Pentru cine lucrează ANI? Dosarul angajării soțului Danielei Soroceanu la Muzeu, plimbat de la un inspector la altul

10
872

Foto: Cristian si Daniela Soroceanu

Agenția Națională de Integritate (ANI) este o instituție controlată puternic de politic, ceea ce explică modul în care inspectorii, remunerați regește, tratează dosarele pe care le au în lucru. Când PDL-ul era la putere, ANI îi cruța pe greii portocalii. După venirea la puterea a USL-ului, în 2012, ANI a început să-i ierte pe liberali și social democrați. De câțiva ani, însă, inspectorii ANI sunt deosebit de atenți cu tot ceea ce înseamnă persoană susținută de PSD. Mai pică, din când în când, câte un primar social democrat, câte un consilier local sau câte un consilier județean, dar niciodată, de exemplu, un președinte de consiliu județean care, deși este mai mult decât vizibil, nu-și justifică investițiile, împrumuturile pe care le acordă etc.

Situația consilierului județean PSD – Vasile Baciu, care participă în continuare la ședințele legislativului județean, deși a pierdut procesul cu ANI, în acest sens existând o sentință definitivă prin nerecurare, este evidentă. Atacul.ro a solicitat, în urmă cu  câteva luni, inspectorilor ANI, printr-o adresă pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, să răspundă clar dacă este legal ca Baciu să mai fie prezent în legislativul nemțean. Nu am primit niciun răspuns, singura informație fiind aceea că adresa noastră s-a transformat într-o investigație, care nu  a fost finalizată. Dacă Baciu și-ar pierde calitatea de consilier județean, raportul de forțe între Putere și Opoziție ar fi egal, 16 la 16, ceea ce ar însemna o mare problemă pentru executivul CJ-ului. Așa se poate explica de ce ANI tărăgănează ancheta în cazul lui Baciu.

Tot la capitolul lipsă de interes din partea ANI se poate încadra și dosarul în care se fac investigații cu privire la cazul Cristian Soroceanu, soțul Danielei Soroceanu  (prefect de Neamț), angajat ca director de marketing la Complexul Muzeal Neamț. Atacul.ro a prezentat anul trecut, în luna noiembrie, toți pașii parcurși de Soroceanu pentru a ajunge director de marketing la Muzeu, iar articolul a fost preluat și transmis la ANI de Asociația Avertizorilor Nemțeni. Recent, aceasta a primit o adresă de la ANI în care este anunțată că lucrarea în care se efectuează evaluarea respectării regimului juridic al conflictelor de interese de către Soroceanu Daniela, prefect de Neamț, a fost redistribuită spre soluționare altui inspector.

 

„Din această adresă înțeleg că nu s-a făcut nimic cu sesizarea pe care am trimis-o. Au ținut dosarul la sertar un an, iar acum l-au dat altui inspector de integritate. O să-l mai țină un an și încă un an, și tot așa, până când se alege praful de caz”, a spus Jănel Iosub, președintele asociației.

Primul pas ca Cristian Soroceanu să ajungă director de marketing la Complexul Muzeal Neamț a fost făcut în ședința, din iulie 2016, a Consiliului Județean Neamț, prima cu Ionel Arsene președinte. Pe ordinea de zi a fost introdus și proiectul privind unele măsuri referitoare la organizarea și funcționarea Complexului Muzeal Județean Neamț care urmărea aprobarea noii organigrame și statul de funcții. Mai exact, schimbarea organigramei însemna apariția în schemă a celei de-a doua funcții de director adjunct (marketing).

(Sursa foto: Facebook)

Daniel MURARU

Citeste si:

„Statul Paralel” din CJ Neamț sau cum a ajuns soțul prefectei de Neamț director de marketing la Muzeu

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

10 comments

 1. Janel iosub 12 noiembrie, 2019 at 09:41 Răspunde

  Idem este si in cazul concubinei lui Dan Constantin directoarea incompatibila Pavaluta Cristina cat si toti consilierii judeteni care nu aplica legea, sunt varza, incompetenti sau slugile lui Arsene pt ca alta explicatie rationala nu exista!

 2. Daniela 12 noiembrie, 2019 at 10:28 Răspunde

  Nu este singura institutie cu atributii specifice de verificare a derapajelor, platita regeste din bani publici, care simuleaza controale in entitati publice. Un exemplu relevant in acest sens este Curtea de Conturi cu jurisdictie in judetul Neamt. In perioada mai-iunie 2018 a fost directionat un control la Primaria Dobreni(ALDE Neamt). Desi situatia achizitiilor de la Popa Valer Intreprindere Individuala, ordonate si supravegheate de insasi primarita Cretu Vasilica intruneau conditiile pentru a fi informate institutii cu atributii specifice cercetarii penale, nici pina in prezent nu s-a luat nici o masura. Un reprezentant al Curtii de Conturi mi-a confirmat telefonic, in toamna anului trecut, ca situatia de la Dobreni este limpede penala, dar nu poate face nimic in acest sens deoarece exista o ierarhie care da indicatii ce trebuie si ce nu trebuie “facut”. Sint convinsa ca s-a primit ordin pentru protejarea primaritei Cretu Vasilica. Sper ca va veni in curind si ziua cind lozinca “legea trebuie sa fie lege pentru toti” sa aiba sens. Deocamdata cei de la ALDE se ascund in spatele Guvernului Orban.

 3. Janel iosub 12 noiembrie, 2019 at 11:11 Răspunde

  Camera de conturi este o institutie controlata politic si nu pot uita cum la comanda celor din pitica care nu ma suporra si ma vor sters de pe fata pamantului au facut un raport inept si partinitor. Acum am facut rost de documentele conform cu originalul care au fost furate sau distruse de conducerea Locativserv!! Traim intro tara bananiera unde cercopitecii politici fac lEgile!!

 4. Dreptate 12 noiembrie, 2019 at 13:07 Răspunde

  Cea care a semnat hartia de la ANI..e fiica “tortionarului Visinescu”?
  Evident era o gluma care, de mte ori, la noi poate fi serioasa.
  In fina, banii inapoi Soroceanu!!! Salariile luate ca incompatibil cu dobanda aferenta si rata ibflatiei pe toata perioada cat i ai luat, DAR CINE SA SE MAI OCUPE DE ASTA?Orban mandolina care vad la B1 ca i. 2007 era ministru transporturilor si autostrada sebes turda e suspendata in instanta ca proiectul e pe genunchi facut trecand prin curtea oamenilor…
  ROMANIA NORMALA…pentru prosti!

 5. constantin 12 noiembrie, 2019 at 14:50 Răspunde

  Am avut onoarea sa-i”vizitez” de trei ori la sediul central din Bucuresti pentru a curma bataia de joc in legatura cu o sesizare facuta de mine.Numai asa s-a putut pronunta ca un consilier local este incompatibil, solutie pe care trbuia sa o dea cu un an in urma.Dar tot la ajutat pe consilierul local si in loc sa atraga raspunderea materiala pentru un contract de concesionare pasune nul de drept a inteles sa ceara numai anularea lui in instanta.Acum consilierul a ramas cu peste 160.000 eu subventie moca si se pregateste sa devina primar.Nu conteaza ce solutie a dat instanta fiindca la BEJ NT.nu se ia in calcul.Concluzionand si ANI si DLAF-UL sunt aservite politic.

 6. Ion numa 12 noiembrie, 2019 at 19:13 Răspunde

  In mod normal, familia asta trebuia sa nu fie in centrul atentiei pentru ca nu avea ce cauta un functii publice. Nu vad de ce sococeanca nu ar trebui sa spuna cum de i-a trecut miraculos boala pentru care a incasat bani pentru concediu medical? Si mai e ceva ce nu se leaga. Director de markenting la muzeu? Ne poate spune soroceanu ce atributii are? Si ce a facut pina acum ? Nu va e rusine, imbuibatilor? Putea sa-i infiinteze un post de om de serviciu, ca de asta are nevoie muzeul de fapt

 7. Xxx 12 noiembrie, 2019 at 21:17 Răspunde

  Onor d-ul Soroceanu trecand prin functia de copiator radiofonic stie ce inseamna marketing?
  A invatat ceva in cursurile de la Radio…
  Unu(l) mai plin ca altul …de sine!
  Somnul natiunii da nastere la monstri.

 8. Virgil 13 noiembrie, 2019 at 11:51 Răspunde

  Li se va infunda hraparetilor. Nesatuii astia nu mi-i inchipui decat in fata unui (***). Toata viata au cautat doar avantaje fara cea mai mica umbra de moralitate.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.