(P) Președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc: Vă doresc tuturor sărbători fericite, pace în suflet și speranța că mâine va fi mai bine

0
177

Apropierea sărbătorilor ne aduce multora dintre noi un sentiment de tristețe, mai ales celor dintre noi care avem copiii sau nepoții plecați peste mări și zări, pentru o viață mai bună.

Potrivit unor date făcute publice recent 160.000 de copii din toată țara aveau, la 1 ianuarie 2018, unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate.Din județul Neamț 1060 de copii au ambii părinți plecați în străinătate, 973 de copii sunt cei care au părintele plecat în afară, care este de altfel și unicul susținător al familiei. iar 5591 de copii au un părinte plecat la muncă în străinătate.

Acești copii și părinți vor fi nostalgici în aceste zile de sărbătoare. Și nu doar ei. Alte date ne arată că aproape jumătate dintre tinerii români spun că au de gând să plece din țară în următorii 5 ani, nu doar pentru bani, ci dintr-un cumul de motive.

Pentru ei e de datoria noastră, a tuturor, să profităm de votul nostru și să ne prezentăm la vot în data de 26 mai, să fim implicați civic în viitorul țării noastre, să îi alegem pe cei mai buni ca să ne reprezinte în Europa, ca să contribuie de acolo la binele celor plecați, dar și a noastră, celor care am rămas acasă.

Pentru că Uniunea Europeană putem spune că este și casa a milioane de români.

În Săptămâna Mare gândul meu se îndreaptă către toți nemțenii, atât cei care sunt rămași acasă, dar și către cei care au o casă temporară în alte țări. Sunt convins că fiecare muncește să fie mai bine, să trăiască mai bine. De aceea le transmit toate gândurile mele bune, dar vreau să le transmit un mesaj, în prag de sărbători: să vă rugați și pentru viitorul țării, al Uniunii Europene. Totodată, îi rog pe toți să se prezinte la vot în data de 26 mai, să se folosească de dreptul pe care îl au ca să trimită la Bruxelles oamenii potriviți ca să le reprezinte cât mai bine interesele. Să îi trimită acolo pe candidații care se vor asigura că cei dragi lor, care lucrează în afara țării, le sunt reprezentate cât mai bine interesele. Totodată, să se asigure că prin votul lor îi vor trimite acolo pe toți cei care vor duce România în primul rând, vor negocia cât mai bine, ca să fie aduse în țară fonduri europene semnificative pentru a continua proiectele de modernizare a României, a comunităților noastre. Să ne bucurăm de aceste sărbători, dar să ne gândim și la ziua de mâine, la responsabilitatea pe care o avem. Vă doresc tuturor sărbători fericite, pace în suflet și speranța că mâine va fi mai bine, pentru că viitorul e în mâinile noastre”, a declarat președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.