Panică la Bicaz! Mai multe cadre medicale, infectate cu Covid-19. Tensiuni și la SGA Neamț

2
9106

Stare de tensiune maximă în orașul Bicaz, unde, de câteva zile, circulă informația conform căreia mai multe cadre medicale de la spitalul din localitate s-au infectat cu noul coronavirus. Este vorba de trei asistente și patru infirmiere care au prezentat simptome și au fost internate la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț unde, în urma testelor efectuate, s-a confirmat că sunt infectate cu noul coronavirus. Una dintre angajate s-ar afla în stare critică, fiind internată în Secția de Terapie Intensivă. Informația a fost verificată de atacul.ro, iar cei cu care am discutat, implicați în gestionarea acestei crize, au confirmat-o.

La finele lunii martie, bolnavii de la Compartimentul Îngrijiri Paliative, din cadrul Spitalului Județean Neamț, au fost transferați, pe bază de protocol, la Spitalul Bicaz. Decizia a fost luată pentru că SJU Neamț a fost pregătit pentru a primi și trata numai pacienții infectați cu noul coronavirus. Din păcate, ceea ce se discuta la acea vreme, și anume că mulți bolnavi internați la Piatra-Neamț, cu simptome de Covid-19, au fost internați la Spitalul Bicaz, pare a se confirma. Informațiile noastre arată că, la această oră, în Spitalul Bicaz ar mai fi trei – patru pacienți care prezintă simptomele infecției cu noul coronavirus.

Personalul spitalului este speriat, mai ales că angajații știu că sunt cadre medicale infestate. Tocmai de aceea așteaptă decizii din partea autorităților. De asemenea, mesajul transmis autorităților, prin intermediul nostru, este simplu: „Spuneți-ne adevărul! Nu este normal ca reprezentanții spitalului și ai autorităților locale să tacă!”.

O situație similară se înregistrează la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț, acolo unde un angajat, Cornel Agăleanu, a fost depistat pozitiv. Imediat, directorul a intrat în izolare. Însă, problemele nu s-au oprit aici, informațiile pe care le deținem arătând că mai există personal cu simptome de Covid-19. Un inginer s-ar afla chiar în stare critică, iar internarea sa în spital ar fi o chestiune de câteva ore. Oamenii se plâng că situația nu este gestionată așa cum ar trebui și că există interesul, din partea conducerii, ca ceea se întâmplă în aceste zile, să fie ascuns.

Pe adresa publicației atacul.ro am primit, în urmă cu câteva zile, acest mesaj tulburător, pe care l-am și publicat.

„Să scrie cineva și ce se întâmplă în momentele astea la S.G.A. Neamț unde este pe cale să izbucnească o adevărată epidemie ca și cel din cazul D.G.AS.P. și domnii din conducere țin totul sub preș, de frică să nu se afle. Sunt oameni din compartimente care prezintă semne de îmbolnăvire și sunt ținuți la birou, sunt oameni acasă care prezintă simptome și se spune că sunt răciți. În loc instituția să intre în carantină, oamenii sunt chemați să muncească. Abia de o zi au primit o mască de protecție. Sunt oameni protejați de vechea conducere care au intrat în contact direct cu cel infectat și care nu recunosc acest lucru venind în continuare nestingheriți la birou. Oamenii sunt revoltați, dar cine să îi audă? Țara surzilor…”.

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. sora.@ 17 aprilie, 2020 at 13:35 Răspunde

    Cu ce ocupa oare conducerea de la Administratia Bazinala de Apa SIRET?????????? Directorul numit politic PNL, GAINA Razvan, directoarea tehnica care se ocupa direct de personal ing LUCAVESCHI IRINA si economista ARDELEANU CAMELIA , nu trebuie sa anuntati DSP BACAU si DSP PIATRA NEAMT!!???? Nu trebuie sa se faca URGENT dezinfectie TOTALA TREZITI VA BA!!! ca veti fi dati in judecata de salariati !! NU V-AR FI RUSINE la obraz !!! HAI PNL TREZIREA ca nu mai pupati nimic la alegeri!!!!!!!!

  2. marina.@ 18 aprilie, 2020 at 18:18 Răspunde

    Rugam pe domnul PREFECT de NEAMT LAZAR, ca imediat dupa Ziua de Paste sa dispuna o ancheta mixta legata de indolenta conducerilor de la Sistemul de Gospodarire a Apelor NEAMT si Administratia Bazinala de Apa SIRET legata de modul de neprotejare a salariatilor de la cele doua institutii ale statului care este intrr-o degringolada totala!!! Nimeni nu se mai implica nu numai in protejarea salariatilor incepand cu actuala conducere a Administratiei Nationale Apele Romane!!! Se cere inchiderile de productie, controale tematice , verificari in Bazinul Hidrografic Siret inclusiv la Judetul “ROSU COVID” – SUCEAVA, dar cu greu se pun in practica masurile de protectie a tuturor salariatilor!!! oare ce face ec. (***) de la Resuse Umane A.N.A.R. cunoscut cu probleme grave pe cand era la S.C. PREST SERV S.A. MOINESTI !!!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.