Cât plătește Consiliul Județean pentru „trasul” în poză

12
846


Consiliul Județean Neamț, instituția care gestionează cel mai dolofan buget din județ, a achiziționat pe bani buni, adică peste 10.000 de euro cu TVA inclus, servicii de fotografie de la o firmă privată. Afacerea s-a încheiat recent pe platforma publică de achiziții publice SICAP (Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfășurare al achizițiilor publice). Pe data de 3 mai, la ora 08.03, Consiliul Județean Neamț a publicat pe SICAP anunțul privind intenția de a achiziționa, prin metoda cumpărarii directe, „servicii de fotografie”. După nici trei ore, la 10.23, SC Studio Illusio SRL își prezenta oferta care avea să fie declarată câștigătoare astăzi, la ora prânzului. Valoarea contractului este de 44.304 lei, fără TVA (9.315 euro), adică peste 10.000 de euro, cu TVA inclus. De acești bani, prestatorul va face 3.120 de poze, o fotografie urmând să fie facturată cu 14,2 lei, fără TVA. Conform descrierii contractului, Materialul fotografic realizat va fi folosit pentru însoțirea materialelor scrise, difuzate către mijloacele de informare mass-media, distribuirea pe rețelele de socializare și postate pe site-ul oficial al firmei/instituției. Pentru ilustrarea materialelor de presă, stilul de fotografiere va fi predominant foto-jurnalistic; se vor realiza imagini cât mai expresive. Fotografiile realizate beneficiază de editare primară. La cerere, se vor asigura și fotografii pe loc, pentru publicarea online”

Din descrierea contractului se înțelege că prestatorul va realiza fotografii ce vor însoți materialele scrise care vor fi transmise către mass-media locală. De asemenea, fotografiile vor fi postate pe rețelele de socializare și pe site-ul instituției. Pentru ilustrarea materialelor de presă, care vor fi publicate contra cost, normal, plătitorul, adică CJ Neamț, a cerut ca stilul de fotografiere să fie „predominant foto-jurnalistic”.

Aproape 100.000 de lei pentru 5.820 de poze

Nu știm cum s-a ajuns la oferta de 12,5 lei/poză, însă putem să spunem că firma Studio Illusio SRL, care și-a schimbat recent sediul din Bacău în Piatra Neamț, se află la al treilea contract cu CJ Neamț, ambele încheiate tot în mandatul de președinte al inculpatului pentru fapte de corupție Ionel Arsene. Contractul, în valoare de 6.000 de lei, fără TVA, încheiat în octombrie 2016, prevedea ca firma Studio Illusio SRL să furnizeze CJ-ului 300 de poze la 20 de lei/poza, fără TVA.  Al doilea contract, în valoare de 30.000 de lei, fără TVA, a fost încheiat în martie 2017. De această dată, Consiliul Județean Neamț a plătit 12,50 lei, fără TVA/poză, comanda totală fiind de 2.400 de fotografii.

Ultimul contract, cel încheiat astăzi, prevede realizarea a 3.120 de poze cu 14,20 lei/poza, valoarea totală fiind de 44.304 lei, fără TVA. În total, cele trei contracte au costat bugetul Consiliului Județean Neamț aproape 100.000 de lei. Banii au fost cheltuiți pentru realizarea, de către firma Studio Illusio, a 5.820 de poze. Chiar dacă fotografii cu care am discutat sunt de părere că suma plătită de CJ Neamț este cam mare, nu putem decât să solicităm public Biroului de presă al CJ Neamț să prezinte nemțenilor cele 2.700 de poze realizate de firma Studio Illusio SRL în baza celor două contracte. Nu de alta, dar fiind vorba de bani publici, cetățenii au dreptul să știe cum sunt cheltuiți.

(Sursa foto: Facebook/Consiliul Judetean Neamt)

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

12 comments

  1. valisor 6 mai, 2019 at 17:39 Răspunde

    „La cerere, se vor asigura și fotografii pe loc,”. Și, mă rog, cum se formulează cererea, „Meic foto!?”
    Am și eu o altă cerere: HAI LA VOT, să ne (***) pe poz(n)a lor!

  2. Geta 6 mai, 2019 at 20:39 Răspunde

    Ar fi de ras daca n-ar fi de plans! Va vine randul tuturor! La puscarie cu voi, hotilor!
    Asta va ramas de facut! Din banii judetului voi faceti poze! Nu v -ar fi rusine!

  3. V.Vasile 7 mai, 2019 at 08:47 Răspunde

    Poate trimit pozarul sa fotografieze gropile de pe DJ 157 incepand cu catastrofala str. Izvoare, pana spre Margineni, sa vada si nesimtitii ce traiesc din banii nostri, acei mancatori de…. piscoturi, cum ne mancam ficatii zi de zi.
    Au promis asfaltarea daca nu in toamna(trecuta)in primavara devreme(aproape trecuta)si vedeti cu ochii vostri ,,dragii mei nemteni,,cat valoreaza cuvantul lor.Au masini de serviciu, tone de carburanti, salarii uriase, habar nu au ce inseamna costurile de intretinere a unei masini…Cum convingeti oamenii sa va dea votul, papagalilor,pe cine mai pacaliti tinand mainile la piept mai taietori de frunze la caini si tocatori de bani publici ?
    Va astept cu nerabdare….

  4. Leo Taxil 7 mai, 2019 at 12:09 Răspunde

    Încă o dovadă că această gașcă de iresponsabili psd-iști e condusă de un (***) care aruncă banii noștri pe afaceri murdare și pe lucruri inutile, în loc să servească interesul cetățenilor care i-au votat.

  5. mihnea1 7 mai, 2019 at 19:28 Răspunde

    HAI LA VOT! Daca iesim la vot peste 50% dintre cei cu drept de vot, gasca de hoti devine istorie. Istoria penitenciarelor. Sta in puterea noastra sa readucem tara pe drumul normalitatii.
    #asaazisbunica

  6. Alina 7 mai, 2019 at 21:01 Răspunde

    Oameni buni, sa ne mobilizam cu totii, cei care inca mai credem ca sta in puterea noastra sa schimbam destinul acestui popor. Hoarda PSD-ALDE care jecmaneste bugetul acestui judet trebuie sa fie alungata din sediul CJ Neamt. Ba chiar orientata spre „beciurile domnesti”. Si unii si altii se viseaza batatorind curtea Cotroceniului(auzi si inca cu 42% voturi). Ce-ar fi sa-i vedem masurind la pas curtile interioare ale penitenciarelor din acesta tara, acolo unde le este locul? Au furat destul 30 ani, sub diverse identitati politice, pesedisti si liberali autentici ALDE. Au uitat liderii celor doua formatiuni PSD si ALDE, prin cite „transformari” politice au trecut de-a lungul celor 30 ani? Dragi nemteni, dragi moldoveni, iesiti la vot pe 26 mai si nu-i lasati pe cei care v-au furat viitorul sa stampileze buletinele de vot in locul dvs. Pentru ca vor subordona pe vecie justitia in Romania si vor umple puscariile cu cei care le-au facut opozitie de-a lungul vremurilor. Salvati viitorul familiilor dvs si al urmasilor. Nu mai avem timp de ezitari, un vot intelept este cu mult mai valoros decit o galeata sau o sacosa cu alimente expirate. Reprezinta calea noastra spre un viitor pe care-l rivnim demult.

  7. Olaru 8 mai, 2019 at 11:52 Răspunde

    Poate vor veni și în orașul Bicaz să fotografieze cel puțin 200 de case construite fără autorizație de construcție , cu pășunile concesionate unor lingăi PSD (pardon fermieri) care nu au fost curățate conform contractelor ,cu mizeriile de prin oraș și limitrof orașului , cu toaletele moderne instalate(în realitate nu există niciun Wc dar Primăria le-a montat în PĂDURE sau prin FAȚA CURȚILOR UNOR OAMENI (gen Popas Izvorul Muntelui sau Baraj Bicaz),cu cîinii vagabonzi și nu în ultimul rînd cu cele 6 gropi din fața Primăriei care sunt de 6 (șase)ani acolo.
    Felicitări celor care suportă umilințele !

  8. Alina 8 mai, 2019 at 18:53 Răspunde

    A amplasat primarul Bicazului toaletele moderne in fata locatiilor unde serveste periodic masa impreuna cu echipa de consilieri. De, sa nu alerge oamenii prea departe daca le vine….Un important „obiectiv” demn de a fi vizitat este Piata Agroalimentara Bicaz, incepind cu treptele dezolante ale scarilor care ne coduc spre obiectivul cu pricina. O fi el orasel de munte, dar parca merita o piata pentru toate buzunarele, care sa descurajeze specula. Daca nu iese spaga grasa, de ce sa-i pese primarului de localnicii umiliti si buni doar sa platesca impozite si taxe?

  9. Stefan 9 mai, 2019 at 11:37 Răspunde

    Tovarasa Alina e un fel de propagandista PNL sau USR.Sigur, domnia-sa uita sa precizeze ca si colegii sau sefii domniei-sale sunt exact de aceeasi factura precum mult-criticatii PSD si ALDE, ba chiar mai rai, in unele cazuri!Despre jaful din perioada PDL si incompetenta crasa a lui Ciolos am uitat, oare , atat de repede?!Cat despre „justitie”, ii doresc sincer d-nei Alina si colegilor domniei -sale sa fie anchetati/judecati de magistrati de teapa lui Portocala…Sigur, vor spune:”dar noi suntem cinstiti, nu am facut nimic gresit”!Asta, bineinteles, pana cand vreunui Portocala i se pune pata pe ei…

  10. Alina 9 mai, 2019 at 20:12 Răspunde

    Dle Stefan, eu nu-mi permit sa ma intovarasesc cu dvs. Pentru informarea dvs si nu numai, eu personal nu am fost membra a vreunui partid inainte de 1989 si cu atit mai mult dupa. Pentru refuzul meu de a adera la PCR, inainte de 1989, am fost aspru pedepsita prin inlocuirea mea din functia de sef serviciu investitii intr-un IAS din jud Prahova, renumit prin productia viticola si soiurile de vin, inca pe piata romanesca. Cit despre faptul ca-mi doriti sa fiu anchetata de vestitul „Portocala”, pot sa va precizez ca in anul 1988, la intoarcerea de la contractari viticole de la Munchen, Militia si Procuratura de atunci ne-au ridicat din aeroport(inclusiv pe mine)si timp de doua saptamani ne-au zdrobit in beciurile situate pe str. Vasile Lupu, din Ploiesti. Se aflau in subsolul unei case conspirative, iar anchetatorii erau tot de teapa lui „Portocala”, dar mult mai severi. Motivul pentru care am trait aceasta experienta s-a datorat raminerii unui membru al delegatiei in Germania. Cind si-au dat seama ca ne chinuiau degeaba, s-au hotarit sa ne elibereze. Ce-am trait acolo nu se poate uita vreodata. Va recomand sa va ginditi bine cind faceti postari. Opiniile pe care le exprimam nu trebuie sa fie transformate in rafuieli intre cititorii si comentatorii acestui ziar de investigatii. In legatura cu nemultumirile mele fata de formatiunea ALDE, tot ce am afirmat pot sa probez cu documente si inscrisuri oficiale pe care se regasesc semnaturi si stampile ale persoanelor si institutiilor implicate. Am expertizat grafologic documentele in cauza si este pregatit dosarul pentru a fi trimis spre ancheta. Astept momentul „0”, pentru a obtine efectul scontat, si credeti-ma ca va fi JALE. In ceea ce ma priveste, am ramas acelasi om vertical, nu am acceptat nici un fel de compromis atit in legatura cu persoana mea cit si in profesie. Orgoliu pe care il platesc scump si acum. Si sa stiti chiar sint un om cinstit si integru. Consider ca afirmatiile dvs pot fi considerate drept ofensa adusa in primul rind unei femei, apoi oricarui cititor al acestei publicatii.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.