Târgul de Crăciun, ce jale! Concertul Lou Bega, eșec de 17.000 de euro

3
1004

 

Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” a investit masiv în prima zi a celei de-a treia ediții a Târgului de Crăciun de la Neamț, însă rezultatul nu a fost pe măsura așteptărilor. Concertul artistului Lou Bega, cunoscut în special pentru hitul de la sfârșitul anilor 90 „Mambo No 5”, a fost un mare fâs, prestația cântărețului de latino-pop fiind urmărită doar de câteva sute de persoane. Curtea Domnească din Piatra Neamț a fost aproape goală, semn că nemțenii nu au avut chef să-l asculte pe cântărețul german. Iar motivele ar putea fi diverse: în primul rând, Lou Bega a fost la mare căutare în anii 1999-2000, adică acum aproape 20 de ani. Tinerii nu au auzit de el, iar dacă tot vor să asculte ceva doresc să-i vadă pe cântăreții aflați „pe val”. Ceea ce nu este cazul lui Lou Bega, cântăreț pentru care Consiliului Județean Neamț, prin „Carmen Saeculare”,organizatorul Târgului de Crăciun, a plătit un onorariu de 17.000 de euro. Cântarea de o oră a lui Lou Bega a fost cea mai scumpă dintre toate cantarile de la cele trei ediții a Târgului de Crăciun. Bega a avut pe scenă trei dansatoare și a cântat live pe negativ, iar alți artiști, care au venit la Piatra Neamț cu instrumentiști etc, au fost plătiți cu mai puțin de jumătate din onorariul cântărețului german. De exemplu, la prima ediție a Târgului de Crăciun de la Neamț, Smiley (venit cu trupă și animatoare) a încasat 9.500 de euro, iar Bere Gratis și Gheorghe Zamfir au încasat împreună 13.000 de euro. Au fost cele mai scumpe prestații până la venirea lui Lou Bega care a fost urmărit, așa cum spuneam, doar de câteva sute de persoane. Nu este exclus ca eșecul să fi avut și alte cauze, cum ar fi lehamitea nemțenilor față de sindrofiile pe mulți bani publici. La ce audiență a fost vineri, nu putem să nu ne întrebăm oare câti spectatori ar fi adunat Lou Bega dacă susținea un spectacol cu vânzare de bilete. La Târgul de Crăciun, onorariul lui Lou Bega a fost plătit din bani publici, așa că nimeni nu îi va întreba de „sănătate” pe cei care au gestionat acest fiasco. Vor rămâne articolele publicate pe ici, pe colo, tot cu bani publici, articole în care nu o să vedeți nicio fotografie care să surprindă masa spectatorilor. De ce? Răspunsul este simplu: pentru a lăsa impresia că spectacolul a fost un adevărat succes, urmărit de mii și mii de nemțeni dornici de distracție.

Atacul.ro a fost acolo, iar lucurile nu au stat de loc așa. În plus, multe dintre căsuțe erau închise, semn că organizatorul nu a găsit (încă) comercianți care să le închirieze. Tocmai de aceea le oferim organizatorilor un pont: să închirieze căsuțele Direcției Silvice Neamț, iar silvicultorii să vândă miere de albine într-o căsuță, lemne de foc în alta, abonamente pentru partide de vânătoare și pescuit, și, de ce nu, cherestea produsă la renumitul Centrul de Prelucrare a lemnului din Târgu Neamț, acolo unde lucrurile merg ca pe roate. Dar pentru cine trebuie și are roțile potrivite.

(Sursa foto: facebook.com/ionel.arsene)

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, a fost și el la deschiderea Târgului de Crăciun, însă nu a mai urcat pe scenă, așa cum a făcut-o cu alte ocazii. Nici el, dar nici primarul Dragoș Chitic. Arsene a fost însoțit la Tțrgul de Crăciun de Ilan Laufner, pesedistul propus să preia Ministerul Transporturilor, dar refuzat de Iohannis, Oana Bulai, consiliera Vioricăi Dăncilă și Elena Kuzmanovic, fostul voluntar de la CJ Neamț, care tăia și spânzura prin instituție când Arsene era plecat la București.

Daniel MURARU

Citeste si:

Kuzmanovic, afară de la Consiliul Județean

Lou Bega, cadoul scump de „Moș Nicolae” pentru nemțeni. Artistul va fi plătit regește din banii județului

Târgul de Crăciun la Neamț, lecție de prăduit banul public

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Mambooo 11 decembrie, 2018 at 16:13 Răspunde

    Pfuuuiiii Doamne, ce risipa de bani publici ! Banii astia sr puteau da la Catedrala !

    Da’ in alta ordine de idei, melodia asta celebra Mambo numar cinci, se auzea pe fundal in camera in care domnul deputat in sosete facea numere? O fi ajuns pana la 5 ?

    Intreb pentru o prietena (Coco Chanel no. 5) !

  2. Carmen, sora lu Lu begu 12 decembrie, 2018 at 17:16 Răspunde

    Mamboo, prieten cu bamboo, pari cam ironic da’ nu-ti iese! Cind astia fuxx banii aiurea, nu se cheama ca mai bine ii dadea la catedrala! Mai bine ii dadea unui spital de neuropshihice, ca sa ai si tu parte de servicii de calitate! Cind banii mei si ai tai sunt aruncati pe cacaturi se cheama risipa! Trebuie numaidecit politia sa-si ia rolul in serios! Tate bune!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.