Peste 100.000 de lei de la Ministerul Turismului pentru revista care a ridicat-o în slăvi pe Viorica Dăncilă

1
315

„Ministerul Turismului se organizează şi funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, în subordinea Guvernului, care aplică strategia şi Programul de guvernare în domeniul turismului în concordanţă cu cerinţele economiei de piaţă şi pentru stimularea iniţiativei operatorilor economici din domeniul de competenţă”. Aceasta este „definiția” Ministerului Turismului prezentă pe site-ul instituției care, înainte de sfârșitul anului, a plătit peste 100.000 de lei firmei care editează revista Q Magazine, publicația unde Viorica Dăncilă a beneficiat de un tratament special, respectiv un articol-odă care i-a făcut să pălească și pe cei mai pupincuriști ziariști. Pe 21 decembrie, adică chiar în ziua când bugetarii se pregăteau de mini vacanța de Crăciun, Ministerul Turismului încheia cu firma Babilon Press SRL, aceeași care a încasat peste 130.000 de lei pentru a crea și identifica brandul turistic al județului Neamț, un contract pentru achiziționarea a 190 de albume „Români de Centenar” by Q Magazine. Anunțul fusese postat de angajații ministerului pe noul sistem electronic de achiziții publice cu o zi înainte, undeva pe la sfârșitul programului, adică la ora 16.36. A doua zi, la ora 09.52, contractul era atribuit firmei Babilon Press SRL București, unde Floriana Jucan, general manager al revistei Q Magazine, deține majoritatea părților sociale. Astfel, Ministerul Turismului a plătit 85.500 de lei, fără TVA, pentru 190 de albume „Români de Centenar” by Q Magazine, plătind 450 de lei fără TVA/album.

Babilon Press SRL a mai vândut, în data de 21 noiembrie 2018, 250 de albume „Români de Centenar”, cu 450 de lei/bucata fără TVA, Consiliului Județean Vrancea, instituție condusă de baronul PSD Marian Oprișan. Contractul în valoare totală de 112.500 lei, fără TVA, a fost încheiat, coincidență, după publicarea în revista Q Magazine a articolului care o ridica în slăvi pe Viorica Dăncilă.

În 2018, Babilon Press SRL a mai încheiat două contracte cu instituții bugetare: unul în valoare de 112.000 de lei, fără TVA, cu CJ Neamț și altul cu Ministerul Fondurilor Europene, în valoare de 45.000 de lei, fără TVA. Pentru Consiliul Județean Neamț, instituție condusă de inculpatul Ionel Arsene, prietenul lui Liviu Dragnea, Babilon Press trebuie să facă, în schimbul banilor încasați, brandul turistic al județului. Mai exact, „să identifice și să creeze” brandul turistic al județului Neamț. În cazul contractului cu Ministerul Fondurilor Europene, Babilon Press SRL a livrat 100 de albume „Români de Centenar” by Q Magazine la 450 de lei bucata, fără TVA. A doua zi după încheierea contractului cu Consiliul Județean Neamț, respectiv 6 septembrie, în Q Magazine apărea, coincidență, articolul  „Clanul Pandele gazează PSD. Dragnea nu cedează… Marea Neagră”, în care Gabriela Firea și soțul ei, primarul orașului Voluntari, erau atacați dur. De altfel, cei doi au dat în judecată publicația. Q Magazine este cunoscută ca o publicație foarte apropiată de alianța PSD-ALDE și foarte critică cu adversarii celor care se află acum la putere în România.

Daniel MURARU

Citeste si:

Consiliul Județean Neamț, condus de inculpatul Arsene, plătește 133.280 de lei revistei care o atacă pe Gabriela Firea

Super afacere cu brandul turistic al județului! CJ Neamț face treaba firmei care încasează 130.000 de lei pe contract

O afacere care pute, acoperită de „zeii” de la Consiliului Județean Neamț

Revista editată de firma care încasează un purcoi de bani de la Consiliul Județean Neamț, elogii pentru Viorica Dăncilă

Firea și Pandele au chemat în instanță firma ziaristei Jucan. Babilon Press SRL încasează bani frumoși de la CJ Neamț

 

1 comment

  1. Apostol 31 decembrie, 2018 at 08:54 Răspunde

    Toti banii publici sunt sifonati prin retete consacrate. Aceasta individa de moravuri usoare va servi grupul organizat doar atat timp cat va primi bani. Dupa ce si-au achitat datoriile catre trompetele de partid, gruparea Dragnea Arsene a plecat in concediu in Maldive (informatie reala). Dar dupa ce a fost consiliat de rezervistii tradatori si iubitori de infractori de prin servicii, nu mai pune fotografii din concedii pe retelele de socializare. Amintiti-va fotografiile in chiloti, pe nisipul din Maldive. Vreau sa le amintesc psd-istilor sa nu uite sa-i transmita urarile aferente sarbatorilor, ca doar se lafaie in cea mai scumpa destinatie turistica si pe banii lor.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.