Nu a fost aprobat, însă CJ Neamț s-a lăudat cu el la Târgul de Turism. Executivul vrea 350.000 de lei pentru organizarea târgului de crăciun

1
515

Organizarea celei de-a treia ediții a Târgului de Crăciun de la Neamț nu a fost aprobată de consilierii județeni, însă asta nu i-a împiedicat pe cei de la Consiliul Județean Neamț să se laude cu evenimentul la recentul Târg de Turism, care a avut loc la București. Probabil că Ionel Arsene, președintele CJ Neamț și inițiatorul proiectului privind organizarea Târgului de Crăciun de la Neamț, proiect ce va fi supus dezbaterii în ședința de astăzi, 20 noiembrie, este convins că nu va avea probleme la vot. În mod normal, dacă ne gândim că PSD și ALDE au 18 voturi, față de doar 16 ale opoziției, Arsene nu ar trebui să-și facă griji. Însă, nu este exclus să apară și surprize, chiar dacă, din informațiile care circulă în anumite cercuri, ar urma să se facă presiuni asupra liberalilor ca să voteze proiectul. De ce? Răspunsul este simplu, și anume că cei de la Primăria Piatra Neamț își doresc foarte tare un eveniment de sărbători la care contribuția financiară să fie minimă. Consiliul Județean Neamț și Primăria Piatra Neamț, proprietarul Curții Domnești, locul unde vor fi amplasate căsuțele, s-au asociat pentru a organiza cea de-a III-a ediție a târgului, greul urmând să fie suportat de CJ. În proiectul de hotărâre, inițiatorii au prevăzut un buget de 350.000 de lei, bani pe care ar urma să-i gestioneze, ca și anul trecut, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, instituție subordonată CJ-ului. Primăria va avea propria contribuție, urmând să asigure energia electrică, racordarea căsuțelor la curent, toaletele publice, iluminatul festiv, caravana lui Moș Crăciun, artificiile din noaptea dintre ani etc. Așadar, cum prin conturile primăriei cam bate vântul, asocierea cu CJ Neamț în vederea organizării Târgului de Crăciun îi va face pe unii să afirme că și Primăria Piatra Neamț a oferit surprize plăcute pietrenilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă. În expunerea de motive a proiectului de hotărâre inițiat de Arsene, acesta propune aprobarea sumei de 350.000 de lei pentru organizarea Târgului de Crăciun la Neamț, suma urmând să fie asigurată din subvenții de la bugetul judeșului și din venituri proprii ale Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”. Evenimentul ar urma să aibă loc în intervalul 7 decembrie – 5 ianuarie, ceea ce înseamnă că, dacă va fi aprobată organizarea Târgului de Crăciun, primul concert va fi susținut de Lou Bega. Prestația acestuia, rezervată încă de la începutul lunii noiembrie, va costa peste 16.000 de euro, iar suma nu este inclusă în bugetul Târgului de Crăciun. Tot în cadrul ședinței de astăzi, consilierii județeni vor vota și tarifele pentru închirierea căsuțelor. 

 

Daniel MURARU

Citeste si:

Pe ce s-au tocat 800.000 de lei la Târgul de Crăciun. Artiștii – peste 400.000 de lei, iar montatul/demontatul căsuțelor – 75.000 lei

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Dan 21 noiembrie, 2018 at 19:50 Răspunde

    Avea sosetica putin timp liber si trebuia facuta promovarea targului de hoti. Se va aproba si prin hotarare, dupa ce le-a batut obrazul pe FB.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.