Greu tare cu procesul de evaziune fiscală al fostului baron PSD Iulian Țocu. Dosarul a ajuns la al 17-lea termen de judecată

9
178

 

 

 

 

 

 

 

 

Iulian Costel Țocu, fost membru marcant al PSD Neamț în anii 2000, a fost cercetat în mai multe dosare penale privind ingineriile financiare care au dus la devalizarea unor importante firme nemțene, însă în niciunul dintre acestea nu a fost trimis în judecată. Iar unii polițiști, procurori, evaluatori și experți, care acum pozează în persoane corecte, știu bine de ce. Totuși, fostul baron PSD de Neamț nu a reușit să scape și de dosarul în care a fost trimis în judecată, în decembrie 2017, pentru evaziune fiscală, la mijloc fiind vorba de o sumă de 80.000 de lei. Numai că procesul, care se află la Tribunalul Neamț în primă instanță, a ajuns la al 17-lea termen de judecată, iar sentința va mai întârzia. Asta și din cauză că Țocu a dispărut demult din piesajul public nemțean, el plecând, în urmă cu mai bine de 10 ani, în Germania, unde s-a lansat în afaceri imobiliare. Primul termen al dosarului a fost stabilit în mai 2018, iar de atunci s-a mers mai mult din amânare în amânare. La termenul din septembrie 2018, magistrații au amânat cauza pentru a formula întrebările ce urmau să fie adresate inculpatului Țocu prin efectuarea unei comisii rogatorii. A fost dorința lui Țocu, care a invocat probleme de sănătate, pentru a fi audiat de o comisie rogatorie. Abia la termenul din martie 2019 a avut instanța rezultatul comisie rogatorii privind audierea lui Țocu în Germania. Ultimele două termene au fost amânate din cauza lipsei relațiilor solicitate unei instituții financiare din Germania. Luna viitoare se vor împlini fix doi ani de când Iulian Țocu a fost trimis în judecată în acest dosar. Decizia Tribunalului Neamț nu va fi definitivă.

Anchetat penal pentru că nu a plătit dările la Fisc

Țocu a ajuns să aibă probleme cu legea din cauza unor imobile pe care le-a închiriat, fără a-și plăti obligațiile către stat. Unul dintre spațiile pentru care Țocu a încasat chirie fără a-și plăti impozitul la Finanțe este actuala clădire a Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADR NE), situată pe strada Lt. Drăghiescu. Înainte de a o cumpăra de la Țocu, ADRNE a plătit chirie pentru respectiva clădire. În decembrie 2008, ADR NE, condusă la vremea respectivă de către Constantin Apostol, care a stat o perioadă după gratii, fiind condamnat într-un dosar de corupție,  a luat decizia achiziționării spațiului. Fără a organiza licitație, ADRNE, prin Apostol, a cumpărat clădirea de la Țocu în schimbul sumei de 1.680.000 de euro, prețul fiind considerat exagerat, mai ales că, în acea perioada, criza imobiliară făcea ravagii și la noi. Tranzacția a fost analizată de către autorități, însă acestea au închis ancheta pe motiv că totul a fost legal. Deși, numai faptul că imobilul a fost cumpărat direct, fără licitație, ridica întrebări. Dosarul privind fapta de evaziune fiscală a fost instrumentat de către lucrătorii Serviciului de investigare a fraudelor economice din cadrul IJP Neamț, iar în decembrie 2017 procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată a fostului parlamentar de Neamț.

Iulian Costel Țocu a fost deputat de Neamț din partea PSD, în legislaturile 1996 – 2000 și 2000 – 2004. Dosarele penale, și nu puține, în care a fost cercetat, au fost închise, deși prejudiciile de milioane de euro erau evidente. Anchetele nu l-au vizat numai pe el, ci și oameni cu funcții importante din instituții publice, evaluatori, lichidatori etc, mulți dintre ei fiind avansați, între timp, în funcții importante. Aceștia, care pozează acum în persoane onorabile, l-au ajutat pe Țocu, un apropiat, la acea vreme, al lui Adrian Năstase, să devalizeze societățile Zonoceram, Comre și Comat.

Daniel MURARU

                  

9 comments

 1. janel iosub 14 noiembrie, 2019 at 16:27 Răspunde

  Justitie bananiera! La un baron psd ii se acorda 17 termene de judecata, iar subsemnatului un judecator de la contencios administrativ imi remite motivarea de 8 pagini in doar 48 de ore!! Cand cineva trebuieste executat, judecatorii sunt demni de cartea recordurilor, insa cand un baron trebuie protejat….termene pana la prescrierea infractiunii!!! Stat de drepti condus de oligofreni si judecati de babuini!

 2. sandu. 14 noiembrie, 2019 at 20:07 Răspunde

  Ce implicare directa a cuantificat anchetatorii penali si procurorii de caz fata a activitatea infractionala a lui APOSTOL CONSTANTIN acest gigolo al PSD initial apoi al PNL prin ralatia cu infractorul primar STAVARACHE ROMEO ???Oare suspectul TOCU nu poate fi adus legat si legal in Tara???

 3. Daniela 14 noiembrie, 2019 at 23:32 Răspunde

  S-ar putea infaptui si dezideratul aducerii in Romania, a acestui proprietar de conac in Germania. Dar ce sa vezi… Mai nu demult aparea o stire precum ca Tocu Junior s-a inregimentat in PNL, probabil si cu zestre financiara la purtator. Si cum PNL a devenit pentru o perioada scurta, cred eu, refugiu pentru cei din ALDE care au cerut azil politic, deocamdata Tocu Senior nu va ateriza in tara prea curind. Cui i-ar fi trecut prin minte acum 30 ani, ca Tocu Iulian, baiat de cartier Maratei, va ajunge mare politician si afacerist, capabil de atitea falimente? Trist este ca, datorita studiilor manageriale ale domniei sale, multi localnici din Piatra Neamt au ramas fara locuri de munca. Realizari ale grandiosului PSD nemtean, care a incasat-o pe cocoasa pe 26 mai 2019, impreuna cu ALDE, alta creatura odioasa. Dar si mai rau “a furat-o” pe 10 noiembrie. Insa a doua oara, nu a mai avut cu cine imparti coliva, pentru ca ALDE a dezertat refugiindu-se in poala PNL-ului.

 4. Stefan 15 noiembrie, 2019 at 08:12 Răspunde

  Daniela, nu vad legatura intre Tocu si ALDE.Tocu e plecat de ani de zile in Germania (acum e prin Spania), iar juniorul este , asa cum ai spus, in “zona” PNL.Procesul de evaziune de 80.000 lei este o gluma probabil “prejudiciul” a si fost achitat.Daca se voia infundarea individului, ar fi trebuit anchetate privatizarile , falimentele si vanzarile de active ale firmelor controlate de Tocu.Bineinteles, insa, nimeni nu vrea sa-si bage nasul acolo.A propos de Tocu junior, parca era casatorit cu fiice celebrului infractor Marius Craciun!

  • Daniela 15 noiembrie, 2019 at 11:10 Răspunde

   Falimentele pe care le-au gestionat cu succes Tocu Senior si familia sa, reprezinta cu mult peste cei 80000 lei pentru care se cheltuie banii publici prin instante. Legatura cu ALDE este una indirecta. Toti cei care si-au gasit salasul sub aripa calda a PNL-ului sint si vor fi feriti de justitie, indiferent de manifestarile ei. Cit timp PNL-ul nu va gasi de cuviinta sa-si gaseasca un partener serios pentru implementarea politicilor, nu va fi deloc dreptate. Vom asista la jocuri de glezne mizerabile in justitie si achitari sau pedepsiri de forma. Probabil cei de la virful PNL au uitat cum erau jicniti de catre Tariceanu, in vremea cind acesta isi servea cafeaua de dimineata cu cei de la PSD. Dar probabil de aceea avem doi obraji…

   • Stefan 18 noiembrie, 2019 at 13:49 Răspunde

    Daniela, cred ca glumesti!Crezi ca PNL (de fapt PDL vopsit) chiara are de gand sa faca ceva pentru oameni?!Ii vezi in stare pe Cozmanciuc , Tapu si Lazar sa “implementeze politici”?!In afara de spagi si capusarea banului public, nu se pricep la nimic si nici nu ii intereseaza!

 5. V.Vasile 15 noiembrie, 2019 at 10:18 Răspunde

  Bravo PSD,cu astfel de specimene, tot ,,inainte,, adica in gard.
  Dupa ce ca nesimtiti ca Tocu si alte pramatii au ruinat ce mai functiona prin zona, juniorii lor usor, usor, vor fi si mai mult decat taticii in ale democratiei(deja unii sunt) originale romanesti.
  ,,Comunistii,, stiu f. bine de Fibrex, Melana, Pamex, Bancorex, si… cum se cheama…. da, stie Marcoci ca si tacsu a pus umarul.
  P.S. Mecanica Ceahlau , din brand national, a ajuns un fel de atelier
  de montaj,asa ca avem ce meritam !?

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.