Despre șefii de la „Apele Române”: „Nu ar fi rău să-i filmeze cineva la ieșirea din sediu!”

1
566

Pe lângă afacerile de zeci de milioane de euro cu fondurile Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), prea puține investigate de către autorități, instituțiile subordonate (administrațiile bazinale și sistemele de gospodărire a apelor) au devenit, în ultimul timp, un rai al angajaților pe pile, așa cum atacul.ro a prezentat de curând. Informațiile noastre arată că dezvăluirile din atacul.ro, dar și alte probleme legate de gestionarea fondurilor ANAR, mare parte sifonate prin intemediul unor firme prietene, vor fi discutate în cadrul ședinței de Comitet Director care va avea loc mâine, 11 aprilie, la sediul SGA Vrancea, din Focșani. În acest sens, în urmă cu câteva zile, au fost trimise fax-uri cu invitații de participare la toate SGA-urile din bazinul hidrografic Siret. Sursele noastre afirmă că la întâlnire va fi prezent și Vlad Marcoci, directorul de investiții din  cadrul ANAR, dar și alți șefi de la București. Și cum se apropie sărbătorile pascale, prietenii noștri de la „Apele Române” ne-au povestit ce se întâmplă la aceste ședințe organizate la Vrancea înainte de sărbători. „Nu ar fi rău să-i filmeze cineva la ieșirea din sediu, după ședință, când vor căra bidoanele cu vin pentru Paște. Este o întâlnire mai mult de socializare, bun prilej pentru unii să-și facă rost de vinul pentru Paște”, au declarat sursele noastre. Administrația Națională „Apele Române” (ANAR) este instituție publică de interes național, aflată în subordinea Ministerului Apelor și Pădurilor. ANAR obține sume considerabile de la operatorii economici care produc energie electrică prin hidrocentrale. De asemenea, ANAR încasează bani și pentru apa folosită de companiile furnizoare de apă potabilă. Sunt două surse de venit care contribuie serios la bugetul instituției controlată politic. În subordinea ANAR, la nivel regional funcționează administrațiile bazinale de apă (ABA Siret Bacău, ABA Prut Iași etc), iar la nivel județean există sistemele de gospodărire a apelor (SGA Neamț, Bacău, SGA Vrancea etc).

Daniel MURARU

Citeste si:

Lovitură pentru „familia” nemțeană de la ABA Siret. Piloșii au fost dați afară

Directorul ABA Siret, despre investiția de peste 200.000 de lei în wc-uri: „Lucrarea este exclusiv în beneficiul angajaților instituției, care merită condiții civilizate”

„Investiții” cu iz la ABA Siret: Peste 200.000 de lei pentru reparația WC-urilor. Se anunță vremuri grele pentru „familia” nemțeană

 

 

 

 

 

1 comment

  1. tomsa doru 10 aprilie, 2019 at 16:27 Răspunde

    actiunea in cauza se numeste popular “Actiunea MOV” , adica “miel, oua, vin”!!!Era si inainte de 1989, dar prin dezvoltarea coruptiei si generalizarea ei la toate nivelurile Ministere, Companii ale statului, Administratii de stat, Deconcentrate, Companii Judetene, etc. amploarea a luat fenomene de neimaginat. Ani de zile la toate posturile TV centrale sau locale sau prezentat zeci de fimari cu pachete de mancare, bidoane de vin, cadouri, etc. care erau carate de soferii directorilor din teritoriu catre Ministere, Administratii Nationale etc. fara nici o rusine iar pentru anu fi recunoscuti se deghizau fara nici o rusine! masinile erau obligatoriu neinscriptionate pentru a nu recunoscute usor!! Deasemenea sau prezentat in presa locala si centrala zeci de articole anticoruptie cu aceste subiecte!!!Ce este mai grav este ca aceste acte de coruptie au fost monitorizate de institutiile de stat fara a se opri acest fenomen!!Poate ca in ceasul al doisprezecelea procurorii se vor trezi!!!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.