Avocata Mariana Popovici, la al doilea mandat de consilier UNBR. Ex-senatorul Chelaru, învins fără drept de apel

5
593

Baroul Neamț va fi reprezentat, pentru următorii patru ani, la Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR), de avocata romașcană Mariana Popovici (foto), aflată la a doua experiență de acest fel. La recentul Congres al Avocaților, desfășurat în perioada 6-7 iunie, s-a stabilit și noua conducere a Uniunii Naționale a Barourilor din România. Maria Popovici a candidat pentru un nou mandat de consilier UNBR pe care l-a câștigat fără emoții în fața contracandidaților săi: Ioan Chelaru și Amalia Vlad. Fostul senator PSD Ioan Chelaru, care era vicepreședinte în exercițiu la UNBR, a obținut 61 de voturi, Amalia Vlad – 43, iar Maria Popovici – 110. Pierzând calitatea de consilier, Chelaru nu a mai putut candida pentru o funcție de vicepreședinte în cadrul UNBR. În 2015, avocata Mariana Popovici a concurat, pentru funcția de consilier UNBR, cu avocatul Ghiță Popescu, în fața căruia a câștigat la o diferență de 30 de voturi. Candidații Baroului Neamț pentru acest post au fost, la congresul din acest an, în număr de trei, în condițiile în care baroul are doar un loc de reprezentare în cadrul UNBR. Mariana Popovici este absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași, promoţia 1986 și se află la al doilea mandat consecutiv de Consilier UNBR, ales în cadrul Congresului Avocaților (2015-2019;2019-2023). În cadrul Congresului Avocaților care a avut loc, în prima decadă a acestei luni, la București a fost aleasă noua componență a Consiliului UNBR, potrivit normei de reprezentare a fiecărui barou în parte, alții decât decanii Barourilor. Noul președinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România este avocatul Traian Briciu. Vicepreşedinţi ai UNBR sunt Ion Dragne, Ion Turculeanu, Mihai Baco, Marius Sebastian Striblea şi Daniel Fenechiu. Tot în cadrul Congresului au fost aleși  și membrii Comisiei Permanente și ai Consiliului UNBR.

Cele mai importante rezoluții adoptate de către noua conducere a UNBR sunt cele cu privire la intensificarea eforturilor pentru asigurarea resurselor financiare necesare plăţii remuneraţiilor pentru oficii; elaborarea principiilor fundamentale pe care se bazează viitoarea legislaţie a profesiei de avocat; implicarea UNBR în proiectul “Cartierul Justiţiei”; identificarea politicilor profesionale orientate spre asigurarea intrării avocaţilor stagiari în barourile cu un număr restrâns de avocaţi şi perfecţionarea comunicării în interiorul profesiei.

Daniel MURARU

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

5 comments

 1. constantin 19 iunie, 2019 at 14:27 Răspunde

  Domnul dr.in drept si fost senator incepe sa piarda teren.La congresul unbr nu este ca la baroul neamt unde marea parte a avocatilor sunt ghiocei in fata lui Chelaru.O felicit pe d-na avocat Popovici si ii urez sanatate si putere de munca.

 2. maria doru 20 iunie, 2019 at 05:11 Răspunde

  Felicitari pentru doamna avocat care da clasa, de pregatire, corectitudine si tinuta la foarte multi ” specialisti din breasla”, inclusiv la ” senattori per tuti”!!

 3. valisor 20 iunie, 2019 at 10:40 Răspunde

  “fără drept de apel”. Deci un recurs nici nu intră în discuție! Asta ca să nu-și mai bată mintea cu “cioace” avocățești! Pur și simplu colega dumnealui are o mai bună apreciere (sau “expertiză”, cum ar putea spunea unii esperți în limbologie veoristică). Extracăile nocturne oțomănești… asta e discutabil… dar s-o lase așa! că oricum nu-i sunt afectate contractele primărești de partid.
  Nu că maestrul Chelaru nu ar fi un avocat bun, ci doar așa… că mă enervează și da și-mi place să cârcotesc. Fără supărare!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.