Nori negri se adună deasupra Administrației Naționale „Apele Române”. Se vorbește despre un tun financiar, concedieri și tăieri de salarii

4
286

Administrația Națională „Apele Române”, instituție aflată în subordinea Ministerului Apelor și Pădurilor, care gestionează un buget anual de sute de milioane de euro, principala sursă fiind bugetul de stat, a fost locul în care aproape toți politicienii, aflați vremelnic la putere, și-au făcut hatârul. De la tunuri financiare de zeci de milioane de euro, până la angajări pe pile și relații, toate au fost la ordinea zilei, în ultimii 30 de ani, în instituția care administrează apele din domeniul public al statului si infrastructura de gospodărire a apelor (lacuri de acumulare, diguri de apărare împotriva inundațiilor etc). Numai că, așa cum era de așteptat, a venit și nota de plată pentru acest desfrâu financiar. Surse demne de încredere din cadrul Administrației Naționale „Apele Române” ne-au declarat că deja se caută soluții care să ducă la scăderea cheltuielilor. Astfel, astăzi au fost chemați de urgență la București, la sediul „Apelor Române”, șefii de la compartimentele de resurse umane de la aproape toate administrațiile bazinale de apă. Angajații vorbesc că ar urma tăieri de salarii, dar și concedieri. Primii vizați vor fi cei care au ajuns în administrațiile bazinale sau sistemele de gospodărire a apelor prin detașare din mediul privat. Măsura ar urma să fie aplicată și în alte instituții de stat, fiind o prioritate a guvernanților.

O altă informație, care circulă în anumite cercuri din „Apele Române”, se referă la un presupus mega-furt de motorină, faptă care ar fi prejudiciat instituția cu o sumă de ordinul milioanelor. De euro… Sursele noastre vorbesc despre dispariția, la nivel național, a unei mari cantități de carburant. Pentru a ascunde golănia, pe zona investiții s-ar tăia masiv din lucrările de întreținere și din Planul de gospodărire pe anul 2019.

Până una alta, la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret Bacău nu au fost luate încă măsuri de austeritate, care să ducă la reducerea cheltuielilor. O demonstrează obiceiul prost al unor angajați, în special al celor care fac naveta de la Piatra Neamț la Bacău, la ABA Siret, de a folosi mașinile de serviciu și în zilele libere. Sunt vreo trei autoturisme ale ABA Siret care pot fi văzute destul de des în orașul Piatra Neamț, fiind folosite în orice scop, mai puțin în interes de serviciu. Sâmbătă, de exemplu, autoturismul Volkswagen, înmatriculat BC 99 ABS (proprietatea ABA Siret) a fost văzut (foto) pe B-dul Republicii din Piatra Neamț.

Mașina este folosită de Emil Vamanu, fostul director al ABA Siret Bacău. Nu era el la volan, pentru că a împrumutat autoturismul unui director cu greutate din ABA Siret care ar fi plecat în concediu cu o altă mașină a instituției, un Hyundai Santa Fe.

Daniel MURARU

Citeste si:

Ce mai face „familia” nemțeană de la ABA Siret? Surse: Ivanov a fost dat afară

4 comments

  1. daniela 9 iulie, 2019 at 14:38 Răspunde

    DUSTER-ul negru neinscriptionat cu numarul de inmatriculare BC 07 ZCF este folosit ilegal de “savantul” MARCOCI VLAD omul lui soseta la Bucuresti via Piatra Neamt din luna IANUARIE 2019, cum sa fie motorina si benzina pentru lucrarile din Planul de Gospodarire a Apelor pe anul 20129 !!!!!! Dusterul nu are nici GPS pe el, ca sa se plimbe smecherii in voie adica la lucari!!!ALO DNA cercetati ilegalitatile de la ANAR!!!!

  2. Apostol 9 iulie, 2019 at 18:02 Răspunde

    Ar trebui desfiintate aceste institutii care nu doar ca sunt mari consumatoare de bani pentru functionare, ci mai ales pentru faptul ca sunt institutiile care se ocupa exclusiv de aranjamente, incredintari, hotii. Eu i-as duce pe dragii nemteni din cartierul Valeni sa le explice aceste grupari organizate de ce nu ajung de ani de zile banii pentru cateva lucrari care i-ar feri de pierderea a tot ceea ce aveau. Sa fie clar, inundatiile produc dezastre doar din cauza incompetentei acestor nemernici, nu din cauza precipitatiilor abundente.

  3. pompi 10 iulie, 2019 at 20:43 Răspunde

    Primul care ar trebui sa plece ar fi Popescu,caci si asa este venit din privat.Numai dezmat este in institutie,cu sedinte in locuri private .

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.