Prefectul Lazăr: „Ionel Arsene plătește cu 57.000 de euro mai mult pe un pat de spital modular. A se calcula ce înseamnă 57.000 de euro înmulțit cu 250 de paturi!”

7
792

Scandalul izbucnit săptămâna trecută, când prefectul George Lazăr l-a acuzat public pe Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, că vrea să dea un tun de peste 17 milioane de euro, prin achiziționarea unui spital modular, continuă cu noi acuzații ale reprezentantului guvernului în teritoriu. Trebuie spus că Ionel Arsene a respins acuzațiile prefectului, spunând că acesta este în eroare, la mijloc fiind vorba de o achiziție corectă pentru un anumit tip de spital modular, cu transport și montaj inclus.

Iată declarația de presă a prefectului:

„Domnul președinte Ionel Arsene face cu 17,6 milioane euro un spital modular la Iași cu 250 de paturi, cu toate că i-am prezentat public oferta primită de Instituția Prefectului de 10,2 milioane euro pentru un spital modular cu 256 de paturi, acesta și-a continuat demersul fără a ține cont de o cheltuire responsabilă a banilor publici și a dat curs proiectului inițial.

Ce este mai grav este faptul că domnul Ionel Arsene avea cunoștință de o nouă ofertă din data de 31 martie 2020 primită pe e-mail cu de la un producător român de spitale modulare, ofertă mult mai avantajoasă din punct de vedere financiar.

În baza ofertei primite în data de 31 martie 2020, Ionel Arsene ar fi trebuit să fi făcut un calcul corect și ar fi putut aprecia că un modul poate deservi până la 8 pacienți, cu toate costurile aferente, inclusiv transport, construcție, racordare utilități, toate cele necesare ca spitalul modular să fie funcțional (echipamente medicale, paturi și alte componente medicale) ar fi costat cu TVA inclus aproximativ 78.000 euro.

De aici, la un calcul simplu, dacă un modul ar deservi 6 pacienți costul per pat ar fi de 13.000 euro. Rezultă astfel că un spital modular cu 250 de paturi conform ofertei producătorului român ar costa 3.250.000 euro, și nu 17.600.000 euro așa cum a hotărât domnul Ionel Arsene.

Domnul Arsene a aprobat finanțarea a 3,6 mil. euro partea de contribuție a județului Neamț pentru edificarea spitalului de la Iași în sumă de 17,6 milioane euro. Dacă l-ar fi interesat  de nemțeni ar fi putut realiza cu doar 3,2 mil. euro  un spital modular tot cu 250 de paturi de care să beneficieze exclusiv cetățenii acestui județ.

Cu suma de 17,6 mil. euro s-ar putea ridica un spital modular care să aibă o capacitate de 1300 de locuri pentru pacienți, și nu doar 250 de locuri cum este proiectul domnului Ionel Arsene.

După cum pot observa pe domnul președinte al Consiliului Județean Neamț nu îl mai interesează nemțenii și nu îl mai interesează cum cheltuie banii publici, făcând-o în mod discreționar, aruncând sume colosale, de ordinul milioanelor de euro când ar fi putut face lucrurile mult mai practice pentru Spitalul Județean Neamț. Acesta este doar un exemplu prin care este obișnuit să cheltuie banii publici.

Am identificat locații în Piatra Neamț pentru realizarea unui spital modular, atât la Stadionul Municipal Ceahlăul, cât și la Sala Polivalentă Piatra Neamț, unde am efectuat vizite alături de primarul Dragoș Chitic și de domnul deputat Mugur Cozmanciuc.

E păcat că domnul președinte Ionel Arsene cheltuie milioane de euro în mod nejustificat, realizând achiziții la supra preț, urcându-se pe această emoție colectivă și pe această stare de criză publică. Mai bine ar fi investit aceste sume de bani în sistemul medical nemțean și ar fi asigurat un management de calitate la spitalul județean”

Oferta trimisă președintelui Consiliului Județean Neamț de societatea Koombo Prosya SRL Slatina:

https://atacul.ro/wp-content/uploads/2020/04/oferta-spital-modular.pdf

 D.M.

 

 

 

 

7 comments

 1. Ionel 6 aprilie, 2020 at 21:23 Răspunde

  Doar era de asteptat! Furam din orice unghi, in orice situatie! Cit ai facut Arsene cu CJul? 5 mil, 10 mil euro???? Mai merge, mai poti numara???????
  Sa va ia dracu pe toti, incluviv DNA si restul coruptilor!

 2. lili. 6 aprilie, 2020 at 21:25 Răspunde

  Domnule Prefect LAZAR ce tot va lamentati atata si nu ii faceti un DENUNT PENAL la DNA ca si asa nu prea au de lucru acum!! dar partea tehnica trebuie bine argumentata ca deh!!!??? cu tehnica corporala se sta bine dar asa in rest !!????

 3. FLORIN 6 aprilie, 2020 at 21:44 Răspunde

  Il asteptam pe dl.Lazar sa denunte si furaciunile primarului Chitic sub forma de”schimburi de terenuri” pentru clica de mafioti din care face parte cu pagube de milioane de euro pentru orasul Piatra Neamt,”drumuri construite pe Pietricica” pentru clica de mafioti din care face parte cu o paguba de 100.000 euro pentru bugetul acestui oras,autorizatie constructie service auto in centrul orasului prin desfiintarea unui parculet/spatiu verde,asfaltari de cea mai proasta calitate,lucrari de cea mai proasta calitate executate de Publiserv,furtul banilor de la bugetul acestui oras cu adapostul de caini unde o ”masa/caine”costa 14 ron/zi adica vro 4-500.000 euro/an,achizitii de la firme dubioase la opreturi umflate de zeci de ori,etc.

  Hotiile de la CJ le stiu pana si copii de gradinita.Singurii care inca ”nu stiu” sunt cei de la SRI/PARCHET/DNA/DIICOT/CURTEA DE CONTURI/ANI.

  Insa este explicabil prin faptul ca a dat peste ei o pandemie de coruptie,incompetenta,lipsa de caracter si slugarnicie inca de acum 30 de ani si nu si-au mai revenit.

  Pai e corect dl.Lazar sa scoateti in evidenta doar furaciunile lui Arsene?

 4. Mihaela 7 aprilie, 2020 at 09:57 Răspunde

  Feriti-va de Ziar de Piatra Peamt. Dezinformare, manipulare, pupincurism grețos! Îi citesc dintr-o curiozitate bolnava, abtinandu- mă sa nu vomit!

 5. Stefan 7 aprilie, 2020 at 16:27 Răspunde

  De acord cu Lili!De ce nu faceti un denunt la DNA, domnule prefect?!Oare pentru ca in combinatie este si seful dvs de partid?!Ofertele de 10 milioane de euro au fost si la CJ Iasi, nu doar la prefectura Neamt!

  • Daniela 8 aprilie, 2020 at 10:59 Răspunde

   Cum sa faca denunt la DNA? Acum, oricum nu se uita nimeni prin hartii. Nu vedeti cine amenajeaza spatiul pt aparatul ce ar urma sa despisteze Covid 19? Cand? Dupa decesele oamenilor. Pentru a trimite o plangere sau un denunt la DNA, trebuie sa aiba creier si coloana vertrebrala. Dar cum Prefectul respira prin plamanii sefului sau de partid, greu de crezut ca ar putea risca sa ramana fara aer.

 6. Varga Szandor Andrasz 7 aprilie, 2020 at 21:40 Răspunde

  Trompi ala cu ziarul ciumei roșii zis iosuban practica cenzura și minte la greu
  Zivr ca savantul Amariutei Ambra man, a inventat o mască pentru protectia contra gripei .
  Râsul lumii întregi, pentru ca respectiva chestie a fost postată de americani .
  Prin secretarul de stat pentru sănătate .
  Dar iosuban cenzurează comentarii care fac de băcănie trompeta .
  No, iaca și invenția lui amariutei după ce a fost inventata de altii.
  https://m.adevarul.ro/moldova/actualitate/video-sa-ti-faci-singur-masca-protectie-covid-19-lectia-oferita-seful-sanatatii-publice-sua-1_5e89d10f5163ec427174e96b/index.html

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.