Reîncepe calvarul pentru șoferi! De luni, pe podul de la Preluca se va circula din nou pe un singur fir

5
513

Biroul de presă al Direcției Regionale pentru Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a anunțat, în urmă cu puțin timp, reluarea lucrărilor la podul de la Preluca, de pe DN 15, între Preluca și Vaduri. Astfel, timp de cel puțin 36 de zile pe pod se va circula pe un singur sens, așa cum s-a întâmplat, de altfel, din 2015, când podul a fost expertizat, și până în noiembrie 2018, când a fost finalizată jumătate din lucrare.

„DRDP Iași informează conducătorii auto că, începând cu data de luni, 27 mai 2019, se vor relua lucrările la podul de pe DN15, km 302+570, peste pârâul Secu, între localitățile Vaduri și Preluca (județul Neamț). Lucrările sunt executate de SC C-ON Trust Engineering SRL Bacău, sub supravegherea DRDP Iași. În conformitate cu proiectul aprobat, se va efectua îndepărtarea straturilor asfaltice şi refacerea căii de rulare pe partea stângă (aval) a podului. Având în vedere normele tehnice în vigoare şi proprietăţile materialelor utilizate, lucrările vor dura 36 de zile, în funcţie de condiţiile atmosferice. Durata este determinată în special de timpul de întărire a betonului din placa de suprabetonare (28 de zile). Mai menționăm că, în această perioadă, au fost efectuate o serie de încercări pe structura podului, solicitate de către Inspecția de Stat în Construcții. Odată cu reluarea lucrărilor, circulaţia pe acest obiectiv se va efectua pe o singură bandă, alternativ, pe ambele sensuri. Traficul în zonă va fi semnalizat corespunzător şi semaforizat, pentru un nivel maxim de siguranţă şi confort. Cu această ocazie, DRDP Iași face apel la înțelegere din partea conducătorilor auto pentru disconfortul creat în trafic, cu recomandarea de a circula cu atenție și cu respectarea semnalizării impuse în zona afectată de lucrări”, se arată în comunicatul DRDP Iași.

Lucrările de reabilitare a podului de la Preluca au început în iunie 2018, cu termen de finalizare 9 septembrie 2018. Din cauza problemelor apărute pe parcursul lucrărilor, care au dus la schimbarea soluției tehnice, dar și a condițiilor meteo, termenul nu a fost respectat, constructorul reușind, până în noiembrie 2018, să termine numai sensul dinspre Bicaz spre Piatra Neamț. De luni, muncitorii vor începe lucrările pe celălalt sens.

Daniel MURARU

Citeste si:

Podul de la Preluca, reparații de 1 milion de lei. Reluarea lucrărilor, „bucuria” șoferilor

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

5 comments

  1. valisor 24 mai, 2019 at 18:07 Răspunde

    De luni și pentru PSD începe calvarul. Va circula pe ultimul drumul cu un singur sens pentru PCRul lor.
    HAIDEȚI LA VOT SĂ LE CÂNTĂM VEȘNICĂ PUIE!

  2. mihnea1 24 mai, 2019 at 20:00 Răspunde

    Eu le transmit psd-istilor sa traverseze podul duminica seara, cand vor afla rezultatul alegerilor, doar pentru a pleca pe un drum fara intoarcere. Pentru ca, duminica, MERGEM LA VOT!

  3. Alina 24 mai, 2019 at 22:12 Răspunde

    Calvarul soferilor care tranziteaza zona cu pricina nu s-a sfirsit niciodata. Situatia persista de ani buni, deoarece reparatiile s-au facut de fiecare data, in mare graba si de mantuiala, fara sa aiba la baza o solutie tehnica profesionista. Tot felul de nepriceputi, cu mapa si pix si-au dat cu parerea, lasind echipele de muncitori nesupravegheate. Rezultatele lucrarilor de mantuiala se vad si se simt in fiecare zi. Ele sint imbrobodite de promisiunile desarte ale lui Asaftei Ion(ALDE), care poza nu demult intr-o persoana tare interesata de potentialul electoral al zonei.

  4. Daniela 25 mai, 2019 at 09:43 Răspunde

    Viata romanilor a fost si va fi un calvar, daca vom fi naivi sa ne incredem in cei care ne promit „Demninate Romaneasca” pe care sa o strivesaca ei cu bocancul. Postarile lui Asaftei Ion(ALDE Neamt) din ultimele 9 ore m-au scirbit cit pentru o viata. Cum sa am incredere in fumigenele lui cind stiu, vad si citesc depre Primaria Dobreni Neamt, transformata de Vasilica Cretu in SRL. Nu din punct de vedere al organizarii administrative, ci prin atitudinea sfidatoare la adresa banului public, prin comportamentul abuziv si dictatorial asupra angajatilor. In acesta campanie au umblat in niste salopete albastre, impartind „oferte”, semanind ura si dezbinare intre romani. Cum sa ai curajul sa speri in votul oamenilor, cind stii ce preocupari are cea care conduce Primaria Dobreni, din momentul in care s-a cocotat pe scaunul de primar in 2016, asa cum se stie.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.