„Ionel Arsene, îmi doresc să fiu mult prea sănătos, ca să nu ajung în spitalul pe care îl administrați, Doamne ferește!”

8
306

”Fie ca noul an să vă deschidă mințile și să vă sature de bani nemunciți!”. Asta e urarea mea, gratuită, pentru toți cei care, din banii statului, deci ai noștri, ne-au transmis mesaje, de sărbători, în aproape toate ziarele din județ. Spun aproape toată, pentru că mai sunt și publicații în care nu am găsit nicio urare, de bine sau de rău, de la cei care manevrează, cu vrednicie, banii noștri. De aceea, am și considerat că trebuie să-mi fac cunoscută urarea, dar și opinia vizavi de ceea ce am văzut eu, zilele acestea, în multe dintre ziarele on și off-line din Neamț.

Unele publicații au fost pline cu mesaje cu urări de bine și de foarte bine pentru noul an, cele mai multe adresate și mie. Eu, ăsta micul, unul de pe aici, un cititor. 

Poate nu ați avut curiozitatea să citiți măcar unul dintre mesajele ce ne sunt adresate și de către cine. Eu, da!

Iată, primarul de Piatra Neamț, Chitic, mi-a urat, atenție!, ”cele mai sincere urări de fericire, sănătate”. Stau și mă întreb dacă nu cumva a vrut să-și bată joc de mine. Păi, domnule Chitic, nu pot fi fericit și sănătos în acest oraș de care dumneata nu te ocupi cum trebuie, dar căruia îi administrezi finanțele. Ați fi putut foarte bine să renunțați la acest înalțător mesaj și, cu banii pe care i-ați împrăștiat la ziarele respective, să plătiți niscaiva oameni să facă curat prin municipiu. Ca sugestie! Că cei pe care îi plătiți bine, cred, să se ocupe de asta, sigur că sunt liberi, doar și ei sărbătoresc, nu?

Dar, cu siguranță, vă e și lehamite! Vin alegerile și-or veni alții, mai gospodari ca dumneavoastră. Asta s-o credem noi!

Ionel Arsene, hop și dumnealui cu o urare! Mă gandesc că nu putea lipsi din ”panoplia” cu mesaje frumos colorate și cam neinspirate, în multe dintre cazuri.

Arsene îmi urează să-mi doresc să fiu sănătos, bineînțeles, tot prin intermediul presei. Ați putea crede că eu nu-mi doresc acest lucru? Întreb doar…

Ionel Arsene, îmi doresc să fiu mult prea sănătos, dacă pot să spun așa, ca să nu ajung la spitalul pe care îl administrați, Doamne ferește! Poate că n-ar fi fost rău  să cheltuiți banii comunității în alte scopuri și nu ca să-mi urați mie să-mi doresc sănătate în noul an.

Și Direcția Silvică Neamț s-a gândit la mine, cititorul de presă on și off-line, și mi-a urat de bine, de sărbători. Și eu mă gândesc deseori la pădurarii de la Direcția Silvică și recunosc că niciodată de bine. Știu ei de ce!

Unul dintre cele mai surprinzătoare mesaje pe care le-am primit, prin intermediul presei, a venit, de la cine credeți? De la Vlad Ciurea! Ah, nu știți cine este! E comisar la Protecția Consumatorilor! Ei, mi-a urat un an nou fericit!

Vi-l amintiți pe Răzvan Cuc, fostul ministru al Transporturilor? Deputatul de Neamț mi-a urat să privesc cu încredere în viitor, să reînviez încrederea, înțelepciunea și iubirea! Alooo, dom deputat! Încredere în care viitor? Trecut, prezent sau viitor – viitor??? Aș putea să continui la nesfârșit cu urările de bine ce mi-au fost transmise mie, omului de rând, unui cititor, de marile personalități ale momentului. Vedeți, ele s-au gândit la noi de sărbători, le pasă să avem un an nou fericit, prosper, bun…

Urări am mai primit și de la oameni mari din PNL, ALDE, PMP. Cozmanciuc, Asaftei, Gavrilescu…

Cât de mândru am fost, cât de bine m-am simțit ca pietrean, nemțean, contribuabil, cititor, ca ce vreți dumneavoastră. Când o să le povestesc prietenilor mei de la Cluj, or să crape de invidie. La ei nu s-au gândit chiar toți mai marii vremurilor. La mine, da!

Bine ar fi fost ca presa să fie liberă, iar banii să-i câștige din economia reală, nu din contracte cu statul.

Cei care vor să ne transmită cele bune, chiar dacă nici măcar o secundă nu se gândesc la noi, ar trebui să plătească din propriile buzunare mesajele de bine. Că au de unde!

Încep și eu, ca și alții, dar asta mi-a venit în minte! E un clișeu, știu!

După 30 de ani de la Revoluție, ziariștii au schimbat doar fundurile, după cum se vede! Câinele de pază al democrației a ajuns o potaie care își așteaptă osul de Crăciun, de Revelion, de Paști! Presa ar trebui să  mă felicite că exist, pentru că altfel nu ar mai fi făcut bani pe spatele meu. Însă, atenție!, ăștia ca mine sunt din ce în ce mai puțini.

Un CITITOR

(Sursa foto: https://www.gibbleguts.com/)

 

8 comments

 1. constantin 3 ianuarie, 2020 at 13:45 Răspunde

  Ma scuzati d-le daniel dar eu nu rezist sa citesc asemenea mesaje`.Numai cand le vad poza sau numele ma uit spre ceaiul cu lamaie si iau pauza.Acum m-am lasat convins de dvs. si le-am citit.Mare greseala, nu mai sunt bun de nimica.Noroc ca pana maine imi revin.Chiar credeti ca le concep cei in cauza.Se mai platesc doua salarii pentru text.Nu stiu daca institutiile in cauza au director de marketing sau cum se mai zice la directorul comercial.

 2. Ioana 3 ianuarie, 2020 at 14:36 Răspunde

  dle Constantin, sa citim si recitim mesajele astora ca sunt platite din banii nostri, dupa cum bine zice Cititorul. Si cica traim intr-o Romanie normala.

 3. Krestian Taranul 6 ianuarie, 2020 at 15:58 Răspunde

  Cititorule, suntem mulți ca tine, crede-mă! Ne întâlnim zilnic fără sa ne cunoaștem, fără sa ne recunoaștem, dar suntem mulți. Trebuie doar sa ne organizăm și sa acționăm. Ce faci tu aici e un manifest și cred ca pe mulți ii vei trezi. Continuă, suntem cu tine!

 4. Un CITITOR 6 ianuarie, 2020 at 18:22 Răspunde

  Sa organizez ce? Si sa actionez unde, Taranul Krestian? Sa actioneze institutiile statului, ca de aia au fost infiintate! Sa vada cum se scurg banii comunitatilor in buzunarele parvenitilor! Sa ma scuze adevaratii si cinstitii ziaristi din judet, dar sunt unii care doar asta fac, mananca banii statului! S-apoi, mai sunt consilieri locali, judeteni care ar trebui sa se opuna parangheliei cu mesaje pe bani publici!
  Ma rog, ce asteptari pot avea……
  Sa-mi spuna si mie cineva, cat costa o urare de publicat?

  • Daniela 8 ianuarie, 2020 at 13:53 Răspunde

   Dle Cititor, daca vreti un raspuns documentat, intrebati o primarita vestita pentru prestatiile ei in zona noastra. Cu ocazia Sarbatorilor de Iarna, a trimis localnicilor din comuna pe care a transformat-o in SRL de partid, plicuri cu felicitari. Poate veti afla, pe cheltuiala cui. Sa fi renuntat la spaga din buzunarul sortului si a apelat la relatiile de rudenie(cumatrie) cu serviciile postale, pentru a-si rasplati electoratul? Mare le-a fost mirarea localnicilor, cind s-au trezit cu postarita la porti. Unii au crezut ca le-a trimis Guvernul vreun ajutor. Sa fi anticipat primarita intarzierea pensiilor in luna ianuarie si a luat masuri in acest sens? Ce nu stie ea, este ca si acei oameni s-au saturat de ifosele ei. Pina si sutanele bisericesti carora le umple buzunarele, s-au razvratit. Stresul si presiunile exercitate de catre primarita, duse acasa, au stricat linistea familiei bisericesti.

   • Dan 8 ianuarie, 2020 at 19:47 Răspunde

    Mai lasa-ne naibii cu frustrarile tale. Tu si cu barbata-tu simboluri ale corectitudinii. Cat a fost la borcanul cu miere la Dobreni nu scoteai niciun sunet. Nu vezi ca nu te baga nimeni in seama? Chiar nu ai limite?

    • Daniela 8 ianuarie, 2020 at 22:26 Răspunde

     Poate la borcanul cu rahat. Nu cel alimentar. Te-ai aciuit pe acolo, cumva? Cit despre fustrarile de care pomenesti, nu m-au cuprins. Dar au avut efect postarile. Au adus nota 3,64 la europarlamentare. Si sa vezi ce nota vor aduce aduce la parlamentare. Discutam dupa. ALDE nu are ce cauta niciunde la butoane. A fost luat la remorca de catre PSD si la prima cearta copilareasca, a stricat treburile si s-a carat ca un las. A doua sansa nu mai trebuie sa primeasca asemenea caractere. Cind un sef de partid este santajat de catre o subalterna si inca cine, treaba se va termina ca si cu olandezul de la Transmoldavia. Si…. si cu banii luati. Apropo, te-ai transformat din “Aiurica” in “Dan”?

    • Daniela 8 ianuarie, 2020 at 23:04 Răspunde

     Inainte de a afirma in spatiul public despre un functionar public ca a tainuit fapte de natura penala, informeaza-te cu atentie si amanuntit despre evenimente. Nu ingera “produse alterate”, asa cum iti sint servite. Provoaca greturi si pot chiar implica redactia “Atacul” intr-un conflict cu deznodamant nefericit. Urmareste deasemenea postarile anterioare si intreaga documentare. Eu nu-mi pot permite deocamdata sa dau numele consilierului ALDE care mi-a dezvaluit situatia santajului, pentru ca omul este pe cai mari, cum se spune. Si nici numele persoanelor de la Curtea de Conturi care au precizat cu subiect si predicat, in legatura cu verificarile facute la Dobreni in anul 2018, fiind vorba de fapte penale. Spre norocul meu ca am inregistrat convorbirea cu cele doua. Nu pot decit sa-ti urez pofta buna la borcanul acela de la Dobreni. Daca ar fi miere in el, poate nu ar mai fi asa trista o doamna de acolo. Nici rugaciunile parintelui nu par sa o inveseleasca. Deja regreta ca a ajuns acolo.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.