Propunere pentru Arsene: să-i schimbe pe incompetenții din Consiliul de Administrație al Spitalului Județean

11
887

Dialogul dintre reprezentanții PNL și cei ai PSD continuă în spațiul public, subiectul preferat fiind Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, mărul discordiei între liderii nemțeni a celor două partide politice. După ce Arsene, președinte PSD și președintele Consiliului Județean Neamț, a acuzat Ministerul Sănătății că întârzie acreditarea aparatului cumpărat de Consiliul Județean Neamț pentru efectuarea testelor Covid-19, a venit rândul deputatului Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț, să vină cu precizări. Liderul liberal a anunțat recent că laboratorul spitalului a primit acreditarea de la minister pentru efectuarea testelor Covid-19 și că vor fi și bani pentru decontarea acestor analize.

Totodată, Cozmanciuc a ținut să-l taxeze pe Arsene pentru derapajele verbale și limbajul trivial cu care s-a remarcat în ultimele zile.

În ceea ce privește subiectul Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, liberalul i-a solicitat lui Arsene să-i schimbe pe „incompetenții” din consiliul de administrație al celei mai mari unități medicale din județ cu alte persoane „respectate și cu experiență managerială”.

Iată integral scrisoarea lui Mugur Cozmanciuc:

„Laboratorul Spitalului Județean de Urgență Neamț a primit acreditarea de la Ministerul Sănătății pentru efectuarea testelor COVID – 19. Totodată, ministerul a prevăzut și fila de buget pentru decontarea acestor analize, astfel că, începând de marți, 28 aprilie 2020, testările și analiza acestora se fac și la spitalul din Piatra-Neamț. Regret, însă, că nemțenii au trebuit să asiste la un LIMBAJ TRIVIAL pus în scenă de președintele Consiliului Județean Neamț. Prin derapajele verbale pe care le-a avut în spațiul public a dat dovadă de lipsă de respect față de cetățeni. Din păcate, la capitolul realizări pentru nemțeni și Neamț, președintele Consiliului Județean nu are nimic concret să prezinte. Poate de aici, din lipsă reală de proiecte, alege să frapeze prin limbaj defăimător, prin amenințări și comportament de cea mai joasă speță.

Domnule președinte al Consiliului Județean Neamț, dacă doriți cu adevărat să faceți ceva pentru nemțeni poate ați analiza cu atenție incompetenții care fac parte din Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Neamț și veți propune să se facă acele schimbări necesare pentru a asigura condiții bune pentru a-i îngriji pe cei care au nevoie.

DACĂ AVEȚI CURAJ, vă propun să faceți următoarele schimbări în componența Consiliului de Administrație al Spitalului Județean Neamț.

Astfel:

  1. a) În locul domnului Constantin Dan Vasile, vă recomand să îl numiți pe domnul Luigi Bodo, președintele Consiliului de Administrație la S.C. RIFIL S.A, o persoană respectată căruia aș dori să îi urez și pe această cale ”La mulți ani”, ziua domniei sale de naștere fiind ieri. Ați face o surpriză plăcută atât domniei sale, cât și locuitorilor din județul Neamț.
  2. b) În locul doamnei Acsinte Ana, vă recomand să îl numiți pe domnul Ionel Cătălin Herghelegiu, medic epidemiolog, o persoană respectată în comunitatea Târgu-Neamț și cel care a făcut procedurile pentru funcționarea Spitalului din Târgu-Neamț. Sau vă puteți gândi la alți doctori, care am observat, că sunt apreciați și care își respectă jurământul făcut.
  3. c) În locul doamnei Vasiliu Veronica, vă propun să alegeți un manager din mediul privat. Tot așa îmi permit să vă recomand două nume: Șerban Strătilă sau Cătălin Roca.

Nu am discutat cu nicio persoană dintre cele menționate, dar știu că sunt respectate și au experiență managerială, care ar putea aduce plus valoare la Spitalul Județean Neamț. Și, totodată, am încredere că ar milita pentru transparență și pentru utilizarea corectă a resurselor financiare pe care le administrează.

Am o singură întrebare:

Aveți curaj să luați o astfel de decizie? Dacă vă doriți ca Spitalul Județean să se dezvolte, SUNT CONVINS CĂ NU O SĂ VĂ ENERVAȚI CĂ VĂ FAC O PROPUNERE PUBLICĂ. Așa că, RELAXAT, O SĂ DOVEDIȚI CĂ AVEȚI ÎNȚELEPCIUNE ȘI O SĂ AVEȚI DESCHIDERE PENTRU A ÎMBUNĂTĂȚI ACTIVITATEA MANAGERIALĂ A SPITALULUI JUDEȚEAN. Sunt convins că nu o să le sunați, pentru a le vorbi urât, pe niciuna din persoanele pe care le-am menționat. Pe mine, DACĂ o să mă sunați, o să vă răspund și nu o să scriu pe Facebook subiectul discuțiilor, precum ați mai pățit cu alte persoane, unii chiar foști colegi de partid. Este sfârșitul lunii aprilie, sper să se oprească răutățile si jignirile promovate în spațiul public. Să vă ajute Bunul Dumnezeu să aveți puterea să ascultați (dar nu de unii sfătuitori) și să începeți să luați decizii înțelepte. Acest mesaj este unul pozitiv și constructiv, sper să-l înțelegeți în totalitate. DOAMNE AJUTĂ!”.

D. MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

11 comments

  1. Ioan 30 aprilie, 2020 at 11:38 Răspunde

    Câtă ipocrizie și lipsă de bun simț! Acolo unde nu poate numi, face propuneri?! De ce nu a numit unul dintre persoanele, dealtfel respectabile, cu exceotia unuia dintre ei, propuse in CA spital, director la Apele Romane, Inspectoratul Scolar, RAR, ARR, Inspectoratul Silvic, etc., acolo unde a facut personal numiri.

  2. janel iosub 30 aprilie, 2020 at 11:42 Răspunde

    eu nu inteleg cum nemtenii mai pot vota psd atunci cand in componenta partidului sunt niste scarbe de securisti!!!!! fara dan constantin si diva lui pavaluta, nu curge apa la robinete, atat de importanti sunt cei doi pt arsene-psd!!!!! asa se intampla cand procurorilor le pica non-stop 5 septari, sau infractorii din politica au conturile procurorilor unde varsa banii furati!!! atunci care ar fi explicatia ca aceste lotrii care au jefuit judetul in ultimii 30 de ani sunt in libertate??!!! haideti domnilor procurori….ca poate intrati in speciala??!!!

  3. constantin 30 aprilie, 2020 at 11:47 Răspunde

    Domnilor raman uimit de dulcegaraia lui Cozmaciuc.Cu asa mesaj nu se rezolva nimic.Si propunerile sunt aiurea.Nu credeti ca ar fi cazul ca in consiliul de administratie sa fie oameni cu pregatire in domeniu sanatatii si nu toti habarnistii fripturisti.Cred ca dl.Cozmaciuc a gresit destinataru sau poate ia scris sotiei.Acum m-am lamurit de ce Arsenie nu da doi bani pe acest deputat galbejit.

  4. Mariana Niculiță 30 aprilie, 2020 at 11:59 Răspunde

    Cu Cătălin Roca, v-ati kkt in pălărie dragi liberali.Ca fără beizadele nu se poate! Dacă taica-su e administrator de hotel, musai si fiu-su va revoluționa managementul spitalului. Oare cat de întrogloditi putem fi? A propos, mister Cozma(n)ciuc, ai asigurate servicii moca la hotel Central de te-a impresionat așa tare competență unui arhinecunoscut sau o faci din compasiune pentru HORECA?

  5. Daniela 30 aprilie, 2020 at 14:13 Răspunde

    Asta ar mai trebui! Cetateni italieni in CA SJU Neamt. Cine a trait experienta de a fi internat la Spitalul din TG Neamt, nu cred ca-si dorste sa fie cu repetitie. Procedurile dupa care functioneaza, sint bune teoretic. Practic, nu iau nota de trecere. Nu am auzit nimic notabil despre Serban Stratila, doar ca este baiatul lui tata de la RIFIL. Cealalta propunere are cu siguranta legatura cu catering-ul. Cum Hotelul Central a inregistrat pagube considerabile anul acesta, pe seama Covid 19, trebuia gasita o solutie salvatoare. Si cum nimic nu este profitabil, precum racordarea la sursa banului public, uite ca s-a ivit luminita de la capatul tunelului. Sa ne rugam Cerului pentru sanatate si sa nu ajungem la meniul spitalului.

  6. Vai de capul nostru 30 aprilie, 2020 at 15:38 Răspunde

    Cozmanciuc=Arsene=Pinalti=DVC=aceeasi mizerie. Schimba niste HOTI cu alti HOTI. Ca sa vii cu copchiii lui Stratila si Roca la SJU trebuie sa ai tupeu frate. Ce legatura au firele de relon cu apendicita, nemernicilor? Ce legatura are fiu lui Roca cu stiinta medicala nemernicilor? Abia a invatat sa mature prin hotelu lu taica-su.Uitam, Stratila a mai fost o data strategul schimbarii in P. Neamt cand l-a pus pe Pinalti sa praduiasca orasul. Si solutia asta e tot a lu Stratila. Oare omul asta chiar nu a inteles ca a ruginit?

  7. Covidu2020 30 aprilie, 2020 at 17:03 Răspunde

    Eu nu înțeleg un lucru: în SJU Piatra Neamț nu există oameni competenți?
    De ce trebuie aduși oameni din exterior? Ce are sula cu prefectura? Și întrebarea este valabilă pentru toți cei aflați la butoane.
    Pentru mine e clar un singur lucru: când numești un incompetent într-o funcție importantă, poți sta liniștit. Incompetentul se va supune oricând fără să zică nu. Dimpotrivă. Da, șefu’ , să trăiți!
    Iar incompetentul știe că dacă nu face ce i se spune, zboară! Și cum să zboare un elefant incompetent cu propriile aripioare?

  8. Marcel 30 aprilie, 2020 at 17:48 Răspunde

    Toti cei propusi sunt oameni care si-au castigat banii in mediul privat, care au dat si dau in continuare de lucru la sute de oameni, fara afaceri cu bani publici. Familia Stratila este respectabila in urbea noastra, s-a implicat mereu in rezolvarea unor probleme, fara a face valva in presa. Este nedrept sa arunci atatea cuvinte urate asupra unor astfel de oameni. Experienta lor este dovedita in atatia ani de performanta in mediul privat. Serban Stratila a condus comisia de sanatate din Senatul Romaniei 2 ani de zile, a gestionat problemele sistemului national de sanatate la acea vreme. Astazi conduce cel mai mare cluster de textile din Moldova, in care sunt angrenate zeci de firme. Ce experienta mai mare de atat? Dar asa suntem noi, ne meritam soarta, cu Arsene si Asaftei in fruntea judetului, care au intrat cu mari datorii in functiile publice si vor iesi (sau nu!) cu niste milioane de euro in conturi. Le recomand dlui Stratila si dlui Roca sa nu se mai implica deloc, sa ste linistiti sa-si cheltuie banii si sanatatea cu ocupatii mai frumoase. Neamtul sa fie condus in continuare de acesti inteligenti „asimtomatici” (ca tot e la moda cuvantul).

    • Codul Penal 30 aprilie, 2020 at 19:42 Răspunde

      Așa este,aveți mare dreptate, pt.unii trebuie bugetari tâmpiți și parașute penale,nu manageri din privat care fac performanță!

  9. M.Craciun 30 aprilie, 2020 at 19:26 Răspunde

    Melodia asta cu preacinstitii, preadiscretii si preavalorosii Stratila si Roca, poti s-o canti la alta masa, Marcele. Daca esti un om de onoare si daca nu ai probleme majore cu vederea, vezi si stii , (dar te faci ca nu) ca judetul Neamt este praduit de 30 de ani de caracatita politica. Aceasta caracatita are doua tentacule, unul in stanga si unul in dreapta. Ambele si-au luat substanta din regretatul Partid Comunist Roman. Succesorul pe stanga al PCR este , in Judetul Neamt este nemuritorul Dan Vasile Constantin. Succesorul de pe cracul drept este, ce sa vezi, discretul si valorosul om de afaceri Stratila. Cei doi ,prin intelegere, conduc direct sau prin interpusi, pe rand. patru ani unul, patru ani celalalt acest judet nenorocit. Contrele si diferentele de opinii specifice, chipurile democratiei, nu sunt decat spectacol de fatada, pt fraieri. Despre cum conduce judetul DVC in cei 4 ani care i se cuvin stim cu totii. Cat despre preacinstitul Stratila, n-am sa-ti spun decat ca din pepiniera lui au ajuns la conducerea orasului hoti si incompetenti care mai ca-i bat la puncte pe DVC, Soseta, Puscasu si compania. Ii numesc aici pe specialistii in ciorapi supraelastici Pinalti, Ivanov, Tudorancea, Miuta, Boengiu si alti fosti navetisti la Fabrica de Fire si Fibre Sintetice de la Savinesti care au confundat orasul P. Neamt cu magazia de produse finite a fabricii in care isi plimbau halatul. Cat despre Roca, ei, da, afl-o si pe asta! Ciorapii si sculele de mohair cu care omul si-a inceput cariera de afacerist respectabil (in privat, ca vad ca-ti place cuvantul) nu proveneau de la Fabrica de Ciment… ca sa stii!…
    P.S. E si normal ca un sforar sa stea discret, in spatele scenei. Ce ne aburesti tu cu napolitane din astea ieftine, ca dl Stratila e discret ? Si? Vantu nu a fost discret? Hrebenciuc n-a fost discret? Numa Soseta de (***) ce-i nu stie sa fie discret si se baga ca kiloti-n cur peste tot…

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.