„Să nu ajungă niciodată în situația colegilor care i-au precedat în funcție la Biroul Rutier, de a avea nevoie de un avocat, iar acesta să fie amendat în timp ce mergea spre birou”

10
2569

Scrisoare deschisă domnilor comandanți ai Poliției Municipiului Piatra-Neamț,  Bogdan Mitroi, IPJ Neamț, Catană Neculai

Mă adresez  conducerii Poliției Municipiului și Poliției Județului Neamt, dar și pentru că drumurile noastre s-au întâlnit de mai multe ori în ultimile decenii, în mod respectos și dumneavoastră personal, în contextul actualei stări de necesitate generate de pandemia coronavirusului, pentru a va aduce la cunoștintă, în mod public, următoarea situație:

Zilele trecute am împlinit 65 de ani, deci mă încadrez la categoria de vârstă cu cel mai mare risc în caz de îmbolnăvire, iar ultimii 42 de ani din viață mi i-am petrecut exercitând, zic eu, cu bună credință și onestitate, profesia de avocat. Departe de mine gândul de a dori să mă îmbolnăvesc acum sau de a transmite eventualul virus celor dragi sau tuturor, sau de a nu respecta dispozițiile legale de restricționare a deplasărilor. Singurele contravenții săvârșite până în prezent – și acelea la distanțe mari de timp – au fost pentru nerespectarea regimului de viteză sau pentru că am uitat să plătesc rovigneta. Totuși, astăzi, 30 martie 2020, s-a întâmplat ceva special în viața mea și a fiului meu minor, în vârstă de 17 ani. Ambii am fost sancționati pentru încălcarea dispozițiilor Ordonanței Militare nr. 3 din 24 martie 2020, întocmindu-ni-se procesele verbale nr. 0266289 și 228014, pentru care ni s-a aplicat câte o amendă în cuantum de 1.000 lei pentru mine și 100 lei fiului meu. Procesele verbale au fost întocmite  de agenții BOSTAN BOGDAN și SCUIS SIMION MIHAI ADRIAN (e posibil ca, din cauza scrisului la limita indescifrabilului, să nu fi redat numele corect) de la Biroul Rutier al Poliției Municipiului Piatra-Neamț.

Situația concretă a fost următoarea: În ziua de vineri, 27 martie, după terminarea programului de lucru, am plecat din Piatra-Neamț, unde locuim efectiv, către comuna Pângărați, unde am o casă cu o mică grădină, profitând de faptul că era exact sfârșitul de săptămână când, în limitările unei hotărâri de divorț, aveam voie să avem legături personale tată – fiu. Am completat, în acest sens, declarația pe proprie răspundere, după modelul actualizat, eu bifând rubricile 1,2,5 și 6, iar fiul meu, rubricile 4 și 6, precum și Adeverința Permanentă că desfășor activitate de avocatură, adeverință valabilă de la 27.03 până la 31.12.2020. Vineri și sâmbătă, împreună cu fiul meu care m-a ajutat, am realizat activități agricole, în sensul că am curățat pomii, am plantat căpșuni, am făcut straturi etc., iar duminica ne-am odihnit, bucurându-ne de puținul timp în care putem sta împreună. Pentru a respecta cu strictete litera legii și pentru a nu face două drumuri, am luat decizia de a nu ne întoarce în Piatra-Neamț duminică seara, când trebuia să înapoiez minorul mamei sale la care are stabilită locuința, ci luni, în intervalul orar 11 – 13, pentru a putea să merg și la birou, să fac și aprovizionarea cu alimente și să merg și la doctor întrucât sunt în evidențe cu o boală gravă, nu mă simțeam bine și nici nu mai aveam medicamentele pe care trebuie să le iau zilnic. În jurul orelor 12, la intrarea în Piatra-Neamț, am fost oprit de un echipaj de Poliție căruia i-am prezentat actele sus menționate, acestea fiind fotografiate. La toate încercările noastre de a explica situația de mai sus, ne-am lovit de fermitatea și intransigenta agenților care ne-au răspuns, de la înălțimea și cu autoritatea specifică uniformei, cu contraargumente de genul “știm că activitatea în justiție este suspendată” sau “există magazin alimentar și la Pângărați?”. Nu cuantumul amenzii are importanță și nici faptul dacă, profitând de această situație de criză care s-a abătut peste toți, se contribuie sau nu la un așa zis “plan de amenzi”. Oricum, în funcție de evoluția situației actuale, dacă astăzi luăm amenzi pentru că ne deplasăm spre serviciu, mâine este posibil să nu avem cui și unde să le plătim, iar poimâine să nu aibă cine să ni le mai dea. Dumnezeu cu mila!

În final, analizând și înțelegând situația de pericol la care am expus omenirea și constienți de pericolul grav pe care îl reprezentam pentru societate, prin faptele grave comise, eu, la final de carieră, și fiul meu, la început de viață, vrem să le mulțumim agenților pentru modul ferm și înțelept (unii cârcotași ar putea să-l numească obtuz) în care au înțeles și au tranșat problema, iar pe dumneavoastră, în calitate de comandanți, vă rog să găsiti o modalitate de a populariza, în randul polițiștilor, faptele lor de vitejie, de a-i recompensa și, eventual, de a-i avansa.

Cu tot respectul pe care l-am avut și îl am pentru întregul corp al polițiștilor care își desfășoară activitatea în aceste momente grele, lucrând în spiritul, nu numai în litera legii, le doresc celor doi agenți două lucruri:

  1. Să-și facă cumpărăturile săptămânale de la magazinul alimentar din Pângărați, care este foarte bine aprovizionat
  2. Să nu ajungă niciodată în situația colegilor care i-au precedat în funcție la Biroul Rutier, de a avea nevoie de un avocat, iar acesta să fie amendat în timp ce mergea spre birou.

Cu aceeași stimă și considerațiune pe care am manifestat-o și până acum,

                            Avocat Ghiță Popescu

(Foto: Facebook/Ghita Popescu)

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

10 comments

  1. Adrian 31 martie, 2020 at 13:59 Răspunde

    Minți cu nerușinare…halal exemplu de urmat. Iată adevărată față a societății românești…oameni de la care ai pretenții că sunt garanții înfăptuirii justiției, ei înșiși o calcă în picioare…..de fapt erați la plimbare în voie, nesocotind prevederile legale și te-a simțit atins în orgoliul tau de „mare avocat” despre care nu a auzit nimeni….un (***) tupeist, așa cum ai fost toată viața și așa cum sunteți toți…nu sunteți intangibili fraților….legea trebuie să o respectați și voi, chiar dacă toată viata apărați infractori si faceți averi de pe urma minciunii….sa vă fie rușine.
    Cât privește lucrătorii care au avut nevoie de avocat în 2016, cred că ar trebui sa-i întrebați pe ei ce părare au despre dumneavoastră ….toți au fost condamnați…unii pe nedrept.

    • Soare 7 aprilie, 2020 at 23:59 Răspunde

      Adrian, un agent rutier da amenda unui minor pentru ca se afla in compania tatalui care-l returna mamei dupa programul de vizita parentala…cat de prost sa fii sa nu intelegi ridicolul acestui gest? Datorita celor optuzi ca tine si ca acesti agenti a ajuns una ca Dancila premier si nu m-as mira daca agentul cu pricina va ajunge presedinte, deoarece acolo unde multi prosti sunt permisi in structura sistemului de stat, praful si pulberea de alege de aceea tara si de acel popor.
      Cu siguranta agentii in cauza nici nu inteleg semnificatia cuvantului ´´minor´´, iar acest domn avocat nu stiu de ce se adreseaza sefilor Politiei, chiar crede ce aceia sunt mai breji, ca stiu sa scrie si sa citeasca?mai dar prosti mai sunteti daca nu stiti ce fel de oameni au fost pusi la conducerea institutiilor de stat din Romania !

  2. Bogdana 31 martie, 2020 at 14:06 Răspunde

    Crculam in masina cu sotul meu si am fost sanctionati (avertisment) pentru ca „sotul nu poate circula in masina cu sotia”!
    Am primit si o explicatie halucinanta despre COVID 19.
    Sotului meu, medic in SJU Neamt, i s-a reprosat ca „si ce daca e medic, adica ce ma dau eu mare ca sotul meu e medic, are si el medici in familie, sa faca naveta cu masina si nevasta sa se descurce” (noi avem o singura masina iar la Versesti nu circula microbuze).
    Sincer, m-as fi dat mare daca sotul meu lucra intr-o institutie de forta! Altfel, ca om, nu faci doi bani in tara asta!
    Domnilor, somnul ratiunii naste monstri!

  3. Bună E.H. 31 martie, 2020 at 16:37 Răspunde

    Emil H., jurist din Piatra Neamț
    31 martie 2020, ora: 16:20
    În aceste cazuri, în care niște polițişti de la Rutiera Neamț demonstrează , întocmai ca şi infractorii predecesori ai lor, tot de la Rutiera Neamț ( condamnați de instanțele de judecată pentru fapte încriminate şi pedepsite de Codul Penal al României )o aşa zisă intransigență şi rigurozitate în aplicarea legii, demonstrează încă odată că, sub chipul de milițieni se cuibărește de fapt o minte optează, căzută în putrefacție şi păinjănită de rele intenții, revanşarde şi răzbunătoare-infantile.
    Vai de noi cu astfel de catastrofe, îmbrăcate în uniforme şi dotate doldora cu arme şi alte mijloace de intimidare şi agresare a cetățeanului român, care plătește impozite şi taxe, injust cheltuite!!!!!

    • Anca 1 aprilie, 2020 at 18:46 Răspunde

      Credeți că în rândul vostru nu sunt „uscături” și faceți acu pe lupul moralist? Mai degrabă ne-am gândi pe câți hoți i-a reprezentat „stimabilul” avocat Ghiță. Nimeni nu e mai presus de lege, dar unii se cred intangibili.

  4. Radu 7 aprilie, 2020 at 16:37 Răspunde

    Adriane, esti doar un militian de doi lei!Avocatul are dreptate, platim degeaba acesti militieni de tip nou si toate printesele deghizate in politiste si jandarmi care-si flutura pletele in vant pe sub caschete!Stapanul lor, Vela, a dat un ordin interpretabil care ii da posibilitatea oricarui agramat cu epoleti sa stabileasca ce este si ce nu este o urgenta.Mentalitatea acestor securistoizi (Adrian, Anca) este ca ei reprezinta statul si ca parerea lor este infailibila.O fac pe justitiarii, uitand ca au intrat in politie numai pe pile, cumatrii si spagi!Pana si militienii de pe vremea lui Ceausescu aveau mai mult buni simt decat impostorii astia!Pun pariu pe cat vreti ca toti militienii , jandarmii, etc circula pe unde vor si cum vor fara sa tina cont de nicio ordonanta!La fel si familiile lor!

  5. Varga Szandor Andrasz 7 aprilie, 2020 at 23:29 Răspunde

    Lord Vela este un biet subinginer mecanic si nu are nici o legătură cu viața militară sau vreo calificare in domeniul respectiv .
    Luptă greu cu limba română, aproape corp la corp .
    Sincer, am disprețuit foarte mult guvernul precedent dar ma tem ca vine ziua in care vom putea pune semnul egal între ele.
    Ceea ce nu e prea liniștitor !

  6. Soare 7 aprilie, 2020 at 23:52 Răspunde

    Sigur ca este hilar ca un agent rutier da o amenda unui minor pe care tatal il returna mamei dupa orarul de vizita, insa nu m-as mai mira daca acel agent rutier va ajunge maine Premierul sau Presedintele Romaniei, deoarece acest lucru este posibil in Romania, tinand cont de incultura si neimplicarea poporului in majoritate.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.