moldoveană a încercat să afle în baza căror criterii IPNA „Teleradio-Moldova” a acordat titlul onorific de „Cea mai eficientă campanie de ocrotire a sănătății copiilor din mediul rural desfășurată vreodată în R. Moldova”,  campaniei „Renaște Moldova – Cabinet pediatric mobil”, desfășurată de  Fundația lui Vlad Plahotniuc, „Edelweiss”. Incidentul a fost condamnat de jurnaliștii moldoveni, dar și de mai multe ONG-uri din Republica Moldova și din România.

Acum, Burlac nu mai are treabă cu politica din Moldova, fiind reprezentant al companiei lui Gheorghe Vlasie. În această calitate, Burlac a fost prezent la Consiliul Județean Neamț pentru a anunța donația pe care firma Aqua Parc a făcut-o, prin intermediul Consiliului Județean Neamț, Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț – două ventilatoare. La eveniment a fost prezent și reprezentantul firmei Danlin XXL care a donat și ea un ventilator. În total, au fost donate trei ventilatoare, în valoare de 200.000 de lei, după cum a declarat Ionel Arsene.

Curiozitatea ne-a făcut să ne întrebăm cât au costat, într-adevăr, cele trei ventilatoare, întrucât pe internet, inclusiv pe site-ul producătorului, modelul respectiv este scos la vânzare cu prețuri cuprinse între 1.200 și 3.000 de dolari. Într-un drept la replică, firma Aqua Parc arată că, de fapt, ventilatoarele medicale au costat mult mai mult. În paralel cu dreptul la replică, Veaceslav Burlac ne-a transmis un mesaj pe adresa site-ului în care, pe un ton poruncitor, cere autorului articolului, printre altele, să spună ce a făcut pentru acest oraș. Bănuim că este vorba de orașul Piatra Neamț, nu Criulenii domnului Veaceslav. La finalul mesajului, pe un ton batjocoritor, Burlac atacă jurnalismul de pe ambele maluri ale Prutului, afirmând că ar fi o marfă de vânzare și aici, și acolo.

Iată mesajul integral al lui Burlac:

„Pentru autorul articolului

Rog să prezentați o ofertă, sau un invoice, sau un e-mail pentru ventilatoare pulmonare artificiale la preț de 1500$ indiferent de producător și țară de origine. Suntem dispuși să procurăm la prețul indicat în articol 10 unități ca să dotăm spitalele din Neamț. Altfel, în calitate de persoană implicată la direct în achiziția și transmiterea echipamentelor medicale, o calific drept calomnie și denigrare.

Și încă ceva… Sper că puteți să ne prezentați și ceva ce ați făcut dvs pentru acest oraș, acest județ sau această țară, în afară de a scri neadevăruri și atacuri la cei ce fac ceva. Nu greșesc doar cei ce nu fac nimic.

P.S. Convins că unirea celor două state românești este inevitabilă, măcar din simplu motiv că jurnalismul pe ambele maluri ale Prutului este o marfă de vânzare…”.

Lăsând la o parte gravele acuzații aduse presei de pe ambele maluri ale Prutului, că ar fi o marfă de vânzare, îi comunicăm domnului Veaceslav Burlac, așa cum am făcut-o și în articolul care l-a supărat, că ofertele pentru ventilatorul mecanic, scos la vânzare cu prețuri între 1.200 și 3.000 de dolari, sunt pe site-ul firmei producătoare, dar și pe alte site-uri, așa cum lesne se poate observa din imaginile pe care le publicăm mai jos.

Calomnia nu caracterizează, în niciun caz, articolul pe care, cel mai probabil, Veaceslav Burlac  nu l-a citit cu atenție.

În privința contribuției subsemnatului la binele acestei țări, acestui județ, oraș, Veaceslav Burlac și restul curioșilor ar trebui să știe că, în urma investigațiilor pe care le-am realizat și publicat în cei peste 20 de ani de activitate jurnalistică, despre ilegalitățile comise în diferite instituții, mulți indivizi corupți au fost pedepsiți, iar jafurile au fost stopate.

Dacă, în urma publicării dezvăluirilor  subsemnatului, autoritățile și-ar fi făcut treaba de fiecare dată (și atunci, dar și acum), sume importante de la bugetul statului, de ordinul milioanelor de lei, ar fi fost salvate.  Acei bani ar fi putut fi folosiți în sănătate, învățământ, drumuri…  etc, și nu ar fi ajuns în buzunarele potentaților vremurilor.

Dacă nu am fost văzut  cu un ventilator în spate pe holul spitalului și cu fotografi după mine, asta nu înseamnă că  nu am nicio contribuție la dezvoltarea și binele comunității. Dimpotrivă! Consider că actele de caritate ar trebui să rămână anonime. Altfel, sunt folosite pentru a câștiga/spăla imaginea. Personal, nu mă impresionează mărinimia unor indivizi care sunt vădit interesați de notorietate. În spatele unor fapte bune se pot ascunde cu totul alte intenții.

În ceea ce privește dreptul la replică al companiei Aqua Parc, cititorii publicației atacul.ro trebuie să țină aproape. Urmează dezvăluiri importante.

Veaceslav Burlac ar trebui să clarifice în ce calitate ni se adreseză: de cititor, de salariat Aqua Parc sau purtător de cuvânt al Danielei Marcoci și Ionel Arsene.

Daniel MURARU

 

7 comments

 1. Un cititor 15 mai, 2020 at 07:21 Răspunde

  Donatii pentru ce? Nu are statul destui bani? Nu cotizam suficient? Sa mai creasca taxele!!!!! Sa ne spuna si noua Ginel cum a facut primul milion de euro? La intrebarea asta sa ne raspunda si politistii, procurorii si judecatorii si cei din servicii! Ei stiu sigur raspunsul. Ati stirnit cuibul de viespi din nou. Cum nu-l deranjeaza nimeni nici cu o floare de ani de zile, au ajuns sa aiba de spus ceva. Dar moldoveanul ce a facut domnule pentru tara asta? Ramii interzis cind auzi asemenea stupiditati. Voi trebuia sa fiti in alte parti cazazi baieti.

 2. FLORIN 15 mai, 2020 at 09:25 Răspunde

  La cati bani a facut Aqua Park prin INCREDINTARI DIRECTE si la preturi umflate de x ori,adica MILIOANE DE EURO, mi se pare absolut ridicol ca discutam de o ”donatie de 2 bani”de 36.000 euro care sunt tot banii nostri ai tuturor celor care platim taxe si impozite,BANI, care din cauza statului securisto-mafiot si a politicienilor fara scrupule si corupti sunt sifonati si furati prin licitatii trucate si incredintari directe fiind si motivul pentru care nu avem drumuri si spitale in aceasta tara.

  Un asemenea NIMIC de donatie cu o astfel de suma absolut derizorie ar fi fost facuta ANONIM daca exista bun simt si decenta,mai ales si in special de firma in cauza.Faptul ca se doreste a se face reclama din acest mizilic de ”donatie” arata un grad maxim de penibilitate si ridicol.

  A nu mai vota aceasta clasa politica corupta si aservita statului securisto mafiot este datoria fiecarui cetatean.

  Votul este inutil si trebuie boicotat altfel nu se va schimba nimic in aceasta tara.

 3. Stefan 15 mai, 2020 at 12:14 Răspunde

  Poate prezinta dl. Veaceslav ordinul de plata , sa arate unde a platit!In definitiv, e treba fiscului sa verifice …

 4. David 15 mai, 2020 at 20:13 Răspunde

  Pana si privirea le tradeaza complicitatile in ale relelor. E clar ca au combinatii grele, nu doar vrajeala cu ventilatoarele. Insa, altceva imi da de gandit. Cunoscut fiindu-i trecutul moldoveanului si legaturile cu (***) de peste Prut, e interesant ca a fost scos in fata. Putea ramane in umbra, sa rezolve probleme din spatele acenei publice. Nu cred ca pozitia de consilier al urmaritului penal Ginel are legatura cu salariul primit. Legaturile sunt mult mai primejdioase, iar aparitia lui Burlac in public si postarea imaginilor de catre Arsene au o tinta precisa. Probabil au transmis o confirmare ca i-au luat drept parteneri pe cei din (***) din Moldova.

 5. Igor cel Groaznic 15 mai, 2020 at 22:28 Răspunde

  Probabil a aratat pisica. Uite-o, atentie, zgaraie! Serviciile, daca or mai exista, ar trebui sa fie pe faza. Daca patiti ceva, indiferent ce, e clar cine sunt vinovatii. Si ii cred in stare. Nesimtirea e cu atat mai mare cu cat acest ins este dintr-o alta tara, are o alta nationalitate. Cum isi permite sa puna intrebari de genu? O fi crezand ca Ginel si Arsene sunt dumnezeii judetului si el pe langa ei? Halo, politia!

 6. constantin 18 mai, 2020 at 08:42 Răspunde

  Nu credeam ca acest sofer de Borlesti poate fi atat de usor dus de nas.Dupa ce ca s-a facut de ras societate cu acel stupid “drept la replica” acum il baga in fata pe acest moldovean.A terminat cu fraierii de la Borlesti si a adus marfa de import.Parca am mai auzit de solutiile grozave: nu te descurci cauti un moldovean.Ce companie aiurea si cat tupeu.Pacat de omul de la Grumazesti ca a apelat la asemenea solutii.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.