„Fierăstrăul codrilor” și șeful CJ Bistrița-Năsăud, la vânătoare în Borca

6
905

 

Traian Larionesi, omul de afaceri bistrițean care, prin firmele sale, a pus mâna pe cele două lucrări din județul Neamț, finanțate prin Administrația Națională Apele Române cu bani de la Fondul de urgență al Guvernului, este prieten la cataramă cu Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și președintele PSD Bistrița-Năsăud. Cel din urmă nu ar fi străin de manevra de la Neamț.

Informațiile obținute de atacul.ro arată că pe Traian Larionesi și Radu Moldovan îi leagă o prietenie puternică, aspect confirmat și de jurnaliștii bistrițeni. De asemenea, surse demne de încredere afirmă că fostul ministru PSD al Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, care este de loc din Bistrița-Năsăud, a  fost numit în funcție la insistențele și cu sprijinul lui Larionesi și cu acceptul lui Radu Moldovan. Acesta are un hobby comun cu prietenul său Larionesi – vânătoarea. Ar fi mers la partide de vânătoare inclusiv în județul Neamț, în zona Borca, și în Suceava, în zona Broșteni, unde cei doi vânători ar avea prieteni de la Silvic. Partidele de vânătoare sunt foarte scurte, doar câteva ore, pentru ca VIP-urile să nu atragă atenția curioșilor.

Contracte de milioane din banii pentru calamități

Faptul că cele două firme din Bistrița-Năsăud, controlate de Larionesi, au subcontactat lucrările de la Doljești și Ion Creangă, urmând să câștige bani mulți fără efort, ar trebui să le dea de gândit celor din sistemul judiciar. Este vorba de lucrări hidrotehnice de amenajare a pâraielor Albuia (comuna Doljești), în valoare de 3,3 milioane de lei, și Țiganca (Ion Creangă), de 7,7 milioane de lei. Fiind vorba de lucrări de urgență pentru înlăturarea calamităților, cele două contracte au fost atribuite prin procedura negocierii fără publicarea, în prealabil, a unui anunț. Pe scurt, cei de la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret au cerut câte două oferte pentru ambele lucrări și au ales: în cazul lucrării de la Doljești, oferta firmei Transilvania Grand Construct Bistrița-Năsăud, în defavoarea firmei Aqua Parc a lui Vlasie Gheorghe, zis și Ginel, cumătrul lui Arsene; în cazul lucrării de la Ion Creangă, oferta firmei Transilvania Grand Construct, cu terț susținător Frasinul SRL Bistrița-Năsăud, care a ”detronat-o” pe cea a firmei Aqua Parc, cu terț susținător Mavgo Holding SRL, societatea controlată prin interpuși de Gheorghe Vlasie. Așa cum atacul.ro a arătat, firma Frasinul este a controversatului om de afaceri bistrițean Traian Larionesi, poreclit și „Fierăstrăul codrilor”, din pricina activității forestiere intense pe care o desfășoară. Frasinul SRL a fost, mai mulți ani, firma care a livrat cea mai mare cantitate de bușteni austriecilor de la Holzindindustrie Schweighofer. De asemenea, firma Transilvania Grand Construct este controlată de o persoană care a fost și poate mai este director la o altă societate controlată de Larionesi. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții firmei Transilvania Grand Construct SRL, însă, până în prezent, aceștia nu răspuns apelurilor noastre.

(Sursa foto: comisarul.ro)

Daniel MURARU

Citeste si:

Un baron de Bistrița-Năsăud, amic al pesediștilor, nu face nimic, dar umflă milioane din lucrările de la Doljești și Ion Creangă

http://atacul.ro/2019/11/08/milioane-de-euro-cu-dedicatie-pentru-greii-psd-ului-din-banii-pentru-calamitati/

 

6 comments

 1. George 12 noiembrie, 2019 at 19:19 Răspunde

  Are balta peste si la Borca. Ma-ntristez pt saracu ginel care a pierdut in fata sierastraului. Pacat, intra banul in judet, platea angajati, taxe, mai cumparau niste borcane sa isi duca borsul la munca, asa se creste economia. Da de unde sa stie denes??? De asta suntem la coada vacii. Forza ginel! La pirnaie cu voi!

 2. Dreptate 12 noiembrie, 2019 at 19:52 Răspunde

  Arestarea in regim de urgenta a acestor infractori de drept comun…introducerea pedepsei cu moartea pentru coruptia mai mare de 100.000 euro nejustificati…

 3. sora. 12 noiembrie, 2019 at 20:40 Răspunde

  Poate sau intalnit cu tontii la Borca ca si Vlasie e vanator! ( de lucrari moca de la Administratia Bazinala de apa Siret, ce ati crezut??!!) Dar soseta! dar soseta, unde este ! se intreaba Pietrenii l-au saltat deja!?????

 4. Ion 13 noiembrie, 2019 at 04:15 Răspunde

  mulți din noii parveniți sunt ,,vânători,, o chestie considerată de clasa asta nouă de îmbogățiți peste noapte ca ceva ,,nobiliar,, distinct de preocupările prostimii, plăcerea și orgasmul oferit de uciderea unui animal e o chestie cosmică pentru neanderthalienii aștia mulți din ei decorați cu icoane și plini de doamne ajută pe limbă educația oferită de biserică e nulă educația e rămasă la nivelul evului mediu aștia ne sunt vajnicii capitaliști un fel de om nou lipsitde minima moralia

 5. Virgil 13 noiembrie, 2019 at 11:55 Răspunde

  Institutiile statului ar trebui sa verifice toate proiectele finantate de la buget din ultimii 2 ani. Este un jaf fara precedent. Sosetica si-a tras cea mai mare parte. Iar dragii nemteni au inteles acest lucri si l-au pedepsit la vot. A crezut ca tine vrajeala cu banii adusi in Neamt si ca va fi votat cu 80%. Lumea s-a desteptat si stie ca banii i-a adus in primul rand pentru comisioane.

 6. Daniela 13 noiembrie, 2019 at 19:01 Răspunde

  PSD-ALDE a facut ravagii in Neamt, in ceea ce priveste cheltuirea banului public. Cind ALDE a vazut ca se impute brinza, a sters-o catre PNL, abandonind promisiunile facute romanilor. Au gasit solutii pentru a evita sa dea socoteala in fata legii. Ce nu au luat in calcul este faptul ca tradarea are un pret, pe care-l vor plati ambilor parteneri. Mai au citeva zvacneli si ar trebui sa-si dozeze efortul. La Bacau este aproape gata viitoarea lor resedinta.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.