„Sistemul murdar și corupt din România i-a permis să facă aceste crime”

5
140

Suntem, totuși, un popor paradoxal și unul al extremelor! Greu de înțeles de către străini, după ce ne cunosc mai bine, dar imposibil să ne înțelegem pe noi înșine. Cine și ce suntem ? 
Balada „Miorița” evidențiază fatalismul nostru morbid, cuprins în expresia „Ce să-i faci, nu este nimic de făcut!”, deci nu încerca nicio acțiune, acceptă realitatea așa cum au făcut-o alții, chiar dacă vei fi omorât. Dacă religia creștină înseamnă speranță, ce fel de creștini suntem? Creștinismul înseamnă și dragoste, dar de lipsa acestui sentiment nu ducem lipsă. Lași și obedienți față de cei puternici până la perversitate, avem o empatie și un altruism peste nivelul altor popoare, dar de ce apelăm la ele numai după ce totul este pierdut? În loc să tratăm bolnavul, îl lăsăm să moară, apoi îi facem un praznic deosebit. La ce mai folosește? Ne solidarizează durerea, iar acest lucru arată că suntem sensibili și sufletiști, dar de ce nu facem totul pentru a o evita? Acest psihopat din Caracal a putut ucide pentru că sistemul murdar și corupt din România i-a permis să facă aceste crime. Dar  și fiecare dintre noi avem partea noastră de vină! Neimplicarea, frica, fatalismul, supunerea oarbă față de barbarii care au condus, dar mai ales care conduc azi România, au ucis-o pe Alexandra. Români, această fată, ca și Luiza, au fost ucise de un Toader, Iordache, Dragnea, Dăncilă, Nicolicea și toată turma care a distrus legile justiției, pentru că nu a fost vorba de modificări, ci de distrugere prin anularea efectelor lor. Dacă aceste exemplare bipede ale haosului, corupției, prostituției morale și răului nu vor fi pedepsite, Alexandra a murit degeaba!

(Sursa foto: sp.depositphotos.com)

Prof. Vălu Năstăselu 

Vălu Năstăselu este profesor de istorie, prospăt pensionar. Născut în ziua de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 a fost profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

 

 

5 comments

 1. Stefan 5 august, 2019 at 11:02 Răspunde

  Alte elucubratii marca Nastaselu!Nu cumva tot Dragnea e vinivat de crimele de la Caracal?!Domnule Muraru , nu mai permiteti publicarea de minciuni!”Legile justitiei” NU au fost modificate, fiindca Curtea Constitutionala nu a fost de acord, nu pentru ca modificarile nu ar fi fost bune, ci fiindca nu erau complete!In plus, modificarile nu vizau nimic legat de cazul de la Caracal!!

 2. Dragos 5 august, 2019 at 16:20 Răspunde

  Baaaaa, Stefan, ati inceput sa scoateti capul? Fir-ati ai naibii sa fiti cu Dragnea vostru, ati distrus tara votandu-i si acum o faceti pe desteptii? Mars pe pagina sefului vostru lingailor si ridicati-i osanale pana il ridica cine trebuie. Dispari al(***)!

 3. Tei 7 august, 2019 at 00:35 Răspunde

  E adevarat! Coruptia in special cea din justitie a permis dezvoltarea unor mafioti care fac ORICE pentru a detine controlul . Din pacate TOATE partidele s.au ridicat sprijinite de aceste clanuri . Cu ce sintem noi , oamenii de rand de vina? Cand s.a iesit in strada au fost oameni batuti crunt si nimeni nu a facut nimic pt ei. Cand sunt in opozitie toti promit iar cand conduc toti uita. Poporul e cel care poate schimba ceva dar o masa care sa.i copleseasca.

 4. Stefan 7 august, 2019 at 10:15 Răspunde

  Dragos, linisteste-te, bea un ceiuc de tei si calmeaza-te!De unde ai dedus ca as fi vreun fan al lui Dragnea?!Nici vorba, si el a contribuit la sistemul securist pe care il adori!!!Tie si celorlati latrai hastag , va doresc sa fiti tratati de “sistem” exact asa cum au fost tratate si nenorocitele alea de fete si familiile lor…

 5. Dreptate 7 august, 2019 at 12:04 Răspunde

  Nuuu…el e din ala…nu gandesti ca mine esti impotriva mea…adica, nu esti pnl ist, pdl ist….esti psd ist…din 89 pana azi, cel mai criminal regim a fost PDL…restu…traiti degeaba!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.