Scandalos! Inculpatul Arsene sare în apărarea medicilor șpăgari. Pe bolnavii care și-au vândut animalele ca să fie operați nu-i plânge nimeni

4
250

Judecat el însuși pentru fapte de corupție, în două dosare, pentru trafic de influență, Ionel Arsene, președintele inculpat al Consiliului Județean Neamț, a sărit în apărarea celor cinci medici acuzați că au luat mită de la pacienți și i-a acuzat pe anchetatori pentru că i-ar fi plimbat în cătușe prin fața camerelor de filmat. Declarațiile au fost făcute în prezența Sorinei Pintea, ministerul Sănătății, care a venit ieri la Piatra Neamț pentru a analiza și decide situația Secției Ortopedie , în contextul în care a rămas fără medici după ce instanța a dispus arestarea a patru dintre ortopezi. Printre altele, Arsene a spus că: „a lăsa o secţie întreagă doar în doi medici nu ştiu dacă a fost cea mai bună măsură pe care au putut să o ia cei care au intervenit acolo”. Poate Arsene nu știe, însă ancheta este coordonată/supravegheată îndeaproape de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, iar deciziile se iau în funcție de probele existente.

„Imediat ce au descins la Spitalul Judeţean cei de la DGA am fost sunat de către managerul spitalului. Mi s-a adus la cunoştinţă. Noi nu aveam ce să facem mai mult decât să stăm să vedem cum se desfăşoară lucrurile acolo. În continuare, fără să iau apărarea nimănui, cred că orice om în România încă poate să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie. Cred că hei-rupism-ul ăsta în plimba oamenii cu cătuşe prin faţa camerelor ar trebui să înceteze, pentru că metode din acestea bolşevice nu cred că mai au sens în anii noştri. Cred că aceşti medici, dacă au greşit, vor fi traşi la răspundere, vor fi cercetaţi şi judecaţi. Dar cred că trebuie să ne uităm prima dată dacă nu cumva putem în pericol viaţa oamenilor. Pentru că a lăsa o secţie întreagă doar în doi medici nu ştiu dacă a fost cea mai bună măsură pe care au putut să o ia cei care au intervenit acolo. Fără să apăr pe nimeni cred că prezumţia de nevinovăţie trebuie să funcţioneze, a declarat Arsene, citat de stiri-neamt.ro

În opinia inculpatului Arsene, anchetatorii nu ar fi trebuit să-i rețină pe cei cinci medici șpăgari, pentru a nu lăsa secția fără ortopezi? O astfel de atitudine din partea anchetatorilor nu ar fi făcut decât să încurajeze faptele de corupție în rândul cadrelor medicale de la Ortopedie. Și așa situația șpăgilor de la Ortopedia Piatra Neamț este prea veche și, de-a lungul timpului, a nenorocit oameni care nu au avut de unde să dea bani doctorilor pentru a-i face bine. Soluții pentru a stârpi această practică nenorocită sunt, asta ca să înțeleagă și Arsene! Medicii șpăgari nu trebuie iertați doar pentru că sunt medici. Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț nu stă numai în cei patru arestați. Conducerea poate găsi soluți pentru înlocuirea lor. Fie aduc din alte părți medici ortopezi, până când situația se va rezolva, fie pacienții care au nevoie de intervenții chirurgicale vor fi transportați la alte spitale. Dacă anchetatorii ar fi cedat și nu i-ar fi arestat, medicii cu astfel de apucături și-ar fi văzut în continuare de treabă, pe principiul nu li se poate întâmpla nimic, pentru că sunt de neînlocuit. Cât despre prezumția de nevinovăție pe care o clamează inculpatul Arsene, medicii acuzați se bucură de ea, fără doar și poate. Nimeni nu și-a dorit ca cei patru medici să fie filmați în timp ce se aflau în cătușe, însă asta este meseria jurnaliștilor. Nu există un tunel subteran care să facă legătura între arestul Poliției și Tribunalul Neamț, ca arestații să fie transportați fără să fie filmați. Dar, poate îl face Arsene, că tot se laudă că transformă județul în șantier. Poate îi va fi și lui folositor. Într-un județ în care instituțiile statului mustesc de corupție, să vină Arsene, președinte de partid și de consiliu județean, inculpat pentru corupție, să sară în apărarea unor medici acuzați că încasău șpăgi de la pacienți, condiționând actul medical, este scandalos. Nu l-am auzit pe Arsene să-i plângă pe cei care au fost nevoiți să-și vândă bunurile din casă pentru a-și plăti operațiile. Acum 4 ani, medicul ortoped Guțu, arestat și în prezenta cauză, era arestat tot pentru luare de mită, după ce îi sugerase fiului unei paciente să-și vândă vaca pentru a-i da lui șpagă. Acum două săptămâni, același doctor Guțu i-a cerut unui pacient 5.000 de lei pentru a-l opera. A scăpat ca prin urechile acului, pentru că fiul bolnavului nu a vrut să îl denunțe, deși nu avea suma cerută de doctor. A preferat să apeleze la un fost patron de-al său, care a intervenit ca tatăl său să fie operat fără a plăti șpaga de 5.000 de lei lui Guțu.  Aceștia sunt oamenii pe care ar trebui să-i plângeți, Ionel Arsene! Nu pe cei care i-au chinuit și umilit.

(Sursa foto: Facebook/Ionel Arsene)

Daniel MURARU

Citeste si:

Medicii șpăgari, filmați prin oglinda de la vestiar. Anchetatorii au montat aparatură performantă la Ortopedie

 

 

4 comments

 1. Alina 7 martie, 2019 at 11:36 Răspunde

  Dna Prefect s-a “afisat” in mare graba in scandalul de la Spitalul Judetean Neamt. Dar nu am observat nici un interes din partea Institutiei Prefectului, in ceea ce priveste situatia deloc “roza” de la Primaria Dobreni. Un mandat inceput cu “bubuiala”, continuat cu transformarea Primariei Dobreni intr-o “afacere de familie AlDE”, practicarea unor achizitii inafara limitelor legii, din initiativa si girate de catre Dna Primar Cretu Vasilica(ALDE. Desi au fost facute dezvaluiri despre modul cum a inteles dna Cretu sa cheltuiasca banul public, nimeni din conducerea Prefecturii Neamt si a Consiliului Judetean Neamt, nu a gasit de cuviinta si timp sa ia atitudine in acest sens. Cu atit mai mult, ar fi fost firesc sa se implice reprezentantii IPJ Neamt si alte institutii ale caror atributii au legatura cu, deocamdata, presupuse fapte de trafic de influienta, abuz in serviciu, instigare la abuz in serviciu, folosirea cu rea credinta a fondurilor publice, fraudarea fondurilor publice si falsul in inscrisuri publice. In cazul in care, se va constata faptul ca nu se manifesta un interes real pt clarificarea situatiei de la Dobreni, asa cum s-a luat imediat atitudine in “evenimentul” de la Spitalul Judetean Namt, probabil ca va trebui solicitat in scris sprijinul Corpului de Control al IGPR, care a verificat activitatea IPJ Neamt in cursul anului trecut. In ceea ce privesc descinderile de SJU Neamt, situatia de acolo era mai mult decit cunoscuta la “virful judetului” si s-a actionat destul de tirziu. Deloc onorant este modul in care se pozitioneaza conducerea judetului Neamt, manifestind un comportament care lasa loc de interpretari. Urmatoarea “curatenie de primavara” va trebui initiata si la alte sectii ale SJU Neamt, una dintre acestea putind fi Urologia. Bine ar fi sa vada “cineva” cum “stau lucrurile” pe acolo. Am trait propria experienta anul trecut si nu a fost “deloc simplu”.

 2. dan pop 7 martie, 2019 at 14:09 Răspunde

  Ce o fi cautat (***) de Soroceanca acolo la conferinta de presa?? credea ca este defilare!? adica este impreuna cu “soseta” si da impresia de forta, de comanda! au incalcat legea sa fi cercetati legal si sa plateasca!initial lumea a crezut ca descinderile se fac altundeva ! dar poate acolo se duc altii !!

 3. V.Vasile 8 martie, 2019 at 10:00 Răspunde

  El vorbeste, convoca directori in afara orasului, telefoanele ramaneau obligatoriu in masini, urcau pe deal sa discute departe de cei cu auzul sensibil despre licitatii pt. ,,binele urbei,, ?!
  Intr-un dosar penal un director a declarat ca discutau in baie, cu uscatorul de maini pornit si apa deschisa. Daca este dreptate pe lumea asta, vor vedea ,,dragii mei nemteni,, cine este cu adevarat acest individ. Pana atunci desigur exista prezumtia de….. vinovatie

 4. mihnea1 12 martie, 2019 at 17:06 Răspunde

  Soseta, ca si sclava aia de la sanatate care mai avea putin si jura pe biblie ca nu va taia paturi din spitalele nemtene dupa ce a fost amenintata de inculpat, tin partea doctorilor spagari. Nesimtita de la sanatate acuza pacientii pentru faptul ca doctorii nu vroiau sa-i opereze pana nu dadeau spagi. Deci conditionau actul medical, nu primeau plicuri impotriva vointei lor. Blestematilor.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.