VIDEO. Cum se angajează într-o depășire șoferul unui Mercedes cu volanul pe dreapta

1
596

Șoferul unui autoturism Mercedes cu volan pe dreapta, înmatriculat în Anglia, a fost la un pas de a produce un accident rutier în această dimineață, în apropiere de Baratca, comuna Bârgăuani, după ce s-a angajat într-o depășire riscantă a unui camion. În imagini se vede cum șoferul autoturismului cu volan pe dreapta iese din spatele camionului și depășește axul drumului pentru a se asigura că din față nu vine niciun autovehicul. Este evident că manevra șoferului autoturismului cu volan pe dreapta a fost periculoasă, acesta fiind nevoit să intre pe contrasens pentru a vedea dacă vine sau nu vreo mașină din sens opus.

Conform statisticilor, în 9 din 10 accidente rutiere în care au fost implicate astfel de autovehicule, vinovăția a aparținut conducătorilor mașinilor cu volanul pe partea dreaptă. Și asta pentru că depășirile sunt mult mai dificil de efectuat din cauza lipsei vizibilității, iar conducătorii fac manevre riscante atunci când se angajează în depășiri.

Statisticile indică faptul că, în ultimii trei ani, în România au fost înmatriculate 80.000 de mașini cu volanul pe partea dreapta, cele mai multe provenind din Anglia.

 

Recent, reprezentanții Registrului Auto Român au anunțat că masinile cu volanul pe dreapta mai pot circula fără restricţii, cel puţin în acest an, pentru că încă există un acord în vigoare în urma Brexitului.

Din anul 2021, conform unui scenariu al RAR, aceste autovehicule ar urma să fie scoase din circulație. Se vorbește chiar de acordarea unui termen posesorilor de autovehicule cu volanul pe dreapta pentru a modifica poziția volanului pe partea stângă.

1 comment

  1. Vasile 7 februarie, 2020 at 18:57 Răspunde

    Astia cu masinile cu volan pe dreapta sunt inconstienti si foarte periculosi. Nu stiu de ce li s-a permis sa-si inmatriculeze masinile. Cred ca inconstienti sunt si cei care fac legile tarii.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.