Ivanov, fostul director de la Apa Serv, investește la poalele Pietricicăi

14
270

Neculai Ivanov (foto), unul dintre sfătuitorii de taină ai lui Gheorghe Ștefan în perioada de glorie a acestuia și a partidului pe care l-a condus – PDL, mai ales în domeniul gestionării problemelor privind alimentarea cu apă și serviciile de canalizare, dată fiind funcția pe care a avut-o, cea de director al companiei județene Apa Serv SA, face investiții în Piatra Neamț. De câteva săptămâni, o echipă de muncitori lucrează, iar construcția începe să prindă contur, pe un teren situat pe strada Orhei, la baza Muntelui Pietricica, la o aruncătură de băț de stația Petrom. Atacul.ro avea informații de mai mult timp că terenul respectiv, pe care se construiește acum un service rapid, aparține fostului director al Apa Serv. Beneficiarul firmei nu va fi Ivanov, pe persoană fizică, ci firma Matcom Imex SRL, unde este administrator și unic asociat.

Lucrările la service-ul cu parter și etaj au început în martie și trebuie finalizate în 24 de luni. Firma lui Ivanov are ca principal obiect  „Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea” și a fost înființată în anul 2002. Anii de glorie i-a avut în perioada în care județul Neamț a fost guvernat de „portocalii”. De exemplu, în 2006, când Ivanov era consilier local PNL la Piatra Neamț, firma Matcom Imex a avut o cifră de afaceri de 1.865.611 lei și un profit de 367.419 lei.

Anul trecut, împreună cu alte două persoane, Neculai Ivanov a înființat firma Autoservice Point, cu obiect de activitate „Întreținerea și repararea autovehiculelor”. Societatea, care administrează un service, nu a avut un an prea bun, înregistrând o cifră de afaceri de 47.167 lei și datorii de 125.614 lei, având un singur angajat. 

Cum a ajuns Ivanov și soția într-o firmă care a făcut afaceri cu Apa Serv

Neculai Ivanov și soția sa, Crenguța Roxana, sunt implicați în activitatea firmei Axa Imex SRL, o societate care a făcut afaceri bănoase cu Apa Serv SA, compania la care Neculai Ivanov a fost director general între octombrie 2008 – noiembrie 2011. Numai în 2011, Axa Imex a prestat pentru Apa Serv lucrări de înlocuire rețele apă potabilă, la mijloc fiind vorba de sute de mii de lei. Tot în acea perioadă, compania județeană și-a modernizat sediul, valoarea lucrărilor, executate de Bercons, controlată de Doru Berea, și Axa Imex, fiind de aproape 2 milioane de lei. Doru Berea și Neculai Ivanov au fost colegi în această primăvară, pentru puțin timp ce-i drept, la Administrația Bazinală de Apă Siret. Berea a rămas, însă Ivanov, instalat la Fonduri europene, a plecat. Axa Imex SRL are, însă, o istorie foarte interesantă, ea fiind înființată în anul 2008 de Silviu Baghiu și Victor-Petcu Movilă, fost director general interimar la Apa Serv, acum director comercial la aceeași companie. La înființare, Movilă deținea 52% din părțile sociale, iar Baghiu – 49%. În aprilie 2011, Movilă s-a retras din firmă, cesionând părțile sociale lui Baghiu care a devenit asociat unic. În 2016, anul în care soția lui Baghiu s-a sinucis, soția lui Ivanov a intrat în firma Axa Imex SRL. În iunie 2018, după decesul lui Silviu Baghiu, fiul acestuia a devenit acționar Axa Imex SRL cu 55% din actiuni, iar Crenguța Ivanov a rămas cu 45%. În august 2017, firma a intrat în reorganizare, însă după numai un an a reușit să se redreseze, iar instanța a  dispus închiderea procedurii insolventei. În martie acest an, Neculai Ivanov, care fusese administrator special, a fost numit, cu un mandat nelimitat de timp, administrator la Axa Imex SRL. Adică acea firmă în care Apa Serv SA, companie condusă 3 ani de Ivanov, a pompat bani cu nemiluita.

Când a plecat de la Apa Serv, Ivanov a ales să lucreze la o firmă care câștigase un contract tot cu Apa Serv SA, în cadrul proiectului „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Neamț“, în valoare de peste 100 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată, în mare parte, din bani europeni. La vremea respectivă, Curtea de Conturi identificase niște probleme, însă povestea a fost dată uitării. Fie face obiectul vreunui dosar, fie zace la autorități, printr-un sertar. Auditorii financiari descoperiseră nereguli la contractul CS 1 „Asistență tehnică pentru managementul proiectului și întocmire documentații pentru contracte lucrări prioritatea II”, în valoare de peste 13 milioane de euro, contractul fiind atribuit asocierii Tractebel Engineering SA&Aecom Ingenieria, unde lider de echipa era Neculai Ivanov.

Licitația câștigată de asocierea Tractebel Engineering&Aecom Inginieria a avut loc, culmea, în perioada în care Ivanov era director general la Apaserv SA. După 3 luni de la adjudecarea licitației, Ivanov era în curtea asocierii de firme câștigătoare în poziția de lider de echipă. De ce? Pentru că în România, pare-se, este posibil orice.

Daniel MURARU

14 comments

 1. Mircea 6 iunie, 2019 at 15:54 Răspunde

  Cat a costat terenul de acolo si cum a ajuns sa il cumpere?Pt ca acolo era bine de facut o piata pt taranii autentici daca noi vca si comunitate mai vrem produse cu adevarat naturale si netrecute primn mai multe maini de tamtari…

 2. mihnea 6 iunie, 2019 at 16:28 Răspunde

  La cate incompatibilități și furturi din bani publici a adunat acest personaj sinistru ar trebui să putrezeasca in pușcărie.

 3. FLORIN 6 iunie, 2019 at 19:03 Răspunde

  Chitic si clica de mafioti din CL ar trebui sa fie fugariti cu pietre prin Piatra Neamt.

  Cum sa distrugi putinul spatiu verde pe care il mai are acest oras construind service-uri auto?

  Asta se intimpla din cauza unei populatii de (***) si indolenti care au votat un (***) si o (***) ca Chitic LA CONDUCEREA ACESTUI ORAS.

  Asta se intimpla datorita institutiilor corupte si incompetente DNA/ANI/PARCHET care nu au bagat in puscarie aceste personaje sinistre care de 15 ani fura si delapideaza acest oras.

  PNL/PDL este definitia hotiei si a incompetentei.

 4. maria dan 6 iunie, 2019 at 19:59 Răspunde

  DE ce nu ancheteaza DNA situatia “pilosilor” adusi de “Soseta” si “specialistul in ape” de MARCOCI Vlad ( vladut dupa mafia interpartinica din Neamt) care ulterior aparitiei in presa din Neamt, li s-au desfacut contractul de munca si dupa “ examenele” tinute la sediul Administratiei Bazinale de Apa Siret din Bacau au fost ca din intamplare admisi !!!!!
  Printre cei care au venit prin transfer initial, a fost si Ivanov care a cerut functia de director tehnic in locul lui sing TALPAU MIHAI omul lui VAMANU EMIL directorul faraon de la ABASiret! Dar surpriza!! , a fost refuzat ! de mafia politica .
  Raportul de Control, culmea a actualului director general al APELE ROMANE Bucuresti, numit de ALDE, momaia SANDU VICTOR cel cu service auto, nu nominalizeaza pe acest var a nasului Pinalti, IVANOV, dar nici nu analizeaza toate persoanele venite inclusiv unele din BACAU!!!
  Si iata ca IVANOV( IVA pentru mafia politica din Neamt)cel sarac si oropsit isi trage un service auto in zona “Culmea Pietricica”!! cine de la APM a fost deacord cu golaneala?????Oare nu este bagat Pinalti sau vreun smecher din PNL!! Hai DNA in tine este speranta ca din partea lui ” Don Paul “ si a echipei slabe sperante !!!!
  Dar poate, chiar a inceput Ancheta si noi nu stim !!!

 5. doina state 6 iunie, 2019 at 20:20 Răspunde

  Draga Florin, te aprob si te completez+ Soseta cu clica lui care sa nu crezi ca nu colaborează cu clica lui Chitic….

 6. Florin 7 iunie, 2019 at 10:40 Răspunde

  ”Pentru că putem!”
  Să comemorăm:
  Parc de copii – unde acum e Kaufland.
  Parc – unde acum e biserica Sf Mina.
  zona centrală – blocuri ”plombate” cu tot felul de spații hidoase care nu respectă reguli elementare de urbanism și arhitectură.
  pasajul comercial central – idem.
  mai nou, mare șantier mare la baza Curții Domnești.
  și așa mai departe…

 7. Gherghelas 7 iunie, 2019 at 14:43 Răspunde

  IVA, a distrus Apa Serv. a angajat toate rubedeniile acolo inclusiv muierea sa.sa specializat in hotie in Franta pe banii intreprinderi si sa intors cu firmele care sa constrieasca retele de apa si el consultant. A dat banii de specializare inapoi? dar protocoalele dar materialele vandute de la firmele sale la intreprinderil;e comunale.

 8. Doina State 7 iunie, 2019 at 15:26 Răspunde

  Eu zic ca 90% dintre hotiile care s-au produs in acest “cochet” orasel de munte s-au facut cu complicitatea prese. Presa i-a laudat pe hoti si si-a primit tainul din banii nostri de taxe. Uitati-va pe ziar piatra Neamt. E incredibil cum este cantat de Iosuban Soseta ca se asfalteaza drumul spre Bicaz. parca da Soseta bani, parca are vreun merit acest penal. In spatele laudelor, curg bani frate. Nimeni nu-ti canta dejaba

 9. Christian 7 iunie, 2019 at 21:59 Răspunde

  Doina State, bine punctat! Eu cred ca presa este la fel de vinovata pentru tot ceea ce nu s-a realizat! Mare parte din banii judetului, ai oraselor, ai comunelor sunt la buzunarele deontologilor! Iosub nu e singur! Atentie! Numarati cate publicatii sunt si vedeti cate guri nesatule sunt platite din banii nostri ca sa cante ode parvenitilor zilei. Daca autoritatile si-ar face treaba ar mai fi atatea de www uri linge cxr

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.