CJ Neamț a cheltuit mii de euro pe bocanci de fițe, corturi, saci de dormit, pantaloni, saltele și geci

4
603

La începutul lunii noiembrie, Consiliul Județean Neamț a făcut o achiziție trăsnet, când a cheltuit peste 4.000 de euro pentru echipament de munte, respectiv bocanci, pantaloni, geci, corturi, saci de dormit etc. Cum instituția suferă serios la capitolul transparență și nu a oferit nicio explicație oficială privind necesitatea efectuării acestei investiții, ne rezumăm doar la a vă prezenta ce a reușit să cumpere CJ Neamț cu bani publici. Cum atacul.ro nu face parte din categoria publicațiilor agreate, instituția publică refuzând de nenumărate ori să ne răspundă la adresele formulate în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, suntem convinși că și de această dată ar proceda la fel, respectiv nu ar răspunde solicitării noastre. Sursele noastre din Consiliul Județean Neamț nu au reușit să ne ajute, așa că nu ne-a rămas decât să arătăm ce mai cumpăăa instituția din banii noștri. Peste 22.000 de lei, TVA inclus, a plătit Consiliul Județean Neamț, la începutul lunii noiembrie, pentru a cumpăra echipament de munte și articole pentru camping. Vorbim de corturi, arzătoare, saci de dormit, pantaloni, rucsacuri, bocanci și geci. Prețul nu surprinde, dat fiind faptul că produsele cumpărate sunt de firmă. Astfel, pentru o pereche de bocanci a plătit 913,55 lei, fără TVA, o geacă de drumeție montană – 684 lei, fără TVA; o percehe de pantaloni – 279 lei, fără TVA, iar pe o lanternă – 335 lei, fără TVA. Interesant este că achiziția nu a fost făcută nici pentru Parcul Național Ceahlău, dar nici pentru Serviciul Salvamont, cele două servicii cu personalitate juridică având posibilitatea să-și cumpere cele de trebuință direct, nu prin intermediul CJ-ului. Așadar, nu putem decât să presupunem că echipamentul va fi folosit de cei de la Serviciul Turism sau de cei care vor merge la recepția scărilor de pe Toaca, masivul Ceahlău. Cea din urmă variantă este o glumă a unui angajat din Consiliul Județean Neamț. Denumirea achiziției este de „Achiziționare echipamente teren monitorizare”, de unde putem trage concluzia că cei care vor folosi echipamentul vor monitoriza ceva, în zona montană, presupunând că vor înnopta aici și vor avea nevoie de corturi, saltele, lanterne, arzătoare etc.

O pereche de bocanci de drumeție „Scarpa Charmoz OD” – 913 lei, fără TVA

Din descrierea contractului aflăm că s-a dorit cumpărarea de pantaloni drumeție montană (3 buc. marimea M, 2 buc. L și o buc. XL); geacă drumeție montana (3 buc. M, 2 buc. L, și o buc. XL); bocanci drumeție Scarpa Charmoz (1 pereche marimea 42 și o percehe marimea 43,5); bocanci drumetie Scarpa Ribelle Lite (3 perechi marimea 42 și o pereche marimea 42,5).

Consiliul Județean Neamț a mai cumpărat un arzător „Pinguin Spider” pentru care a plătit 305 lei, fără TVA; un arzător „Pinguin Pyro”-325 lei, fără TVA; un cort Trimm Spark-D Green – 625 lei, fără TVA; un cort „Robens Starlight” – 625 lei; doi saci de dormit „Trimm Divan – 28” – 252 lei/buc; doua perechi bocanci drumeție „Scarpa Charmoz OD” – 913 lei/buc; patru perechi drumeție „Scarpa Ribelle Lite OD” – 913 lei, fără TVA/buc; sase saltele „Pinguin Peak 25” – 126 lei, fără TVA/buc; sase geci drumeție „Montane Sabretooth” – 684 lei, fără TVA/buc; sase rucsacuri drumeție „Vango Treak 35 l” – 209 lei, fără TVA/buc; patru saci de dormit „Trimm Balance-25 Long” – 252 lei, fără TVA/buc; sase lanterne „Petzl Reactik+” – 335 lei, fără TVA/buc; sase perechi pantaloni drumeție montane „Alpine Trek” – 279 lei, fără TVA,buc. În total, 18.680 lei, fără TVA, adică 22.229 lei, cu TVA inclus.

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

  1. Maria Sfetcu 26 noiembrie, 2018 at 13:10 Răspunde

    Bănuiesc că domnu’ președinte se pregătește să plece în bejanie! Trece la lupta de gherilă cu statul paralel, ăla care i-a făcut înscenările cu dosarele penale!!!! Ha, ha, ha.
    O zi frumoasă tuturor

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.