„Minunea” de pod de la Preluca a rămas în istoria Google Maps. Cum arată cozile kilometrice de mașini pe aplicația Street View

2
366

Podul de la Preluca, care intrat în reparații în vara anului trecut, nefiind nefinalizat nici până în ziua de azi, a intrat în istoria Google Maps. Mai exact, în aplicația Street View de la Google Maps, care și-a actualizat imaginile locale anul trecut. Cu această ocazie, așa cum atacul.ro anunța la vremea respectivă, în vara anului 2018, mașina de la Google Street View a fost prinsă în blocajul de la podul Preluca.

Acum, după nici un an de la acel moment, românii, dar nu numai ei, pot admira pe aplicația Street View de la Google Maps imaginile imortalizate de mașina Google Street View în zona podului. Așa cum se poate vedea și din imaginile de mai jos, fotografiile au surprins atât coada de mașini de aproape 2 kilometri spre orașul Bicaz, traficul pe un singur fir de pe pod, polițiștii de la Rutieră care dirijau participanții la trafic, dar și patru muncitori în plină „acțiune”: trei se sprijineau în lopeți sau târnăcoape.

Toate aceste imaginile pot fi urmărite acum pe Google Maps de toți cei care au acces la internet, fie că sunt din România, SUA, Singapore, Burkina Faso sau Trinidad Tobago. Pe podul respectiv se circula pe un singur fir din anul 2015, după ce angajații de la DRDP Iași au constatat mari probleme la structura de rezistență. Lucrările de reabilitare au început după aproape 3 ani, în iulie 2018 fiind anunțate, cu mare tam-tam, ca o mare realizare de către inculpatul Ionel Arsene, președintele PSD Neamț si al Consiliului Județean. 

În alta ordine de idei, Consiliul Județean nu are nicio treabă cu această lucrare, responsabili fiind cei de la DRDP Iași. Termenul de finalizare a lucrării, fixat pentru septembrie 2018, a fost mult depășit, motivul invocat fiind schimbarea soluției tehnice dincauza unor probleme identificate în timpul reabilitării. Deși acum se circulă pe ambele sensuri, reparația podului nu a fost finalizată, sensul spre Bicaz urmând să intre în reabilitare, cel mai probabil, în cursul acestui an. Concret, constructorul a reabilitat doar sensul dinspre Bicaz spre Piatra Neamț.

Mașinile Google Street View au revenit în România în luna iunie 2018, pentru a actualiza imaginile locale din Google Maps. De această dată, accentul s-a pus pe fotografierea şoselelor şi drumurilor care leagă localităţile. Timp de două luni, mașinile celor de la Google s-au plimbat prin toată România. Aplicația Street View este un serviciu oferit de Google Maps, acum fiind disponibil în peste 80 de țări din toată lumea. În Street View, pot fi văzute imagini la 360°, respectiv şosele, oraşe, monumente etc. Serviciul este disponibil şi în Google Earth şi in aplicaţia Google Maps pentru telefoanele mobile.

(Sursa foto: Google Maps; Facebook/Ionel Arsene)

Daniel MURARU

Citeste si:

De râsul lumii! Mașina de la Google Street View, prinsă în blocajul rutier de la podul Preluca

:

 

2 comments

  1. Daniela 3 mai, 2019 at 21:36 Răspunde

    De la aceasta “minune” nemteana, nu stiu ce sa mai astept. Mai cu seama ca, fac naveta din 2001 pe acest traseu de poveste, spre si dinspre Bicaz. Pe zi ce trece este din ce in ce mai rau. Din cind in cind, liderul ALDE Neamt, in calitate si de vicepresedinte al CJ Neamt mai exploreaza zona, investigind daca poate extrage ceva seva pentru viitoarele campanii in care sa-i abureasca pe nemteni cu tot felul de prostii. Din acelea despre tara pe care viseaza sa o conduca dupa bunul plac al domniei sale si al clanului pe care il reprezinta. Cit despre ministrul Cuc, care lasa impresia nu de mult, ca este trimisul lui Dzeu pe pamant sa ne conduca spre inalte culmi, ce sa mai zicem? DEZASTRU NATURAL. Haideti oameni la vot pe 26 mai, sa-i expediem, nu pe inalte culmi. De acolo ne-ar sfida in continuare si tot pe banii nostri. Acolo unde le este locul.

  2. Virgil 4 mai, 2019 at 11:49 Răspunde

    Am primit prin posta un ziar care imi spune cate realizari are ionel inculpatul. Nu stiu e cine e editat, cine l a scos pe piata, dar banuiesc, ca tare seamana cu un saptaminal de al unui dentolog mai vechi intr ale meseriei. Da, munca plateste, dar eu mi as dori foarte mult ca autoritatile sa se indrepte si spre presa, dom`le, sa vad si eu cum ajung unii sa ii xxx pe altii ca sa obtina bani multi. Se vede din avion
    Despre pod, ce pot sa zic? La cite realizari am citit care are ionel cel inculpat, astept autostrada! Cred c ar trebui presa nemteana sa se apuce de primul kilometru, ca banii nostri sunt si pe la ei. Hai pa!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.