Stradă distrusă, autoritățile dorm

2
330

O groapă apărută în carosabil în urma unor lucrări efectuate de către compania Apaserv SA se adâncește pe zi ce trece, fără ca administratorul drumului, respectiv Primăria Piatra Neamț, sau cel care a executat lucrările să intervină. În a doua parte a lunii noiembrie, compania Apaserv a demarat lucrările de racordare la rețeaua publică de apă potabilă a fostei centrale termice situată pe strada Dărmănești, în spatele magazinului Orion. S-a mers pe un branșament individual, pentru că centrala era racordată la conducta de apă, însă pe aceeași rețea se aflau și câteva blocuri. Probabil, pentru a nu exista discuții, noul proprietar, un lanț de magazin, a dorit ca centrala să fie racordată separat la conducta de apă potabilă. Pentru asta, muncitorii au tăiat asfaltul și au introdus tuburi care vor alimenta spațiul ce va fi transformat, cel mai probabil, într-un magazin Profi City. La finalizarea lucrărilor, șanțurile au fost astupate, însă, după numai câteva zile, din cauză că pământul nu a fost bine tasat, carosabilul a început să se lase. Într-o primă fază, cei care au executat lucrarea au intervenit și au umplut groapa cu pietriș, însă nu a fost de ajuns. Și asta pentru că după numai câteva zile carosabilul a început să se afunde din nou, astfel încât groapa formată acum are aproximativ 20-30 de centimetri, suficient cât un autoturism să fie avariat serios.

Situația durează de mai bine de două săptămâni, însă nici reprezentanții administrației locale, nici Poliția Locală, dar nici executantul lucrării de branșare, nu au intervenit pentru a o remedia. Legea obligă executanții de lucrări în partea carosabilă a drumurilor publice ca, la terminarea lucrărilor, să aducă porțiunea de drum respectivă la starea tehnică inițială, stare verificată și atestată de administratorul drumului și de organul de poliție care a avizat executarea lucrărilor. Pe strada Dărmănești, lângă fosta centrală termică ce va fi transformată în magazin, s-a intervenit asupra carosabilului, fără ca porțiunea de drum să fie adusă la starea inițială. Este iarnă, într-adevăr, și nu se poate asfalta, însă măcar pământul aruncat în șanț putea fi tasat astfel încât să nu se afunde și să apară cratere ce pot dăuna grav autovehiculelor. Tot legea stipulează că în cazul producerii unui eveniment rutier cauzat de starea tehnică a drumului public, administratorul drumului, respectiv executantul lucrărilor, răspunde contravențional, civil sau penal, după caz. Așadar, în cazul unui eveniemnt rutier, administratorul drumului sau cel care a executat lucrarea pot fi trași la răspundere de cel care suferă pagube.

Fosta centrală termică (foto) a fost vândută recent de un personaj apropiat fostului primar al orașului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan. De altfel, aproape toate cele 34 de centrale termice, ce au fost dezafectate, au ajuns în proprietatea oamenilor din anturajul lui Pinalti. Bineînțeles, spațiile, cu tot cu terenuri, au fost vândute în anii 2007-2008, în urma unor licitații ce au fost contestate, plăpând ce-i drept, de opoziția de atunci.

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. FLORIN 3 ianuarie, 2019 at 18:36 Răspunde

    Cei mai vinovati sunt cetatenii din zona care, unii din ei au votat cu perpetuarea hotiei la primaria Piatra Neamt(asta primesc),iar altii nu au votat deloc pentru ca nu-i intereseaza si erau ocupati cu mincatul semintelor in ziua respectiva.

    Astfel incit,(***) au ajuns prin voturile lor sa numeasca primarul orasului Piatra Neamt.

    Si uite asa,Chitic a fost ales de (***) si (***).

    In fata blocului K7 din aceeasi zona,o familie de (***) a construit un palat care a ajuns la inaltime pina la jumatatea blocului respectiv.

    Numai in Africa mai vezi asa ceva.In nici o tara civilizata nu avea cum acea cladire sa obtina autorizatie de constructie.

    Doar la primaria Piatra Neamt condusa numai de corupti.

    Aceasta Primarie condusa de Chitic a dat autorizatie in ciuda petitiilor cetatenilor din acel bloc trecind peste faptul ca acea cladire tiganeasca nu are cum sa se integreze in peisaj.

    In orice tara cu oameni demni ar fi iesit in strada sa protesteze si sa oblige acest primar care este in solda (***) sa-si dea demisia.NIMIC.Ar fi trebuit sa fie o ancheta de la caricaturile din Parchet/DNA.NIMIC.Ar fi trebuit ca o organizatie care se ocupa de drepturile cetatenilor sa dea in judecata Primaria.NIMIC.

    De ce?Pentru ca suntem un popor de nimic,cu oameni de nimic.

  2. Varga Szandor Andras 3 ianuarie, 2019 at 23:14 Răspunde

    Companiile de Apa nu efectueaza lucrari de bransamente .Acestea se efectueaza de catre firme private, care au obligatia aducerii la starea initiala a terenului .
    De altfel nici un distribuitor nu efectueaza lucrari de bransamente, nici la electricitate nici la gaze naturale .

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.